16 Ekim 2024
weather
20°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Kültür Sanat Denizli'de Kurtuluş Savaşı döneminden kalma siperler bulundu

Denizli'de Kurtuluş Savaşı döneminden kalma siperler bulundu

Denizli'de Tripolis Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı ve ekibi, antik kent ve Sarayköy ilçesinde Kurtuluş Savaşı döneminden kalma siperler buldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Denizli'de Kurtuluş Savaşı döneminden kalma siperler bulundu
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Denizli'nin Buldan ilçesinde bulunan Tripolis Antik Kenti'nde arkeolojik çalışmalarını sürdüren ekip, hem antik kentte hem de Sarayköy ilçesinde Kurtuluş Savaşı döneminde kullanılmış siperleri gün yüzüne çıkardı. Tripolis Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Bahadır Duman ve ekibi dönemin askeri evrakları ve uydu görüntülerini inceledikleri sırada keşfettikleri siperlerde çalışma yürüttü. İlk olarak Tripolis Antik Kenti'nde bulunan siperde çalışma yürüten ekip, o dönem kullanılan silah parçaları, mermi ve konserve kutularını buldu. 

Arkeolojik yöntemlerle ile kazılan siper yoğun çalışmalar sonucu ortaya çıkarıldı. Yine dönemin askeri yazışmaları, uydu görüntüleri ve dron araçlarıyla yapılan çalışmalarda Sarayköy'ün Tosunlar Mahallesi'nde iki siper daha keşfedildi. 

Tripolis Antik Kenti'nde sürdürülen çalışmalar sırasında önemli bir buluntuları olduğunu ifade eden Doç. Dr. Duman, “Kentin kuzeyinde yer alan Tiyatro Tepesi'nin mevkisinde Milli Mücadele dönemine, 1920-1922 yıllarına ait siperler tespit edildi. Yaklaşık 200 metre uzunluğundaki siperler bulduk. Direkt toprağa kazılarak yaklaşık 1 buçuk metre derinliğinde, 80 santimetre genişlikte ve 200 metre uzunluğunda toplam kapladığı alan ise 4 bin 200 metrekare civarında” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altın fiyatları yükseldi

Altın fiyatları yükseldi