21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Kültür Sanat Türk Gençliği Kutlu Miras'a Sahip Çıkacaktır

Türk Gençliği Kutlu Miras'a Sahip Çıkacaktır

Türk milletinin beğenisine sunduğu “Kutlu Miras” isimli eseri sosyal mecralarda paylaşım rekoru kıran sanatçı Ahmet Güven Türkgün’e konuştu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Türk milletinin beğenisine sunduğu “Kutlu Miras” isimli eseri sosyal mecralarda paylaşım rekoru kıran sanatçı Ahmet Güven Türkgün’e konuştu.

Türk-İslam örf ve adetlerini esas alan bir Türk neferi olduğunun altını çizen Güven, “Milli ve manevi duygular içinde yaptığım bütün eserlerin her biri Türk'ün maneviyatını içerir” dedi.

“Kutlu Miras” başta olmak üzere bugüne kadarki eserlerine kutlu davamızın bir koruyucusu ve yılmaz savunucusu olarak seslendirdiğini dile getiren Güven, son nefesine kadar aynı çizgide eserler yapmaya ant içtiğini belirtti. Güven ayrıca sanata bakış açısı hakkında “Nasıl ki siyasette, davamızı ve vatanımızı en güzel şekilde Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi savunuyorsa, bir sanatçı olarak bu görevi bizlerin müzik yoluyla savunmasını bir borç bilirim” ifadelerini kullandı.

“Kutlu Miras” eserini yazarken isim bulmakta zorlandığını anlatan Güven, “Bir sanatçının yeni eseri bebeği gibidir, emek verir, göz nuru gibi notaları okşayarak yazar. Sonunda da isim verir. Ben ‘Kutlu Miras’ eserimde isim bulmakta zorlandım. Eserimi yayınlanmadan ilk dinleyen Bilal Ağabeyime danıştım. Bana ilk söylediği ‘Kutlu Miras’ oldu. Ben de ne kadar yakıştı ve ne kadar anlam yüklü oldu dedim” sözleriyle eserin isim babasının gazetemizin Yönetim Kurulu Başkanvekili Muhammed Bilal Aydın olduğunu ifade etti ve “Sizler aracılığıyla Bilal Ağabeyime teşekkürlerimi bir kez daha sunuyorum” dedi.

Hem Almanya’da hem de Türkiye’de yaşadığı için yurt içi ve yurt dışında yaşayan Türk gençleriyle vakit geçirme fırsatı yakaladığını belirten sanatçı Güven, yeni nesillerin miras kavgası içinde değil, mirasın savunucusu olacağı izlenimini taşıdığını belirtti ve Türk gençliğini Kutlu Miras’a sahip çıkmaya davet etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Togg'u ziyaret etmek istiyorlar, buyursun gelsinler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Togg'u ziyaret etmek istiyorlar, buyursun gelsinler