16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
İnatçı Kartal ve kazanma kültürü

İnatçı Kartal ve kazanma kültürü

YAYINLAMA:

Futbolda zirveye çıkmak kadar zirvede kalmak da önemlidir. Beşiktaş, oyun ve skor olarak çok erken zirveyi gördü. Sivas maçı bu ivmede kalmak için kritikti. Bülent Uygun, geçen yıldan beri Sivas’ı ayakta tutan 5-4-1’le Kartal’ın hücum silahlarına karşı tüm önlemleri almıştı. Nitekim 90 dakika organize bir pozisyon bulamadı Beşiktaş.
Rafa ve Immobile, sert alan markajında kayboldu, başta Gedson’la yapılan savunma arkası koşular, üçgen paslar sonuç vermedi. Sivas bilinçli olarak Beşiktaş’ı bol yan pasa ve kanatlara itti. Top Rashica ve Masuaku’ya kaldı. İkisi de bol orta attılar. Aslında Beşiktaş’ın hücum zenginliğinin bir parçası da kenar ortalardı. Ve Masuaku’nun hızı yüksek sert ortasında VAR’dan gecikmeli kazanılan penaltıyı kusursuz kullanan Immobile ile 1-0 geldi.
Oyunda Sivas’ın da eli boş durmadı. Özellikle Masuaku’nun çıkışlarından ve Muçi’nin arka boşluğundan atak denediler. Yüksek ortalarla Manaj’ı aradılar ama yeni transfer kule Felix, hava toplarını tek başına püskürttü. Zaten alıyorsan stoperi Almanya’dan alacaksın. Ayağı da temiz üstelik. 
Sivas bu sezon Beşiktaş’ı en çok zorlayan takımdı, hiç çözülmeden 2. yarı daha dikkatli kapandılar ve ani ataklar için son saniyeye dek pusudalardı. Kartal “bu nasıl kaçar” denecek bir pozisyon bulamadı ama inatçıydı ve hata kovaladılar. Gedson o şansı buldu ve geceyi güzel bitirdi. Biri Türk, 10 milletten 10 yabancılı bir 11 çıktı sahaya. Konuşma dilini bilmem ama futbol dilinde iyi anlaşıyorlar ve özgüvenle kazanma kültürü oluşturdular. Bu galibiyette bu kültürün ürünü.   
Ve 29 günde 6 maç, 5 galibiyet ve 1 beraberlik. 1. etap başarıyla tamamlandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *