20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Magazin İlyas Tetik ne zaman, neden öldü? İlyas Tetik’i Bülent Ersoy mu işinden etti?

İlyas Tetik ne zaman, neden öldü? İlyas Tetik’i Bülent Ersoy mu işinden etti?

Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden ünlü müzisyen İlyas Tetik'in  ölümünün aldın farklı iddialar gündeme geldi. Bülent Ersoy’un intihar eden ünlü keman virtüözü İlyas Tetik’i yeni programının kadrosundan çıkardığı öne sürülmüştü. Peki, İlyas Tetik ne zaman, neden öldü? İlyas Tetik’i Bülent Ersoy mu işinden etti? sorularının cevabı aranıyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İlyas Tetik ne zaman, neden öldü? İlyas Tetik’i Bülent Ersoy mu işinden etti?

Müslüm Gürses, İbrahim Erkal, Sibel Can, Mahsun Kırmızıgül, Zeki Müren gibi birçok isimle aynı sahneyi paylaşan müzisyen İlyas Tetik'in intiharı sanat dünyasında şok etkisi yaşatmıştı. 60 yaşında hayata gözlerini yuman ünlü keman virtözü İlyas Tetik hakkındaki Bülent Ersoy'dan açıklama geldi. Vatandaşlar, İlyas Tetik ne zaman ve neden öldü sorularına yanıt arıyor.

Kendi kendine keman çalmayı öğrenen ve Türkiye'deki birçok isimle aynı sahneyi paylaşan İlyas Tetik'den üzücü haber geldi .Ünlü sanatçı 60 yaşında hayata gözlerini yumdu. Babasının ölüm haberini doğrulayan İlkkan Tetik, "Çok üzgünüz" ifadelerine yer verdi. Ünlü müzisyenin ölümü sanat camiasını yasa boğdu. 13 yaşında keman çalmaya başlayan Tetik "Seni Buldum Ya", "Yıllarım", "Hayatımı Yazsam Roman Olurdu", "Yağmurlu Bir Günde Doğdum Anamdan", "Bulunur Elbet" gibi çok sevilen eserlere imza atmıştı.

İLYAS TETİK NE ZAMAN VE NEDEN ÖLDÜ?

5 Temmuz 2021 tarihinde vefateden İlyas Tetik'in ölüm haberinin gelmesinin ardından neden öldüğüne dair araştırmalar da yoğunlaştı. Onur Akay, internet sitesinde yer alan habere göre, İlyas Tetik'in ölüm nedeni intihar olarak belirtildi, ancak Tetik'in ailesinden konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

İLYAS TETİK'İ BÜLENT ERSOY MU İŞİNDEN ETTİ?

tv100'ün haberine göre, Bület Ersoy’un intihar eden ünlü keman virtüözü İlyas Tetik’i Muazzez Ersoy’la çalıştığı için yeni programının kadrosundan çıkardığı gündeme gelmişti. Ersoy bu konu ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Ersoy, "Olaydan haberim bile yok. Ama çok üzüldüm. Çünkü çok kıymetli bir sanatçıydı. İşleri ters gitmiş. Çok onurlu ve gururlu bir beydi" dedi.

Öte yandan geçen haftalarda vücudunda kist oluşan Bület Ersoy, sonuçları temiz çıkınca rahat bir nefes almıştı. Ersoy, Mustafa Keser’le sunacağı müzik programı öncesi yüzüne estetik dokunuşlar yaptırdığını söyledi.

İLYAS TETİK KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

İlyas Tetik, henüz 13 yaşında ilk kez eline aldığı kemanı kendine ders verecek bir öğretmen olmadığı için kendi kendine çalışmaya başlamış ve yıllar sonra bir virtüöz haline gelmiştir. Çocukluk yılları boyunca hayali memleketi olan İzmir'den İstanbul'a gelip bir stüdyo müzisyeni olmaktı ve uzun çabalardan sonra bunu başardı.

Yönettiği ilk albüm Tüdanya'nın "Seni Sevmeyen Ölsün" adlı çok satan albümü olmuştur. Bir yandan beste çalışmalarına da ağırlık veren müzisyen, "Seni Buldum Ya", "Yıllarım", "Hayatımı Yazsam Roman Olurdu", "Yağmurlu Bir Günde Doğdum Anamdan", "Bulunur Elbet" gibi çok sevilen eserlere imza attı.Tetik'in albümlerinde müzik yönetmenliği yaptığı yıldızlar arasında Mahsun Kırmızıgül, Müslüm Gürses, İbrahim Erkal, Harika Avcı, Sibel Can, Zeki Müren, Muazzez Abacı, Müşerref Akay, Gönül Akkor, Faruk Tınaz, Ahmet Kaya, Gönül Yazar, Ebru Gündeş, Petek Dinçöz ve Şevval Sam gibi isimler bulunmaktadır. Usta müzisyen ayrıca Sezen Aksu, Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Ferdi Tayfur, Ajda Pekkan ,Tarkan, Sertab Erener, Levent Yüksel, Özcan Deniz gibi birçok sanatçıyla da aynı sahneyi paylaşmıştır.İlyas Tetik, yılların getirdiği birikimi, Kalan Müzik etiketiyle yayınladığı ilk solo albümü "İstanbulda Bir Keman"da toplamış ve birbirinden farklı tarzları kendi perspektifinden yansıtmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bilgi edinme talebi yüzde 29 arttı

Bilgi edinme talebi yüzde 29 arttı