Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Hanımefendi Cilt yaşlanmasını önlemek için 6 etkili adım

Cilt yaşlanmasını önlemek için 6 etkili adım

Yaşlanma kaçınılmaz olsa da, doğru bakım ve alışkanlıklarla gençliği korumak mümkün. Estetik uzmanları dekolte bölgesi ve ellerin yaş algısında önemli bir rol oynadığını belirtiyor. Yüz bakımına gösterilen özenin yanı sıra vücudunuzun diğer bölgelerine de gereken özeni göstermek gençlik ipuçlarının anahtarı olabilir. İşte 40'lı, 50'li ya da 60'lı yaşlarda olsanız da kendinizi genç ve canlı hissetmenizi sağlayacak 6 etkili adım...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cilt yaşlanmasını önlemek için 6 etkili adım

Cilt yaşlanması sürecinde, cilt dokusunda çeşitli düzeylerde değişikliklerin ve yeni oluşumların ortaya çıktığı bilinmektedir. Medikal estetik uzmanı Şafak Göktaş'a göre, cilt yaşlanmasının belirtileri şunlardır: güneş ya da yaşlılık lekeleri, ellerde sıskalaşma, göğüs bölgesinde renk artışı ve lekelenme, kuru ve kaşıntılı cilt, kırışıklıklar ve sarkmalar.

Cilt yaşlanmasına bağlı belirtilerin iyileştirilmesi için hemen uygulayabileceğiniz 6 etkili önlem bulunmaktadır.

Boynunuz ve Dekolte Bölgenizi İhmal Etmeyin

Yaş aldıkça cildinizdeki değişimlerin en belirgin olduğu bölgelerden biri boyun ve dekolte bölgesidir. Bu hassas bölgelerdeki ince deri, zamanla sarkmaya ve kırışmaya daha yatkın hale gelir. Bu nedenle cilt bakım rutininizde serum ve nemlendirici uygularken bu bölgelere de özen göstermeniz oluşan kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olur. Cildinizin genç ve sağlıklı görünümünü korumak için boyun ve dekolte bölgenizi ihmal etmeden doğru ürünleri kullanarak desteklemelisiniz.

Yan Yatarak Uyumayın

Göğüs ve dekolte bölgesinde meydana gelen kırışıklıklar için basit bir çözüm önerisi sunan medikal estetik alanında tanınan Dr. Lida Çiteli geceleri yan yatarak uyumanın, göğüs bölgesinde sıkışmaya ve ince çizgilerin belirmesine neden olabileceğini söylüyor. Bu durumu önlemek için sırt üstü uyumak en doğru tercih olabilir. Eğer uyku pozisyonunuzu değiştiremiyorsanız, dekolte bölgenizi nemlendirerek cildin gece boyunca kendini onarmasına yardımcı olabilirsiniz. Bu basit adım ile cildiniz daha sağlıklı ve genç görünebilir.

Ellerinize Bakım Yapın

Elleriniz, yaşınızı gösteren önemli detaylardan biri ve genellikle ihmal edilirler. Günlük hayatta ellerinize gereken özeni göstermeniz büyük önem taşır. El bakım kremleri alarak ellerinizi nemlendirebilir ve yaşlanma belirtilerini azaltabilirsiniz. El bakım kremlerini kuruluk hissettiğinizde değil, düzenli olarak uyguladığınızda faydasını görebilirsiniz. Bu sayede ellerinizin daha sağlıklı ve genç görünmesini sağlayabilirsiniz.

İyi Bir Cilt Bakım Rutini Oluşturun

Cildinizi korumak ve genç görünümünü uzun süre muhafaza etmek için düzenli cilt bakımı çok önemlidir. Cildinizin doğal yapısına uygun ürünler seçerek günlük rutininizin bir parçası haline getirmelisiniz. Nemlendirici kullanımı cildin elastikiyetini artırarak nem dengesini sağlar. Cilt tipinize uygun serumlar ve kremler kullanarak cildinizdeki hasarı minimumda tutabilirsiniz. Cilt bakımı sadece dış görünümü değil aynı zamanda sağlığı da destekler, bu yüzden cildinize gereken özeni göstermeyi ihmal etmeyin.

Yemek Seçimlerinizi Gözden Geçirin

Sağlıklı bir yaşam tarzının temel taşlarından biri olan beslenme, vücudunuzun sağlığı üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Yedikleriniz sadece fiziksel sağlığınızı değil, genel görünümünüzü de belirler. İşlenmiş gıdalar, şekerli atıştırmalıklar ve dengesiz beslenme cildin yaşlanmasını hızlandırabilir. Daha sağlıklı bir yaşam için beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirerek ilk adımı atabilirsiniz.

Cildinizi Güneşten Koruyun

Güneşin zararlı UV ışınları cildinizi korumak için dikkat etmeniz gereken bir konudur. Bu ışınlar cilde zarar vererek cilt kanserine yol açabilir ve erken yaşlanmaya neden olabilir. Güneşten korunmak için sadece yaz aylarında değil, kış aylarında da güneş koruyucu kullanmanız önemlidir. Cildinizi UV ışınlarından koruyarak koyu lekeler, ince çizgiler ve cilt hasarlarıyla karşılaşmanızı önleyebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mantar çayının inanılmaz faydaları! Bağışıklık sistemi için mükemmel destek

Mantar çayının inanılmaz faydaları! Bağışıklık sistemi için mükemmel destek