24 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün İslam Ve Ahlak Yeni yıla girerken okunacak dualar ve dualı mesajlar | Dualı, dini içerikli yılbaşı mesajları dualar

Yeni yıla girerken okunacak dualar ve dualı mesajlar | Dualı, dini içerikli yılbaşı mesajları dualar

Yeni yıla girerken okunacak dualar ve dualı mesajlar da yoğun olarak araştırılıyor. Yeni yılın ilk gününde dualı mesajlar ve yeni yıl duaları da müslümanlar tarafından araştırılıyor. Koronavirüs salgını dünyada etkisini artırırken yeni yılda özellikle sağlık, mutluluk, huzur için dualar ediliyor. Dualarla yeni yıla girmek isteyenler için dualı ve dini içerikli yeni yıl mesajları haberimizde.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yeni yıla girerken okunacak dualar ve dualı mesajlar | Dualı, dini içerikli yılbaşı mesajları dualar

Yeni yıla girerken okunacak dualar ve yılbaşı duaları neler? Yeni yıl için okunacak dualar neler? 2022'nin ilk gününde yeni yıla dualarla girmek isteyenler tarafından araştırılıyor. Hem kendiniz için hemde sevdiklerinize gönderebileceğiniz yeni yıl duaları haberimizde yer aldı. Bu sene de koronavirüs nedeniyle ilk başta sağlık ardından mutluluk ve güzel bir yıl duaları ediliyor. İşte dualı yeni yıl mesajları...

YENİ YILA GİRERKEN OKUNACAK DUALAR

Yaşayacağımız yeni yılın öncekinden daha hayırlı geçmesi için bir önceki yılın muhasebesi yapılarak yanlışların farkına varılmalı. Yüce Rabbimizin razı olduğu şekilde yaşayıp onun razı olduğu amelleri yaparak, hayırlı işler ve hayırlı kazançlar getiren işlerde gayret ederek, ibadet ve dualara devam ederken hayırlı bir şekilde yılın geçmesi için dua etmeliyiz.

Bismillahirrahmanirrahim.

“Allâhümme ente’l-ebediyyü’l-kadimu’l-hayyü’l-kayyümü’l-kerimü’l-hannânü’l-mennânü.Ve hâzihi sennetün cedidetün.Es’elüke fihe’l-ısmete mine’s-şeytan’r-racimi ve evliyâihi: Ve’l-avne âlâ hâzihi’n-nefsi’l-emmâreti bi’s-sût.Ve”l-istiğale bi mâ yukarribuni ileyke yâ ze’-celali ve’l-ikram.”

”Allah’ım! Sen Ebedi ve Kadim’sin. Başlangıcı ve sonu olmayan Hayy ve Kayyum’sun. Hayat sahibi ve her şeyi kıvamında tutansın. Kerim ve Hannan’sın. Sonsuz ikramların ve şefkatin sahibisin. Bu gün yeni seneye giriyoruz. Bu yeni senede, lanetlenmiş şeytanın ve yardımcılarından beni korumanı senden istiyorum. Ve yine senden devamlı kötülüğe teşvik eden nefsimden beni korumanı istiyorum. Ve yine senden beni sana yaklaştıracak işlerle meşgul olmam konusunda bana yardımcı olmanı istiyorum. Ey celal ve ikram sahibi Allah’ım!..”

yeni yıl dua

Dünden bugüne kavuşturan Rabbim nice huzurlu yıllar kılsın ömrümüze.

Allah’ım, sen evveli ve sonu olmayan cömert, acıyan, ihsanı bol olansın. Bu yeni yılda bize helâl rızıklar ihsan et. Bu sene beni, sevdiklerimi ve Müslümanları şeytanın aldatmasından ve tuzaklarından koru. Nefsimizin kötülüklerine karşı bize yardım et.

2021 yılını geride bırakarak 2022 yılına kavuşturan Allah'a şükürler olsun.
Allah’ım birlikte göreceğimiz nice yeni yıllar nasip etsin. Sevdiklerinizle sağlıklı, huzurlu, mutlu ve Allah yolunda bir ömür dilerim. İyi seneler.

Günahlarımızın af olduğu, tövbelerimizin arttığı bir 2022 diliyorum.

Selam ve dua Allah’a emanet olun her şey gönIünüzce olsun. Yeni yılınız kutlu olsun…

Allah’ım 2022 yılında hastalara şifa, dertlilere deva, borçlulara eda ihsan eyle amin.

 Sizlerin ve tüm Müslüman aleminin yeni yılını kutluyorum. Yeni yıl tüm İslam alemi için hayırlı olsun. Sağlıklı, mutlu yıllar…

Bu yıl Allah tüm etmiş olduğunuz duaları kabul etsin. Gönlünüz ferah, yüreğiniz huzurla dolsun. İslamiyet’i layığıyla yaşamak tüm kullara nasip olsun. Nice güzel yıllara!

Tüm İslam Alemine yeni yılın insanlık ve barış getirmesini diler, yüzünüzden gülücüklerin eksik olmamasını Allah’tan niyaz ederim. Yeni yılınız kutlu olsun.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Koronavirüsün ortaya çıkışının üzerinden iki yıl geçti

Koronavirüsün ortaya çıkışının üzerinden iki yıl geçti