13 Eylül 2024
weather
27°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AZ BULUTLU
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Moda Giyim Poplin Kumaş Nedir?

Poplin Kumaş Nedir?

Poplin kumaş özellikleri hemen herkes tarafından merakla araştırılan ürünler arasında yer almaktadır. Özellikle moda sektörünün vazgeçemediği iplik türleri arasında yer almasından dolayı da insanlar poplin kumaşın ne olduğunu ve kullanım alanlarını merak etmektedir.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Poplin Kumaş Nedir?
KAYNAK: Haber Merkezi

15. yüzyıla kadar dayanan geçmişi ile özellikle Fransızların vazgeçemediği bu kumaş türü moda sektörü kadar tekstil sektöründe de sıklıkla tercih edilmektedir. İpekten üretilen papelino kumaşından adını alan bu ürün 20.yüzyıla kadar özellikle kışlık kıyafet üretiminde sıklıkla tercih edilmiştir. Siz de bu kumaş hakkında merak ettiğiniz soruların cevaplarını arıyorsanız yazımızın devamında tüm sorularınızın cevaplarını bulabilirsiniz. 

Poplin Kumaşın Özellikleri Nelerdir?

Özellikle moda sektöründe ve tekstil sektöründe bu kumaşın tercih edilmesi özelliklerinin merak edilmesine de neden olmaktadır. Poplin kumaş özellikleri arasında ilk sırada dayanıklı ve şık bir görüntüye sahip olması gelmektedir. Uzun süre kullanım imkânı sağlayan bu kumaş aynı zamanda yumuşak ve hafif bir dokuya da sahip olmasından dolayı kıyafet üretimlerinde sıklıkla tercih edilmektedir. 

Bunun yanı sıra ince ve vücudu saran bir yapıda olmasından dolayı da şık ve zarif görünüme sahip olmak isteyen moda düşkünlerinin ilgisini çekmektedir. İnce ve sık bir yapıda olması sıcak havalarda terlemenizin önüne geçmekte soğuk havalarda ise üşümenizi engellemektedir. Hava alan yapısı sayesinde kıyafet sektöründe vazgeçilmez olarak görülmekte ve bebek kıyafetlerinde özenle tercih edilmektedir. 

Pürüzsüz bir yüzeye sahip olması ise dokumalarının daha canlı ve gösterişli durmasına yardımcı olmaktadır.  Yıkama ve ütüleme konusunda da sorunsuz kumaş özellikleri sunmaktadır. 

Poplin Kumaş Kullanım Alanları

Poplin kumaş kullanım alanları da merak edilen sorular arasında yer almaktadır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi moda ve tekstil sektöründe en çok kullanılan ürünler arasında yer almaktadır. Poplin kumaş özellikleri sebebiyle sorunsuz bir ürün olarak görüldüğünden dolayı bu sektörlerde hem kıyafet hem de nevresim türü ürünlerde üreticilerin olduğu kadar kullanıcılarında istediği kumaş türleri arasında yer almaktadır. 

Pamuklu, likralı, polyesterli, üniformalık çeşitleri bulunmaktadır. Bu da kullanım alanlarını oldukça çeşitlendirmekte ve kullanıcısını memnun etmektedir. 

Poplin Kumaş Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Poplin kumaş özellikleri kadar merak edilen diğer bir soru ise bu kumaşın bakımının nasıl yapılması gerektiğidir. Özellikle ince ve sık bir dokuya sahip olduğundan dolayı yıkama özellikleri çok araştırılmaktadır. Bu kumaş elde yıkanması tavsiye edilen ürünler arasında yer alsa da makinede de dikkatli bir şekilde yıkanabilmektedir. 

Ancak özellikle emici bir niteliği olduğundan dolayı üzerine bir leke düşerse hemen elde çitileme yapılması gerekmektedir. Bunun dışında ılık ve soğuk suyla yıkanması tavsiye edilmektedir. Ayrıca yeterli zamanınız yoksa ve makine aracılığıyla bu ürünü yıkayacaksanız düşük devirli programlarla yıkamanız poplin kumaş özellikleri acısından oldukça önemlidir. Yoksa kumaş dokusu hasar görecek ve üzerinde deseni varsa solma yapacaktır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Deniz ile İlgili Sözler

Deniz ile İlgili Sözler