19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Otomobil SUV’un tozunu arttıracak

SUV’un tozunu arttıracak

Skoda’nın 2020 modeli Kamiq Türkiye’de satışa çıktı. Sıradışı özellikleriyle iddialı bir giriş yapan Kamiq, SUV pazarında dengeleri bozacak. Benzinli ve dizel motor seçenekleriyle tercih edilebilen otomobil 197 bin 600 TL’den başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
SUV’un tozunu arttıracak

Yavuz Müftüoğlu / TÜRKGÜN

Skoda Kamiq, sıradışı özellikleriyle iddialı!

Otomobil severlerin merakla fiyatını beklediği Skoda’nın yeni SUV modeli fiyatı ile de herkesi şaşırttı. Son dönemde artan ikinci el piyasası ile sıfır ikinci el araç arasındaki farkların neredeyse sıfırlandığı dönemde ikinci el araç alacağınız fiyatlara sıfır araç alabiyorsunuz. Türkiye lansmanı, geniş basın katılımıyla online olarak gerçekleştirilen Skoda Kamiq modeli, rekabetin ve talebin giderek arttığı SUV segmentindeki en önemli oyunculardan biri olacak.

Online basın toplantısında Kamiq’in Türkiye’ye gelişi hakkında değerlendirmeler yapan Yüce Auto-Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, “SUV segmenti bugün en çok tercih edilen segmentlerin başında geliyor. Skoda olarak SUV segmentinde de iddiamızı sürdürme kararlılığımızı Kodiaq ve Karoq modellerimiz ile ortaya koymuştuk. Şimdi de Kamiq modelimiz de aramıza katıldı. Özellikle kadınlar başta olmak üzere bu aracın daha önce Skoda’yla yolu kesişmeyen kullanıcıların markayla tanışmasına da katkı sağlayacağına inanıyoruz“ dedi. Benzinli ve dizel motor seçenekleriyle tercih edilebilen Kamiq, lansmana özel 197.600 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

PAZAR TAHMİNİ 650 BİN

SUV segmentine olan ilginin her geçen gün arttığına değinen Başar, “SUV segmenti tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça tercih edilen bir segment. Ülkemizde SUV segmenti, 2020 yılının ilk 6 ayında geçen yıla göre yüzde 59,4 artış gösterdi. Bizim satışlarımızın da yüzde 40‘ını bu segment oluşturuyor. Kamiq ile bu oranın daha da artacağını düşünüyoruz. Kamiq’in, kısa süre içerisinde modern ve konforu seven, sportif ve farklı yaşam tarzlarını tercih edenleri hedefleyen temel modellerimizden biri olacak. Sene sonuna kadar yaklaşık 3.500 adet satış hedefliyoruz“ dedi.

Yüce Auto-Skoda olarak 2020 yılı hedeflerinden ve otomotiv sektörü öngörülerinden söz eden Başar, “Pandemi nedeniyle otomobil fabrikalarının üretimlerine ara vermeleri tedarik zorluğuna neden oldu. Ancak bu durumun Ekim ayı gibi normale döneceğini ve talep ile tedariğin eşitleneceğini düşünüyoruz. Toplam otomobil pazarının 600-650 bin adet civarında tamamlanmasını öngörüyoruz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Okan Buruk'un tarihi başarısı

Okan Buruk'un tarihi başarısı