20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Magazin Çağlar Demirkapı kimdir?

Çağlar Demirkapı kimdir?

TRT ekranlarında hazırlayıp sunduğu ‘Su Savaşları’ programı ile hem Türkiye’de hem de dünyada tanınan ‘Çağlar Demirkapı kimdir, kaç yaşında ve nereli?’ soruları, programı izleyenlerce araştırılıyor. Çağlar Demirkapı, hayat hikâyesi boyunca birçok önemli işlere imza atmıştır.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çağlar Demirkapı kimdir?

İzmir’de doğup büyüyen, eğitimini de burada tamamladıktan sonra ABD’de yüksek lisans yapan Çağlar Demirkapı, dünyanın birçok bölgesinde temiz suya erişimde problem yaşayan ülkelerde çalışmalar yaptı. Çağlar Demirkapı, projeleri sayesinde ‘Medya Oscarları Ödülleri’nde ‘En İyi Belgesel’ ödülünün sahibi oldu.

ÇAĞLAR DEMİRKAPI KİMDİR?

1968 yılında İzmir’de doğan Çağlar Demirkapı, İzmir Saint Joseph Fransız Koleji’nde okuduktan sonra üniversiteyi İzmir 9 Eylül Üniversitesi’nde bitirdi. Yüksek lisans eğitimini Amerika Birleşik Devletleri’ne bağlı Florida eyaletindeki Atlantic Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünde yapan Çağlar Demirkapı, dünyanın farklı ülkelerinde su sıkıntısı yaşayan bölgelerde temiz suya erişim adına birçok projelere imza attı.

2019’da TRT Belgesel ekranlarında yayınlanan ‘Su Savaşları’ ismindeki program ile hem dünyada hem de Türkiye’de tanınan Çağlar Demirkapı, TRT ekranlarında Hakan Girginer ile beraber hazırlayıp sundukları televizyon programı vesilesiyle kısa bir zaman içerisinde çok ciddi bir hedef kitlesine sahip oldu.

Hakan Girginer ile birlikte TRT ekranlarında izleyicilerin beğenisine sunulan ‘Su Savaşları’ belgeselinde dünyanın farklı kesimlerinde su sorunu çeken insanların ilk defa suyla buluşama hikayelerini konu edinen olayları profesyonel bir biçimde anlattı.

Bu şekilde ‘Su Savaşları’ Belgeseli Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği’nin (RTGD) Geleneksel ‘Medya Oscarları Ödülleri’nde ‘En İyi Belgesel’ ödülüne layık görülürken, 2019’da Medya Oscarları Ödülleri töreninde Çağlar Demirkapı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ödülünü aldı.

Evli ve 2 kız çocuğu babası olan Çağlar Demirkapı, Türkiye ve yurtdışında çalışmalarını devam ettiriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Avrupa ülkesine ait İHA İsrail'de düştü

Avrupa ülkesine ait İHA İsrail'de düştü