Millete hizmet yolunda elli zorlu yıl.

Ense yapılarak,siyaset koridorlarında gezinip nutuk atarak değil,ülkenin selameti için her türlü fedakarlığı göze alarak tarihin hafızasına yazılan elli yıl.

MHP sadece bir parti değil,aynı zamanda tarihin sorumluluğunu sırtına alarak yürüyen Oğuz neslinden bir kahraman.

MHP tarih,MHP şuur,MHP vicdan.

MHP ruh,MHP kitap,MHP yürek.

MHP kafa,MHP idrak,MHP ahlak.

MHP,Türklük siyasetinin okuludur !

1969 yılının Şubat ayında Adana kongresiyle Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi adını saygıyla siyaset arşivine bırakarak zorlu bir kavganın içine girdiğini bilenlerin kervanıdır MHP.

MHP,çağdaş Türk siyasetinin bütün unsurlarını bilgi hazinesine toplayarak yola çıkan fikir hareketidir.

Çağdaş Türk siyasetinin tohumları imparatorlukların yıkılmaya yüz tuttuğu milli devletin,milli iradenin bayrağını kaldırdığı on dokuzuncu yüzyılda atılmıştır.

Osmanlı İmparatorluğunun bünyesinden önce Hristiyan sonra Müslüman unsurların birer birer ayrılmasından sonra Türkiye’nin üzerine titreyen idrakten doğmuş olan Milliyetçi Hareket, yüzyıl önceki hassasiyetini aynı şuurla yaşatmakta marifet sahibidir.

Niceliğe yani sayıya değil niteliğe yani keyfiyete itibar eden MHP,seçim değil nesil kavgası vererek millete hizmet yolunda devlet ülküsü şiarını siyasetin duvarına tırnaklarıyla kazımıştır.

Kurucu lideri,Başbuğu Alparslan Türkeş’in ömründen kaç yıl hapislere,tabutluklara yazılmıştır.

Oysa MHP ‘nin hikayesi masum bir millet sevdasıdır.

MHP,bir şeyi diğer partilerden önce tespit etmiş ve hareketinin temeline oturtmuştur : Milletler mücadelesi !

Milletler dünya üzerinde bir mücadele halinde yaşarlar.Milletler demokratik rejim içinde yaşarlarken bu mücadeleden uzak,bu mücadeleye duyarsız,ilgisiz kalamazlar.Milletin idarecileri iş başında oldukları müddetçe ekonomik olarak müreffeh,hukuki olarak adil,siyasi olarak taşkilatlı bir toplum modeli kurmalı ve ayrıca eğitim sistemini bu çerçevede oluşturmalıdır.

MHP görüşlerini bir doktrin dahilinde kamuoyuna açıklamıştır.

Bu da sıradışı bir duruştur.

MHP’ye kadar hiçbir parti siyaseti doktriner ciddiyet içinde ele almamıştır.Elbette her partinin bir programı olmuştur ama bu program bir dünya görüşü olarak ele alınmamıştır.

MHP millet derken birileri fert diyerek kapitalizmi,diğerleri de sınıf diyerek sosyalizmi esas almışlardır.

MHP millet demiştir çünkü Türk Milliyetçiliğinin öznesi millettir.Ziya Gökalp de,Ömer Seyfettin de,Yusuf Akçura da,Atatürk de,Nihal Atsız da,Osman Bölükbaşı da Alpaslan Türkeş de millet demiştir.

MHP dünya görüşünü tarihin içinden çıkarmıştır.Türk-islam değerlerini çağdaş bir üslupla ele almış,Türk Tarih Sosyolojisi’nin verileri ile hareket etmiştir.

Ziya Gökalp’in 1922’de kaleme aldığı makalesinde belirttiği gibi,” biz Türkler hürriyetimize düşkün olduğumuz için komünist olamayız ama dayanışmacı bir millet olduğumuz için kapitalist de olamayız ; bizim siyasi mesleğimiz içtimai ülkücülük yoludur,” sözü adeta Dokuz Işık doktrininin ruhuna hakimdir.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin belirttiği ,”Davamızın yaşı Türklüğün yaşı ile yaşıttır,” cümlesi tarihi bir gerçektir.

Nice elli yıllara.

Türk Milletine kutlu olsun !