25 Ekim 2024
weather
16°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün İslam Ve Ahlak Ezan okunurken yatmak günah mı? Ezan okunurken ayağa kalkmak mı gerekir?

Ezan okunurken yatmak günah mı? Ezan okunurken ayağa kalkmak mı gerekir?

Ezan okunurken yatmanın günah olup olmadığı merak edildi. İslam dininde ezan ile beraber hem namaz vaktinin girdiğini hem de Allah'ın eşsiz büyüklüğü anlatılır. Peki, Ezan okunurken yatmak günah mı? Ezan okunurken ayağa kalkmak mı gerekir?

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ezan okunurken yatmak günah mı? Ezan okunurken ayağa kalkmak mı gerekir?

Ezanın okunması, Müslümanlar için önemli bir ibadet vaktinin başladığını haber veren ve Allah'ın büyüklüğünü anlatan önemli bir andır. Ezanın okunması sırasında Müslümanların dikkatle dinlemesi ve gerektiğinde ona uygun şekilde hareket etmeleri beklenir. Ezan okunurken yatmak günah mı? Ezan okunurken ayağa kalkmak mı gerekir?

Ezan okunurken yatmak günah mı? 

Ezan okunurken yatmak veya ayağa kalkmak, Hanefi mezhebinde günah olarak görülmemektedir. Ancak ezanın sonuna kadar ayakta kalıp kalınmayacağına dair bir bilgi yoktur. Fethu’l-Kadir’de "Ezanı işiten kimsenin durup dinlemesi sünnettir." denilmiştir. Anlaşılan o ki, bu duruş ayakta olduğu gibi, oturarak da olabilir.

Ezan DUASI ARAPÇA OKUNUŞU

Allahumme Rabbe hazihi'd-da'veti't-tamme. Vesselatil kâimeti ati Muhammedenil vesilete vel fazilete ved-dereceter-refîah. Vebashu makamen Mahmudenillezi veadteh. İnneke lâ tühlifü'l-mîâd.

Ezan DUASI TÜRKÇE ANLAMI

Ey bu eksiksiz davetin ve kılınan namazın sahibi! Muhammed'e vesîle'yi ve fazîleti ver. O'nu, vaat ettiğin Makam-ı Mahmûd üzere dirilt.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Makinedeki kötü koku neden olur? İşte kötü kokuları gideren çözümler!

Makinedeki kötü koku neden olur? İşte kötü kokuları gideren çözümler!