19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Otomobil Toyota Türkiye düğmeye bastı

Toyota Türkiye düğmeye bastı

Araç üretip satmanın dışında insana ve çevreye dokunan projelerle karşımıza çıkan Toyota, bu kez ‘kendi imkansızını başlat’ hareketiyle insanlık için ileri teknoloji üreten bir şirketi olacağını duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Toyota Türkiye düğmeye bastı

Yavuz Müftüoğlu / TÜRKGÜN

Toyota araç üretmenin yanı sıra teknoloji üreten, ürettiği bu teknolojiyi insanlığın hizmetine sunmayı ilke edindiğini beyan eden bir marka olarak karşımıza çıkıyor.

İnsana ve kolektif bir çalışma içerisinde olduğu tüm sektörlerle motivasyonunu da yüksek tutan Toyota Türkiye, pandeminin ilk zamanlarında yaptığı açıklamalarla ve icraatlar ile insana verdiği değeri ortaya koydu. “Öldük, bittik, üretim durdu, bayiler battı, insanlar işsiz kalacak” gibi söylemlerle kaos senaryolarının yazıldığı bir dönemde Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “Ne fabrikada ne bayilerde bir tek kişi bile işten çıkarılmayacak. Maaşları eksiksiz ödenecek. Ve bir yıl satış yapmasak bile bu durum böyle devam edecek” açıklamasıyla her kesimden takdir topladı.

İMKANSIZINI BAŞLAT

Araç teknolojisinde yaptığı ilklerle dünya otomotiv sektörüne damga vuran Toyota, aynı zamanda ürettiği bu teknolojiyi ‘engelli’ diye tabir ettiğimiz insanlarla da buluşturuyor.

1937 yılından beri otomobil ve teknoloji üreten ve insanların hayatına dokunan Toyota, bir otomobilden daha fazlasını ürettiğini anlamaya başladı. Ve dünya ülkeleriyle aynı anda Türkiye’de “Start Your Impossible - kendi imkansızını başlat-” hareketini başlattı.

Bundan sonra bir otomobil şirketi değil, insanlık için ileri teknoloji ürünü her türlü çözümü üreten bir ‘mobilite’ şirketi gibi hareket edeceğini açıklayan Toyota, 7’den 77’ye herkesin özgürce hareket ettiği bir dünya gerçekleştirmeyi hedefliyor.

AR-GE’YE BÜYÜK YATIRIM

Markada yaşanan bu gelişmeleri online basın toplantısında açıklayan Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “Toyota olarak hedefimiz herkesin özgürce hareket ettiği bir dünya gerçekleştirmektir. Toyota artık yalnızca bir otomobil firması değil, bir mobilite firması olacaktır. Markamız “herkes için mobilite” anlayışıyla, kişilerin ihtiyaçlarına göre mobilite teknolojilerini ve hizmetlerini geliştirecektir” dedi.

“Yarım yüzyıl önce hiçbir markanın aklına dahi gelmeyen hibrit teknolojisini ve sonrasında hidrojen yakıt hücreli araçlar başta olmak üzere birçok teknolojiyi geliştirip sektöre sunduk” diyen Bozkurt, “Toyota, bugün de toplumları 100 yıl sonrasına hazırlamak adına altyapı çalışmalarına şimdiden başlıyor.

Toyota bu amaçla yeni mobilite teknolojilerini toplum yararına sunmak için AR-GE’ye yıllık 10 milyar dolardan fazla bir bütçe ayırıyor” ifadesini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Söz konusu Türk olunca yine sustular

Söz konusu Türk olunca yine sustular