Türkgün Magazin Yasemin Şefkatli duyurdu: Oğlumuz ameliyat olacak

Yasemin Şefkatli duyurdu: Oğlumuz ameliyat olacak

İdo Tatlıses ile mutlu bir evliliği ve 1 yaşında ikiz çocukları olan Yasemin Şefkatli, son paylaşımıyla oğlunun gözündeki problem nedeniyle ameliyat olacağını duyurdu.

MUHABİR: Beybin Usanmaz

İbrahim Tatlıses ile Derya Tuna'nın oğulları İdo Tatlıses ile 2021 yılından bu yana mutlu bir evliliği olan Yasemin Şefkatli, geçtiğimiz ocak ayında ilk çocuklarını kucağına aldı.

İkiz oğulları olan ünlü çift, bebeklerden birine İbrahim Ayel, diğerine ise Sinan Emir adını verdi.

Şimdilerde ilk kez anne olmanın mutluluğunu yaşayan Yasemin Şefkatli'nin 1 yaşındaki oğulları gözündeki problem nedeni ile ameliyat olacak.

"GİTTİK KAN VERDİK"

Hastaneye gidip tahlil yaptıran ünlü isim, gelişmeleri "Gittik kan verdik geldik. Bu hafta gözümüzden oluyoruz operasyonu" şeklinde duyurdu.

Benzer bir sorun yaşayan takipçisine de yanıt veren Şefkatli, "Öncelikle her zaman doktor kontrolü şart, tabii ki göz masajı vs. denediğimiz şeyler dışında şu süreci sağlıkla bitirelim, bende kendi açımdan gözlemlerimi anlatırım merak etmeyin" dedi.

"GÖZYAŞI KANALI TIKANIKLIĞI VAR"

Ünlü isim, oğullarının gözlerinin yaşlı olmasının sebebini "Hep soruyorsunuz 'gözler niye yaşlı?' diye. Gözyaşı kanalı tıkanıklığımız var. Emir'de de tek gözünde var, inşallah geçecek" diye açıklamışyı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Çorum’da sahipsiz sokak hayvanları için doğal yaşam alanı kuruldu

Çorum’da sahipsiz sokak hayvanları için doğal yaşam alanı kuruldu

Çorum'da sahipsiz sokak hayvanları için oluşturulan doğal yaşam alanı, hayvanların sağlıklı bir ortamda yaşamasını ve vatandaşların güvenliğini sağlıyor.

KAYNAK: AA

Çorum Valiliği koordinasyonunda hayata geçirilen projeyle, sahipsiz sokak hayvanları için doğal yaşam alanı oluşturuldu. Yaydiğin mevkisinde kurulan bu merkez sayesinde hem hayvanların sağlıklı şartlarda yaşaması sağlanacak hem de vatandaşların can güvenliği korunacak.

Sahipsiz Hayvanlar Kontrol Altına Alınıyor

Çorum Valisi Ali Çalgan, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve İçişleri Bakanlığı Bakan Danışmanı Ahmet Yavuz Karaca, bölgede oluşturulan Doğal Yaşam Alanını ziyaret etti. Vali Çalgan yaptığı açıklamada, sahipsiz sokak hayvanlarının vatandaşlar için tehdit oluşturduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Bugün itibarıyla, kent genelinde sahipsiz hayvanları kontrollü bir şekilde toplamaya başladık. Bu hayvanların bakım, muayene ve tedavilerini gerçekleştirdikten sonra doğal yaşam alanımıza yerleştiriyoruz."

Hayvan Mamaları Geri Dönüşümle Üretilecek

Vali Çalgan ayrıca, bölgede hayvan maması üretim tesisi kurulduğunu ve bu tesisin sürdürülebilir bir beslenme modeli sunacağını belirtti. Toplu yemek üretimi yapan tesisler ile pazar yerlerinden toplanan gıda atıkları, burada mamaya dönüştürülerek sahipsiz hayvanların beslenmesi sağlanacak.

Türkiye Genelinde Yeni Model Uygulanıyor

İçişleri Bakanlığı Bakan Danışmanı Ahmet Yavuz Karaca ise, bu projenin yalnızca Çorum’a özgü olmadığını ve Türkiye genelinde uygulandığını vurguladı. Yeni modelin üç temel unsura dayandığını belirten Karaca şunları söyledi:

"İnsan sağlığı, hayvan sağlığı ve çevre sağlığı bizim için öncelikli. Sahipsiz hayvanların toplanması, rehabilite edilmesi ve doğal yaşam alanlarında beslenmesi esas alındı. Bu, dünyada kabul gören en insani yöntemlerden biri. Yıl sonuna kadar ülke genelinde sokak hayvanları sorununa kalıcı çözüm getirilecek."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *