Türkgün Kültür Sanat Kütahya’da ’Tarihten Günümüze Ayasofya’ çalıştayı

Kütahya’da ’Tarihten Günümüze Ayasofya’ çalıştayı

Kütahya Kadim Vakfı tarafından tertiplenen ’Tarihten Günümüze Ayasofya’ çalıştayı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Vakfın tarihi Kütahya evlerinin bulunduğu Germiyan Sokağındaki konağında düzenlenen çalıştaya Vali Musa Işın ve AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı da katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Kadim Vakfı Başkanı Mustafa Önsay, katılımcılara vakıfla alakalı bilgiler sundu. Önsay, "Küresel Araştırma Düşünce Merkezini (GRTC) 17 Eylül 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak vakıf haline dönüştürdük. İnşallah bundan sonra burası öğrenci ve hocalarımızla birlikte buradaki bilimsel çalışmaları artıracağız. Bu hep birlikte verilecek destekle oluyor. Şimdiye kadar 13 kitap çıkarttık. Yorulmadan çalışmak lazım. Yılmadan çalışmak lazım. Kapımız herkese açık. Buraya ilim ve irfan merkezi haline dönüştürmek istiyoruz. Çalıytayın düzenlenmesinde bizlere destek veren Kütahya Valiliği, Dumlupınar Üniversitesi ve Ziraat Katılım’a şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Çalıştayın birinci oturumunda Doktor Öğretim Üyesi Şakir Turan, Doç. Dr. Mehmet Sait Çalka, Doç. Dr. Ali Fuat Baysal, Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak tarafından Ayasofya’nın tarihi, edebi ve mimarisi ele alındı.

Çalıştayın ikinci oturumda ise Ayasofya’nın dini, ilmi ve görselliği Prof. Dr. İsmail Taşpınar, Doç. Dr. Abdullah Çakmak, Doktor Öğretim üyesi Halil İbrahim Eryılmaz ve Prof. Dr. Ahmet Türkan tarafından gündeme getirildi.

Çalıytay, konuşmacıların yaptığı değerlendirme ile sona erdi. İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Ekonomi Bingöl'de hayvancılara yüzlerce ekipman hibe edildi

Bingöl'de hayvancılara yüzlerce ekipman hibe edildi

Bingöl'de küçükbaş hayvancılığı destekleyen projeyle, besicilere yüzde 50 hibeyle 180 güneş enerjisi paneli, 300 şarjlı kırkma makinesi ve 800 akülü ilaçlama makinesi dağıtıldı. Desteklerin, üreticilerin yaşam koşullarını iyileştireceği belirtildi.

KAYNAK: AA

Bingöl'de besicilere yüzde 50 hibeyle 180 güneş enerjisi paneli, 300 şarjlı kırkma makinesi ve 800 akülü ilaçlama makinesi dağıtıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen ve Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DAP) tarafından desteklenen “Küçükbaş Yetiştiricilerinin Desteklenmesi Projesi” kapsamında makine dağıtım töreni düzenlendi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, burada yaptığı konuşmada Bingöl’de küçükbaş hayvancılık sektörüne 316 milyon liralık destekleme ödemesi yaptıklarını söyledi.

"Bugün müdürlüğümüzce hazırlanan ve DAP idaresince finanse edilen 180 güneş enerjisi paneli, 300 şarjlı kırkma makinesi ve 800 de hayvan hastalıkları ile mücadele etmek için akülü sırt pompalı ilaçlama makinesi dağıtımı için bir araya geldik." diyen Bahadır, destekleri dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya, Vali Ahmet Hamdi Usta’ya ve milletvekillerine teşekkür etti.

Dağıtılan makine ve ekipmanların küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin yaşam koşullarını iyileştireceğini anlatan Bahadır, şöyle konuştu:

“Elektriğin olmadığı yerlerde enerjiye erişimlerini sağlamak amacıyla güneş enerjisi panellerinin dağıtılması önemli. Hem haberleşme olanaklarını arttırmak hem de ürünler ile ilgili soğutma koşullarını oluşturmak amacıyla bugün güneş enerjisi panellerini üreticilerimize teslim etmiş bulunuyoruz. Ayrıca dış parazitlerle mücadele etmek amacıyla da yine hayvan refahının sağlanması, ürün ve verim kaybının azaltılarak çiftçi gelirlerinin arttırılması maksadıyla sırt pompası dağıtıyoruz.”

Bingöl Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Kaysadu da desteklerin besiciler için önemli olduğunu aktardı.

Besici Zeynep Karlı ise güneş enerjisi paneli, kırkma makinesi ve ilaçlama makinelerine verilen destek dolayısıyla emeği geçenlere teşekkür etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *