Türkgün Kültür Sanat Silifke yoğurdu AB'den coğrafi işaret tescili aldı

Silifke yoğurdu AB'den coğrafi işaret tescili aldı

Silifke yoğurdu, Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili alan 30. Türk ürünü oldu.

KAYNAK: AA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Silifke yoğurdunun Avrupa Birliği’nden (AB) coğrafi işaret tescili aldığını duyurdu.

Hisarcıklıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AB’den coğrafi işaret alan 30. Türk ürünü olan Silifke yoğurdunun bu başarısının Türkiye ve Silifke adına önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Hisarcıklıoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Silifke ve ülkemize hayırlı olsun. Bu başarıda emeği geçen Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar’ı, yönetim kurulunu ve meclisi gönülden tebrik ediyorum. Türkiye olarak, dünyada az sayıda bölgeye nasip olan zengin bir ürün çeşitliliğine sahibiz. TOBB ve oda-borsa camiası olarak, yerel değerlerimize sahip çıkmak ve coğrafi işaretli ürünlerimizi dünyaya tanıtmak için büyük çaba harcıyoruz.”

Hisarcıklıoğlu ayrıca, şu anda AB nezdinde coğrafi işaret süreci devam eden 70 ürün ve 3 geleneksel ürün adı için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem İpsala Sınır Kapısı’nda kalp krizine anında müdahale

İpsala Sınır Kapısı’nda kalp krizine anında müdahale

Edirne'de İpsala Sınır Kapısı'na, ani kalp durmaları ile kalp krizlerine hızlı müdahaleyi sağlayan ve ASELSAN tarafından üretilen 7 Otomatik Eksternal Defibrilatör (OED) cihazı yerleştirildi.

KAYNAK: DHA

Aselsan Heartline OED cihazlarının yetkili distribütörü Helvacıoğlu Medikal Yöneticisi Atacan Helvacıoğlu, yılda 3 milyondan fazla yolcunun geçiş yaptığı İpsala Sınır Kapısı'nda önemli bir sağlık hizmeti verilmeye başlandığını belirterek, "İpsala UMAT Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. tarafından sınır kapısına 7 yerli üretim ASELSAN Heartline OED cihazı yerleştirildi. 

İpsala Sınır Kapısı’nda Kalp Krizine Anında Müdahale

Kalbin ani durması durumunda ilk 2-6 dakika içinde müdahale edilmesi hayati önem taşır. Bu süreçte elektroşok uygulaması ve kalp masajı, hastanın hızlı bir şekilde hayata döndürülmesinde kritik rol oynar. 112 acil yardım hizmetinin vaka yerine ulaşmasına kadar geçen sürede OED kullanılarak yapılacak müdahaleler kalbi duran kişinin hayatta kalma olasılığını yüzde 50-60 oranında artırmaktadır. OED özellikle kalp krizi riski yüksek olan bölgelerde, yoğun spor ve ağır iş yapılan alanlarda, fabrikalar ve iş yerlerinde, okullar gibi popülasyonun yoğun olduğu yerlerde mutlaka bulundurulmalıdır" dedi. Cihazların kullanımıyla ilgili personele eğitim verildiğini de ifade eden Helvacıoğlu, OED cihazları sayesinde İpsala Sınır Kapısı'nın yolcular için daha güvenli bir geçiş noktası haline geldiğini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *