22 Ocak 2025
weather
7°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Moda Giyim Piercing Nedir? Hangi Bölgelere Takılabilir?

Piercing Nedir? Hangi Bölgelere Takılabilir?

Genellikle kıkırdak ve esnek deri bölgelerine takılan süslü veya şekilli aksesuarlar piercing olarak bilinir. Farklı bölgelere takılmalarının yanı sıra çeşitli aksesuar görünümlerine sahip olması ile hem kadın hem de erkeklerin genel tercihleri arasında yer alır.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Piercing Nedir? Hangi Bölgelere Takılabilir?
KAYNAK: Haber Merkezi

Özellikle kulak kıkırdağı, göbek ve burun gibi çeşitli yerlere takılabilen aksesuarlardır. Genellikle piercing’in anlamı tamamen kişinin zevkine uygun olarak kendini yansıttığı bir takı olarak tanımlanabilir.

Piercing Ne Anlama Gelir?

Piercing'in anlamı genel olarak bir ifade biçimi olarak tanımlanabilir. Süslü taşlar ve çeşitli semboller ile herkesin kendini özgürce ifade etmesine yarar. Aynı zamanda hoş ve farklı görünmek isteyenlerin de tercihidir. Piercing takılan bölgeler kıkırdak ve daha acısız olabilecek yumuşak dokular olabilir. En sık kıkırdak kısımlarında tercih edilebilir. Hem erkek hem de kadınlar için modeller bulunur. Kısa sürede delik açılarak takılması mümkündür. Takıldıktan sonra iyi bakılmalı ve genellikle de takılan aksesuarların sık sık dezenfekte edilmesi gereklidir. Bu sayede çok daha kısa sürede iyileşerek daha farklı aksesuarların da takılmasına olanak tanır.

Piercing Vücutta Nerelere Takılabilir?

Piercing genel olarak göbeğe, kulak bölgelerine, dile, dudağa, kaşa ve burna takılabilir. Herkesin kendi tercihine göre takmayı tercih edebileceği yerler bulunur.  En acısız yer kulak memesidir. Hissedilmez ve iyileşme süresi yaklaşık 2 hafta kadardır.  Piercing takılan bölgeler çeşitli zaman aralıklarında iyileşebilir. Bunu düşünerek taktıracağınız bölgeyi seçebilirsiniz. Ayrıca neredeyse çocuk yaşta dahi kulak deldirmek mümkündür. Velilerin gözetiminde yeni doğan bebeklere de takılabilir. Genel adlandırması ile piercing'in anlamı bu şekildedir.
Vücutta en az risk oluşturan bölgelere göre takılması ile daha kısa sürede zahmetsiz bir iyileşme gözlenir. Bunun için acı eşiği yüksek olanlar kıkırdak ve yumuşak dokuları daha sık tercih eder. Her bölgeye özel şekilde üretilen aksesuarlar vardır.

Piercing Çeşitleri Nelerdir?

Piercing çeşitleri takılan bölgeye göre farklılık gösterir. Kulak bölgesinde lobe, helix, daith, tragus gibi isimler alır. Bunlar kıkırdağın hangi bölgede olduğuna göre değişiklik gösterir. Genellikle iğne veya tabanca ile delinme işlemi gerçekleşir. Ağrısız ve acısız olması açısından çeşitli uyuşturucu sprey veya kremlerin de sürülmesi söz konusudur. Piercing takılan bölgeler arasında ağız piercingleri de vardır. Bunlarında isimleri genel olarak labret, Ashley ve dudak piercingleri olarak bilinir. Genellikle iyice steril edilmiş aksesuarlar tercih edilir. En yaygın olanları altın ve gümüş olanlarıdır. İyileşmesinin kusursuz olması için daha uygun maliyetli olan titanyum aksesuarlar da tercih edilebilir. Piercing çeşitleri aynı zamanda farklı materyal ve tarzlarda da olabilir. Halka olanları her bölgeye eşsiz uyum sağladığı için daha sık rastlanır. Ayrıca hassas bölgeler için daha küçük ve hafif olanları da vardır. Bunlar her bölgeye uyum sağlar.

Piercing Yaptırmanın Sağlık Riskleri Nelerdir?

Piercing çeşitleri isteyen herkesin zevkine uygun bölgelere uygulanabilir. Ancak bu uygulamalar sonucunda vücudun iyileşme sürecinin iyi takip edilmesi gerekir. İltihap ve ödem toplama ihtimaline karşı önerilen bakım rutinlerinin uygulanması gerekir. Özellikle iltihap giderici krem ve solüsyonlar bu süreçte oldukça fazla işe yaramaktadır. Piercing takılan bölgeler iki hafta içerisinde iyileşebilir ancak kötü bakılırsa sağlık riskleri oluşur. Ödem ve iltihaplar geçmediği taktirde o bölgeyi çürütebilir ve doku harabiyetine sebep olabilir. Bu da risklerin en önemlisidir. İyileşmesinin takip edilmesi ve geçmeyen yaraların muhakkak doktora gösterilmesi gerekir. Ayrıca doğru bakım ve steril aksesuarlar ile sağlık risklerinin engellenmesi de söz konusu olur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir?

Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir?