20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Güzellik Koltuk Altı Kararması Neden Olur?

Koltuk Altı Kararması Neden Olur?

Öncelikle özgüven düşüklüğüne neden olan ve pek çok soruna yol açan koltuk altı kararması, cilt hastalığı olarak karşımıza çıkmakta. Kararma sorununun önüne geçmek için evde yapılabilecek doğal çözümler olduğu gibi kimi tıbbi tedavi yöntemlerinden de yardım alınabilir.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Koltuk Altı Kararması Neden Olur?
KAYNAK: Haber Merkezi

Tek bir nedene bağlı olmayan kararma, yaşam stilinizden sağlık sorunlarınıza kadar bilgilendirici olabilir. Günümüzde bu sorun koltuk altı kıllarını yanlış alma sonucu oluşmakta.

  • Yanlış tıraş olma,
  • Sürtünme sorunu,
  • Deodorant kullanımı,
  • Hormon değişiklikleri.

Her ne kadar söz konusu nedenler koltuk altı kararmasına neden oluyor olsa da bu sorun kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Koltuk Altı Kararmasının En Yaygın Sebepleri Nelerdir?

Koltuk altı kararması nedenleri nelerdir? Koltuk altı kararmasının temel bazı nedenlerinden bahsettik ancak bu konunun derinlerine inecek olursak:

Yanlış Tıraş Olma:

Tıraş tercihleriniz, koltuk altınızın tahriş olmasına ve zamanla kararmasına neden olabilir. Jilet, epilatör gibi kıl alma yöntemleri ciltteki melanin salınımını arttırır bu durum sonucunda da kararmalar meydana gelir.

Sürtünme Sorunları:

Yanlış kıyafet seçimleri başta olmak üzere koltuk altınızın aktif olarak birbirine sürtünmesi, hava almaması kararmalara neden olabilir. Cilt kalınlaşması ve renk değişikliği sebepleri genellikle bu durumlar sonucu meydana gelir.

Hormon Değişiklikleri:

Özellikle hamilelik döneminde cilt kararmaları ve kalınlaşması kaçınılmaz bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Değişen hormonlar ile birlikte salınım oranı değişen melanin, cilt rengi değişimi gibi sorunlara neden olabilmekte.

Jilet Koltuk Altı Kararmasına Sebep Olur Mu?

Koltuk altı kararması nedenleri listesinde birinci sırada bulunan Jilet, kimileri için tahriş sorununu beraberinde getirerek koltuk altı kararmasına neden olur.

Koltuk altı dahil pek çok bölgede kararma oluşmasındaki ana sebep bölgede artış gösteren melanin hormonudur.

Jilet, kullanım şekli nedeniyle ciltte tahrişe ve mikro yaralanmalara neden olur. Söz konusu durum karşısında kendini korumak isteyen vücudumuz melanin oranını arttırarak daha kalın bir yapı inşa eder.

Jilet sonrası tahriş olan bölge, sertleşme ve kararma yaşayarak kendini korur ancak bu sırada kozmetik açıdan hoş olmayan görüntülere neden olur.

Koltuk Altı Kararması En Hızlı Nasıl Geçer?

Koltuk altı kararmasını geçirme yöntemleri nelerdir? Kararmalar ile mücadele etmek için kullanılabilecek pek çok yöntem bulunuyor. Söz konusu yöntemler doğrudan kararmayı önleyebileceği gibi sadece sorunun azalmasını da sağlayabilir.

  • Limon suyu: Doğal çözüm sağlayan limon suyu, antibakteriyel yapısı sayesinde beyazlatıcı etkiye sahiptir.
  • Karbonat: Peeling etkisi ile ölü hücrelerin dökülmesini sağlar, bölgeyi yumuşatır ve yeni hücreler ile beyazlama sağlar.
  • Cilt beyazlatıcılar: Hidrokinon ve kojik asit içeriğine sahip olan cilt beyazlatıcı kremler melanin salgılanmasının önüne geçer ve beyazlama etkisi sağlar.
  • Lazer tedavisi: Ciltteki pigment hücrelerini hedef alan, değişimine neden olan lazer tedavisi koltuk altı başta pek çok bölge için beyazlama etkisi sağlar.
  • Kıyafet seçiminiz: Sıkmayan, tahriş etmeyen ve hava aldıran kıyafetlere yönelin ve koltuk altınızın hava almasını sağlayın.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kapsül Gardırop Nedir?

Kapsül Gardırop Nedir?