Türkgün Olimpiyat Heyecanı Milli judocular 24 yıllık hasreti bitirmek istiyor

Milli judocular 24 yıllık hasreti bitirmek istiyor

Paris 2024 Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edecek 8 judocu, 24 yıllık madalya hasretini sonlandırmayı hedefleyecek.

KAYNAK: AA

Fransa'nın Paris kentinde 27 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek judo müsabakalarında, 8 milli judocu madalya için mücadele edecek.

Olimpiyat Tecrübesi

Kadınlar +78 kiloda Kayra Özdemir üçüncü kez, erkekler -81 kiloda Vedat Albayrak ve erkekler 90 kiloda Mihael Zgank ise ikinci kez olimpiyatlara katılacak.

İlk Kez Olimpiyat Sahnesinde

Türkiye'yi Paris 2024 Olimpiyatları'nda temsil edecek 8 judocudan 5'i, kariyerlerinde ilk kez olimpiyat sahnesine çıkacak.

İbrahim Tataroğlu, Tuğçe Beder, Fidan Ögel, Salih Yıldız ve Muhammed Demirel kariyerlerinde ilk kez olimpiyatlarda boy gösterecek.

Türkiye'nin Judo Tarihi

Türkiye, judoda daha önce iki kez madalya kazandı. Hülya Şenyurt, Barcelona 1992'de bronz madalya kazandı, Hüseyin Özkan ise Sidney 2000'de altın madalya ile tarih yazdı.

İsimKategoriOlimpiyata Katılım SayısıYaş
Kayra ÖzdemirKadınlar +78 kg2 kez katıldı (üçüncü olimpiyatı)28
Vedat AlbayrakErkekler -81 kg1 kez katıldı (ikinci olimpiyatı)30
Mihael ZgankErkekler 90 kg1 kez katıldı (ikinci olimpiyatı)27
İbrahim TataroğluErkeklerİlk kez olimpiyata katılacak18
Tuğçe BederKadınlarİlk kez olimpiyata katılacak22
Fidan ÖgelKadınlarİlk kez olimpiyata katılacak23
Salih YıldızErkeklerİlk kez olimpiyata katılacak24
Muhammed DemirelErkeklerİlk kez olimpiyata katılacak25

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Futbol Beşiktaş, Gedson Fernandes’in bonservisinin tamamını aldı

Beşiktaş, Gedson Fernandes’in bonservisinin tamamını aldı

Beşiktaş, Portekizli orta saha oyuncusu Gedson Fernandes’in bonservisinin tamamını Benfica’dan 10 milyon euro karşılığında satın aldı. Siyah-beyazlılar, böylece oyuncunun satış haklarının tamamını eline geçirmiş oldu.

MUHABİR: Ali Öncü

Beşiktaş, 2022 yılında bonservisinin yüzde 50’sini aldığı Gedson Fernandes’in kalan haklarını da Benfica’dan satın aldı. Siyah-beyazlı kulüp, Portekizli orta saha oyuncusunun tüm hakları için toplamda 16 milyon euro ödeme gerçekleştirmiş oldu.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Gedson Carvalho Fernandes'in transfer sözleşmesinde bulunan; 'Oyuncunun ileride başka bir kulübe kiralanması ya da satılması durumunda, elde edilecek gelir kulübümüz ve SL Benfica kulübü arasında 50%-50% olarak paylaşılacaktır.' maddesindeki 50%'lik pay, SL Benfica’dan 10 milyon euro karşılığında satın alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

Beşiktaş, Gedson Fernandes’in bonservisinin ilk yarısını 2022 yılında 6 milyon euro karşılığında almıştı. Kulüp, bu hamleyle oyuncunun transferinden elde edilecek tüm gelir üzerinde tam hak sahibi oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *