Türkgün Magazin Survivor yarışmacısı koronavirüse yakalandı

Survivor yarışmacısı koronavirüse yakalandı

Bu sezon TV8 ekranlarında yayınlanan Survivor yarışmasında gönüllüler takımında yer alan Makbule Karabudak'ın COVID-19 testi pozitif çıktı. Makbule Karabudak Survivor 2020 yarışmasında gönüllüler takımında yer alıyordu. Yarışmanın ilk haftası elenen Karabudak, Şubat ayında Dominik'ten Türkiye'ye dönmüştü.

Bu sezon TV8 ekranlarında yayınlanan Survivor yarışmasında gönüllüler takımında yer alan Makbule Karabudak'ın COVID-19 testi pozitif çıktı. Makbule Karabudak Survivor 2020 yarışmasında gönüllüler takımında yer alıyordu. Yarışmanın ilk haftası elenen Karabudak, Şubat ayında Dominik'ten Türkiye'ye dönmüştü.

Mesleği ebelik olan Karabudak, elendikten sonra sosyal medya hesabından şu açıklamayı yapmıştı; 'Hem bir Survivor yarışmacısı hem de sahada aktif çalışan bir sağlıkçı olarak yaşadığımız süreci paylaştım, ‘her şeyde vardır bir hayır’ diye boşa dememişler. Evet, belki çok erken veda ettim Survivor'a ama burada beni bekleyen kutsal bir görev varmış. Ben bugün olduğu gibi yarın da sizler için sahada olacağım, sizler de bizim için 'Evdekalın' güzel günler yakın.

 Durumu iyi

Survivor 2020'de yarışan Karabudak, elendikten sonra mesleğine geri döndü. Hastaların yardımına koşan Makbule Karabudak, corona virüse yakalandı. Sosyal medya hesabından 'geçmiş olsun' mesajlarına teşekkür eden Karabudak'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Acun Ilıcalı’nın bu akşam yayınlanacak bölümde yarışmacılara Makbule'nin corona virüse yakalandığını açıklayacağı iddia edildi. Ilıcalı'nın 'Survivor'da bu sezon aklınızda kalan bir konsey olacak bu, bir haber vereceğim' sözleri üzerine yarışmacıların gözyaşlarına boğulduğu anlar dikkat çekti.

Makbule Karabudak, Survivor yarışmasına gitmeden önce 'Bu güne kadar hep göbek bağı kestim ama şimdi nefesleri kesmeye geliyorum.' sözleriyle dikkatleri üzerine çekmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Ekonomi Borsa İstanbul’da yeni dönem: Takas süresi kısalabilir

Borsa İstanbul’da yeni dönem: Takas süresi kısalabilir

Borsa İstanbul, borsada T+1 takası döngüsüne geçiş için tüm piyasa paydaşlarının konuya ilişkin görüşlerinin alınacağı bir değerlendirme sürecini başlatıldığını duyurdu.

MUHABİR: Burcu Öner

Borsa İstanbul, pay piyasasında uygulanan takas süresine ilişkin değerlendirme süreci başlattığını duyurdu. 

Yapılan açıklamada, hâlihazırda Borsa İstanbul Pay Piyasası’nda işlem gören sermaye piyasası araçları için takas tarihinin, işlem gününü takip eden ikinci iş günü (T+2) olarak uygulandığı hatırlatıldı.

Küresel finans piyasalarında takas süresinin kısaltılması yönünde gelişmeler yaşandığı belirtilen bültende, Amerika Birleşik Devletleri’nin 28 Mayıs 2024 itibarıyla T+1 sistemine geçtiği, Avrupa Birliği, İsviçre ve İngiltere’nin ise 11 Ekim 2027 tarihini hedeflediği bilgisine yer verildi.

Borsa İstanbul Grubu tarafından yapılan duyuruda, yatırımcıların işlem maliyetlerini ve işlem sonrası risklerini azaltmak ile küresel piyasalardaki uyumu sağlamak amacıyla T+1 takas döngüsüne geçişin uygulanabilirliğinin değerlendirileceği belirtildi.

Açıklamada, bu sürecin sermaye piyasasına olası etkilerinin ve piyasa katılımcılarına yansımalarının detaylı şekilde ele alınacağı, tüm paydaşların görüşlerinin alınacağı ifade edildi.

Borsa İstanbul'un açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Bilindiği üzere, Borsa İstanbul Pay Piyasası’nda işlem görmekte olan sermaye piyasası araçları için takas tarihi, işlem gününü takip eden ikinci iş günü (T+2) olarak uygulanmaktadır.
Son dönemde küresel finans piyasalarında takas süresinin kısaltılması yönünde önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri 28/05/2024 tarihinde (T+1) geçişini gerçekleştirirken Avrupa Birliği, İsviçre ve İngiltere (T+1) sistemine geçiş için 11/10/2027 tarihini hedeflemişlerdir. Diğer küresel piyasalar da benzer şekilde takas süresinin kısaltılmasına yönelik geçiş çalışmalarını sürdürmektedir.
Borsa İstanbul Grubu olarak; sermaye piyasalarında işlem yapan yatırımcıların işlem maliyetlerini azaltmak, işlem sonrası risklerini azaltmak ve küresel piyasaların işlem sonrası süreçleri ile uyumlanabilmek amacıyla, (T+1) takas döngüsüne geçişin uygulanabilirliği, sermaye piyasasına olası etkileri ve piyasa katılımcıları açısından doğurabileceği sonuçların detaylı olarak değerlendirilmesi amacıyla tüm piyasa paydaşlarının konuya ilişkin görüşlerinin alınacağı bir değerlendirme sürecini başlatmış bulunduğumuzu kamuoyuna saygı ile duyururuz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *