24 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Zahide Güçlü, evlilik yıldönümü sürprizi için indiği an saldırıda şehit oldu

Zahide Güçlü, evlilik yıldönümü sürprizi için indiği an saldırıda şehit oldu

TUSAŞ'ta şehit düşen Makine Mühendisi Zahide Güçlü, Ankara'da terör saldırısında yaşamını yitirenler arasındaydı. Zahide Güçlü'nün, eşinden aldığı evlilik yıldönümü çiçeğini almak için saldırı anında aşağı indiği biliniyor. Bu üzücü olayın ardından pek çok kişi Zahide Güçlü’nün kim olduğunu merak ediyor. Peki, Şehit Makine Mühendisi Zahide Güçlü kaç yaşındaydı, nereliydi?

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Zahide Güçlü, evlilik yıldönümü sürprizi için indiği an saldırıda şehit oldu

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde yer alan ve yerli silah sistemlerinin geliştirilmesinde önemli bir role sahip olan TUSAŞ tesislerine, saat 15.26'da bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Bu hain saldırıda hayatını kaybedenlerden biri de Zahide Güçlü oldu. Peki, Zahide Güçlü kimdir? TUSAŞ'ta şehit olan Makine Mühendisi Zahide Güçlü kaç yaşındaydı, nereliydi?

TUSAŞ Saldırısında Şehit Olan Zahide Güçlü Kimdir?
 

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik yapılan terör saldırısında şehit olan Zahide Güçlü, Türkiye'yi yasa boğdu. Acı haberin ardından, pek çok kişi Zahide Güçlü'nün kim olduğunu ve hayat hikayesini merak etmeye başladı. Peki, Şehit Makine Mühendisi Zahide Güçlü kimdir, kaç yaşındaydı, nereliydi?

TUSAŞ'a Yönelik Hain Terör Saldırısı: Zahide Güçlü Şehit Oldu
 

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan, Türkiye'nin savunma sanayii alanında önemli bir yere sahip TUSAŞ tesislerine, saat 15.26'da gerçekleştirilen hain terör saldırısı Türkiye'yi derinden sarstı. Yerli silah sistemlerinin geliştirilmesinde büyük katkısı olan bu tesise yönelik saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi ise yaralandı. Şehit olan isimlerden biri de Zahide Güçlü oldu.

Zahide Güçlü'nün Hayat Hikayesi
 

Zahide Güçlü, TUSAŞ'ta uzun yıllar boyunca makine mühendisi olarak görev yapmış, işinde uzman ve özverili bir çalışandı. Eşiyle birlikte mutlu bir hayat süren Güçlü, terör saldırısının gerçekleştiği gün evlilik yıldönümlerini kutluyordu. Eşinin gönderdiği evlilik yıldönümü çiçeğini almak için aşağı indiği sırada, teröristlerin kurşunlarına hedef oldu. Ağır yaralanan Güçlü, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Açıklama
 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının ardından yaptığı açıklamada, şehit sayısının 5'e yükseldiğini belirtti. Bakan Yerlikaya, saldırının büyük ihtimalle PKK tarafından gerçekleştirildiğini ifade ederek, "Kimlik tespitleri ve diğer delilleri netleştirdiğimizde tüm bilgileri kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

Zahide Güçlü Kaç Yaşındaydı, Nereliydi?
 

Zahide Güçlü'nün yaşadığı acı olay sonrası, kaç yaşında olduğu ve nereli olduğu merak konusu oldu. Ancak, şehidin yaşı ve memleketi hakkında henüz resmi bir bilgi paylaşılmadı.

Şehitlerin kimlikleri belli oldu

Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ), tesislerinde gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan 5 kişinin isimleri belli oldu.
 

İçişleri Bakanlığından yazılı açıklamada, Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ), tesislerinde gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan 5 kişinin isimleri belli oldu. Şehitlerin isimleri şu şekilde: "TUSAŞ Makine Mühendisi Zahide Güçlü, TUSAŞ Kalite Kontrol Cengiz Coşkun, TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Cambaz, TUSAŞ Güvenlik Görevlisi Atakan Şahin Erdoğan ve Taksi şoförü Murat Arslan"

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meksika’da kartel ile ordu arasında çatışma çıktı: 19 ölü

Meksika’da kartel ile ordu arasında çatışma çıktı: 19 ölü