30 Eylül 2024
weather
28°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Kültür Sanat Country müziğin efsane ismi Kris Kristofferson hayatını kaybetti

Country müziğin efsane ismi Kris Kristofferson hayatını kaybetti

Country müziğin efsane ismi Kris Kristofferson, 88 yaşında hayatını kaybetti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Country müziğin efsane ismi Kris Kristofferson hayatını kaybetti
KAYNAK: Haber Merkezi

Country müziğin efsane isimlerinden Kris Kristofferson, 88 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü şarkıcının vefatını ailesi duyurdu ve Hawaii’deki evinde “huzur içinde” öldüğünü açıkladı.

Müzik ve Sinema Dünyasında Unutulmaz Bir İsim

Kris Kristofferson, müzik kariyerinin yanı sıra oyunculuğu ile de hafızalara kazınmış bir sanatçıydı. Özellikle Johnny Cash ve Martin Scorsese gibi isimlerle çalışarak hem müzik hem de sinema alanında önemli başarılara imza attı.

Ailesinden Duygusal Açıklama

BBC’nin aktardığına göre, Kristofferson'un ailesi, “Bunca yıl onu sevdiğiniz için teşekkürler... Ne zaman gökkuşağını görseniz, bilin ki o yukarıdan hepimize gülümsüyor” ifadelerine yer verdi. Ailesi, Kris Kristofferson’u “barışçı, devrimci, aktör, süperstar ve aile babası” olarak nitelendirdi.

Kris Kristofferson

Kris Kristofferson’un Hayatı ve Kariyeri

22 Haziran 1936’da Teksas, Brownsville’de dünyaya gelen Kris Kristofferson, eğitim hayatına Kaliforniya’daki Pomona Koleji’nde yazarlık eğitimi alarak başladı. Daha sonra Rhodes bursu ile Oxford Üniversitesi’ne giden sanatçı, 1960 yılında yüksek lisans derecesi aldıktan sonra ABD’ye döndü.

Country Müzikte Üç Grammy Ödülü

1965 yılında Nashville’i ziyaret eden ve kısa sürede müzik kariyerine yönelen Kristofferson, 1972 yılında Help Me Make It Through the Night adlı şarkısıyla “En İyi Country Müzik” dalında üç Grammy ödülü kazandı.

Sinemada da Başarılarıyla Parladı

1971 yılında oyunculuk kariyerine adım atan Kristofferson, A Star Is Born (1976) filminde John Norman Howard karakterini canlandırdı ve bu performansıyla Altın Küre Ödülü’nü kazandı.

Country Müziğin Süper Grubu: The Highwaymen

1985 yılında arkadaşları Johnny Cash, Waylon Jennings ve Willie Nelson ile birlikte The Highwaymen adlı süper grubu kurdu. Hayatı boyunca müziğe olan bağlılığını sürdüren Kristofferson, toplam üç evlilik yapmış ve sekiz çocuk sahibi olmuştur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kızılcık Şerbeti izleyicileri Doğa ve Kıvılcım'ın hikayesine tepkili!

Kızılcık Şerbeti izleyicileri Doğa ve Kıvılcım'ın hikayesine tepkili!