20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Güzellik Kil Maskesi Ne İşe Yarar?

Kil Maskesi Ne İşe Yarar?

Her gün düzenli olarak cilt bakımı yapanların en sık uyguladığı maskelerden birisi de kil maskesidir. Kolay uygulanmasının yanı sıra etkin yapısı sayesinde pek çok rutinde başlangıç veya son adım olarak kolaylıkla uygulanabilir.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kil Maskesi Ne İşe Yarar?
KAYNAK: Haber Merkezi

Pek çok farklı ekipman ile kolay uygulanan kil maskesi sayesinde cilt daha parlak ve sağlıklı bir görünüme kavuşabilir. Bunun için yazının devamında ayrıntılı bilgilere sahip olabilirsiniz.

Kil Maskesi İçeriğinde Ne Bulunur?

Kil maskesi içeriği tamamen doğadan esinlenen minerallerin bir araya gelmesiyle oluşmuş ferahlatıcı ve özellikle siyah nokta giderici malzemelerdir. İçerisindeki farklı kil mineralleri sayesinde cildi doğal olarak arındırabilme yeteneğine sahiptir. Kil maskesi içeriği pek çok cilt tipi için ayrı olarak nitelendirilir. Özellikle birbirinden farklı içeriğe sahip olan bu kil maskeleri sayesinde cilt bakımlarınızı en arındırıcı basamağını kolaylıkla uygulayabilme avantajına sahip olursunuz. İçerisinde doğal olarak bulunan mineraller sayesinde cildin arındırılmasının yanı sıra daha sağlıklı ve bakterilerden arındırılmış bir şekilde bulunmasına da yardımcı olur. Cilde sürüldükten sonra kurur ve yıkandığında yüzünüzden tamamen çıkabilme özelliği gösterir. Çok eski zamanlardan biri uygulanan bu yöntem ile siz de daha parlak ve sağlıklı bir cilde kısa sürede kavuşabilirsiniz.

Kil Maskesi Yüzde Ne Kadar Kalmalı?

Kil maskesi uygulanışı oldukça pratiktir. Hem kadın hem de erkekler genellikle cilt bakım rutinlerinin içerisinde dahil ettikleri kil maskesi sayesinde siyah nokta ve aknelerinden daha kolay bir şekilde kurtulabilirler. Eğer mentol içerikli bir kil maskesi uygulanıyorsa fazla uzun süre kalmaması gereklidir. Daha hassas ciltler genellikle 10 dakika kadar kil maskesinin yüzlerinde tutabilirler. Eğer daha yağlı bir cilde sahipsiniz içeriği Doğal olan kil maskelerini 20 dakika kadar yüzünüzde tutabilirsiniz. Bu sayede tüm gözenekleri derinlemesine nüfuz ederek beklentilerinizi sonuna kadar karşılayabilen bir cilt bakım rutini haline gelir. Kil maskesi uygulanışı için uygulama talimatlarını incelemek gereklidir. Eğer yara ve benzeri bir oluşum varsa uygulama konusunda daha hassas olmak gereklidir.

Kil Maskesi Sivilce İzlerine İyi Gelir Mi?

Özellikle sivilceye sebep olan sebumun giderilmesinde etkili olan kil maskesi uygulanışı ile sivilce ve izlerini yok etmek söz konusudur. Yüzünüze nazikçe el veya fırça yardımı ile uyguladıktan sonra derinlemesine etki için bir süre beklemeniz gerekir. Daha sonrasında rahatlıkla yüzünüzü yıkayarak çıkarabilirsiniz. Bu sayede cildin gözeneklerine nüfus eden kil mineralleri, kirden arındırır ve daha hızlı bir iyileşme sağlar. Bu da izlerin geçmesine yardımcı olur. Rutin olarak uygulanıp uygun basamaklarla da desteklendiklerinde daha iyi etki edebilirler. Kil maskesi uygulanışı için temiz bir fırça veya sünger idealdir. Herkesin kendine özgü ürünleri kullanarak hijyene dikkat etmesi gerekir. Bu sayede kontamine olması engellenen bakteriler zamanla sivilce yapma etkisinden kurtulur. Bu da iyileşmesini destekler.

Kil Maskesi Sonrası Cilde Ne Sürülmelidir?

Kil maskesi faydaları ve etkinliğini arttırmak için uygulama öncesi iyi bir cilt temizliği gereklidir. Sonrasında cilt tipine uygun bir kil maskesi uygulanır. Cilt iyice arındırıldıktan sonra bol su ile yıkanır. Sonrasında cildin nem dengesini korumak önemlidir. Bunun için gece veya gündüz kremi uygulanır. Arındırılan cildin nemlendirilmesi ile cilt, elastikiyetini yeniden kazanır ve kırışıksız bir görünüm elde edilir. Serum içerikli kremler veya serum uygulaması sonrası nemlendiriciler de tercih edilebilir. Kil maskesi faydaları uzun yıllardır bilinir ve yüz için uygulanmasında herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Hassas bir cilde sahipseniz uygulama öncesi doktora başvurabilirsiniz.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
D Sınıfı Ehliyet Nedir?

D Sınıfı Ehliyet Nedir?