Türkgün Gündem Yurt dışına çıkış harcında "pulsuz" dönem başlıyor

Yurt dışına çıkış harcında "pulsuz" dönem başlıyor

Yarından itibaren yurt dışına çıkış harcını pulla ödeme yöntemi sona eriyor. Artık belirli yöntemlerle yapılan harç ödemeleri Emniyet Genel Müdürlüğü'ne otomatik olarak aktarılacak.

KAYNAK: AA

Gelir İdaresi Başkanlığınca (GİB) yayımlanan tebliğle geçmişte yurt dışına çıkış için gerekli olan "pul" ile ödeme tarihe karışıyor.

Yurt dışına çıkış harcı için ödemeler, GİB internet sitesinden, Dijital Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamalarından, aynı zamanda anlaşmalı bankaların internet, mobil bankacılık uygulamaları ile söz konusu bankaların, PTT'nin ve vergi dairelerinin veznelerinden yapılabiliyor.

Makbuz göstermeye gerek kalmayacak

Bu yöntemleri kullanarak yapılan ödemeler Emniyet Genel Müdürlüğüne (EGM) elektronik ortamda otomatik aktarılıyor.

Bu nedenle vatandaşların yurt dışına çıkış noktalarında ayrıca makbuz göstermesine gerek kalmayacak.

Dijital Vergi Dairesinden kontrol edilebiliyor

Ödemelerin EGM'ye aktarılıp aktarılmadığı Dijital Vergi Dairesinden kontrol edilebiliyor. Bu kapsamda sitede yer alan "Yurt Dışına Çıkış Harcı Sorgulama" menüsünden ödemenin gerçekleşip gerçekleşmediğine bakılabiliyor.

Harç, defterdarlık muhasebe müdürlükleri, mal müdürlükleri ile gümrük saymanlıklarının veznelerinden de makbuz karşılığı ödenebilecek.

Ancak bu durumda çıkış noktalarında yapılacak kontroller için ödeme makbuzunun yetkili emniyet personeline gösterilmesi gerekiyor.

Ayrıca, bugüne kadar 500 lira üzerinden yapılan harç ödemeleri, pullu olanlar dahil, 10 Ocak 2025 günü sonuna kadarki yurt dışına çıkışlar geçerli olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Futbol Göztepe Süper Lig'de yeniden çıkışta: Avrupa umutları yeşeriyor

Göztepe Süper Lig'de yeniden çıkışta: Avrupa umutları yeşeriyor

Süper Lig'de haftalar sonra üst üste galibiyet alan Göztepe, deplasmanda Adana Demirspor’u 2-1 mağlup ederek Avrupa kupaları için yeniden umutlandı. Teknik direktör Stanimir Stoilov, sakatlıklar ve eksik kadroya rağmen alınan galibiyetin önemine dikkat çekti.

KAYNAK: DHA

Adana'da gelen galibiyetle üst üste ikinci zaferini alan sarı-kırmızılılar, sezonun son bölümü öncesi moral buldu

Göztepe, Adana'dan üç puanla döndü

Süper Lig'in 34. haftasında küme düşmesi daha önce kesinleşen Adana Demirspor’a konuk olan Göztepe, rakibini 2-1 mağlup ederek çıkışını sürdürdü. Geçtiğimiz hafta Başakşehir’i 4-1’lik skorla geçen sarı-kırmızılı ekip, uzun süredir hasret kaldığı iki maçlık galibiyet serisine ulaştı. Bu sonuçla puanını 46’ya yükselten İzmir temsilcisi, 7. sıraya tırmandı ve Avrupa kupaları için yeniden yarışa dahil oldu.

Stoilov: “Adana’da sadece 13 as oyuncumuz vardı”

Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, maçın ardından yaptığı açıklamada galibiyetten dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. İlk 20 dakikada etkili bir oyun sergileyerek iki gol bulduklarını hatırlatan Bulgar teknik adam, “Bu bölümde farkı açabilirdik, 5-0 bile olabilirdi” dedi. Eksiklerin çokluğuna da dikkat çeken Stoilov, “Sakatlarımız nedeniyle sadece 13 as oyuncumuzla sahadaydık. Altyapıdan takviye oyuncularla kadroyu tamamladık. Buna rağmen mücadele gücümüzden ödün vermedik” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *