Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Özel Haber Halk TV’nin avanak hafiyeliği

Halk TV’nin avanak hafiyeliği

Ankara’da işlenen bir cinayet üzerinden Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocaklarını karalamaya çalışan Halk TV trajikomik bir duruma düştü. Bir uyarı spotu yayınlayan kanal “Halk TV adıyla ticari ilişki yürütenlerle hiçbir ilişkimiz yoktur” notunu paylaştı. Sinan Ateş cinayeti üzerinden programlarında aylardır gizli hafiyelik yapanların kaşla göz arasında dolandırıldığı ortaya çıkarken perde arkasında nelerin yaşandığı merak konusu oldu.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Halk TV’nin avanak hafiyeliği

Yaptığı yayınları MHP ve Ülkü Ocaklarını karalama kampanyasına dönüştüren Halk TV’nin yakın zamanda paylaştığı bir spot içine düştükleri trajikomik hali de gözler önüne serdi. Sinan Ateş cinayeti üzerinden programlarında gizli hafiyeliğe soyunan Halk TV, yayınladığı bir spot ile adının kullanılarak dolandırıcılık yapıldığını açıkladı ve bunu da kamuoyu ile paylaştı. Kendi adına dolandırıcılık yapanları dahi tespit edemeyen Halk TV, yaptığı programlarla işlenen bir cinayet üzerinden gizli hafiyelik yapmaya çalıştı.

HALK TV’Yİ KİMLER, NASIL DOLANDIRDI?

Her program arasında “Halk TV adıyla ticari ilişki yürütenlerle hiçbir ilişkimiz yoktur” spotunu ekranlarında döndüren Halk TV’nin bu uyarıyı ne maksatla yayınladığı anlaşılamadı. Çünkü böyle bir duruma bugüne kadar hiçbir televizyon kanalında şahit olunmadı.  Halk TV adıyla dolandırıcılık yapanlar kimler? Bu şekilde yakalanmış ve yargıda işlem gören hiç kimse var mıdır? “Kolombiya’dan Mersin limanlarına uyuşturucu ticaretini, sevkiyatını çözüyoruz” diye kurgudan suçlamalar yapanlar, Halk TV’yi dolandıranları niçin bulamadı?

İFTİRADA SINIR TANIMIYORLAR

MHP ve Ülkü Ocaklarına yönelik Ankara’da işlenen bir cinayet üzerinden karalama kampanyası yapan Halk TV’nin sözde gazeteci ve program yapımcıları iftiralarında sınır tanımadı. Halk TV’nin sosyal medya hesabından paylaştığı bir haberlerle kendini ele verdi. Sinan Ateş cinayeti ile ilgisi bulunmayan bir deprem haberinin başlığında “Sinan Ateş’in kızı İzmir için korkutan deprem uyarısı: Risk o bölgelerde, 7’ye varan deprem olabilir” ifadelerinin kullanıldığı görüldü. MHP’ye yönelik karalama kampanyasının kes-kopyala-yapıştır faaliyetinden ibaret olduğu ortaya çıktı.

“TAKİP EDİLİYORUZ” YALANI İFŞA OLDU

Geçtiğimiz günlerde maktul Sinan Ateş’in ablasının Bursa Ülkü Ocakları yöneticisi bazı kişiler tarafından takip edildiği iddiası ortaya atıldı. Bursa Valiliği yaptığı açıklamada kamera kayıtlarının incelediğini, iddia edilen şahısların ne ülkü ocakları mensubu ne de takip amacını taşıdıklarını açıkladı. Ancak tüm somut verilere ve resmi açıklamalara rağmen Halk TV programlarında aynı yalanı sürdürmeye devam etti. İftira içerikli haberlerin ortaya çıkmasının ardından özür dahi dilemeyenler bugüne kadar MHP’ye karşı nasıl bir kirli faaliyet yürüttüklerini de göstermiş oldular.

NASIL BİR HAYAT YAŞIYORLAR?

PKK’nın siyasi uzantılarına “elinizde Mehmetçiğin kanı var” diye tepki gösteremeyen sol medyanın cambazları MHP ve Ülkü Ocaklarını olmadık ithamlar üzerinden hedef aldı. Fısıltı haberlerinin 3. sayfa yorumcuları tarafından ortaya atılan asılsız iddiaların gündemde tutulması için Halk TV’nin ne kadar bütçe ayırdığı da merak konusu olmaya başladı.  Karalama kampanyasının başını çeken Barış Pehlivan, Murat Ağırel, Timur Soykan, Barış Terkoğlu gibi magazin hafiyeleri kampanyadan sağladıkları gelirle hangi eğlence mekânında sabahlayacaklar? İftira denizinde yüzen ama yüzleri kızarmayan bu şahıslar bronzlaşmak için hangi sahil şeridini tercih edecekler?

KATALOG EVLİLİĞİ Mİ KOMÜN HAYATI MI?

Halk TV’nin dedikodu haberlerine imza atan ve gizli hafiyecilik oynayan Barış Pehlivan, Murat Ağırel, Timur Soykan, Barış Terkoğlu gibi isimler Sinan Ateş cinayetini istismar etmekten ve magazinleştirmekten geri durmadılar. “İlk defa açıklıyoruz” diyerek asılsız bilgi ve belgelerle ekran karşısına çıkan bu sözde gazeteciler mahkemenin yolunu tutmak yerine şov yapmayı tercih ettiler. MHP ve Ülkü Ocakları üzerinde oluşturmaya çalıştıkları kirli algı ile bugüne kadarki günahlarından arınacaklarını zanneden Halk TV’nin magazin hafiyeleri bir cinayet kampanyasından sağladıkları gelirle nerede tatil yapmayı ve hangi eğlence mekanlarında sabahlamayı planlıyorlar? Vakitlerinin önemli bir bölümünü MHP düşmanlığına harcayan bu şahıslar cinayet üzerinde tango yapmayı daha ne kadar sürdürecekler? Magazin tutkunu bu isimler Halk TV’nin karalama kampanyalarıyla sürdükleri sultanlığı mı, katalog evliliğini mi yoksa komün hayatı yaşamayı mı tercih ediyorlar?  

Kadir YILDIZ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Yerlikaya açıkladı: Şırnak'ta 4 terörist etkisiz hale getirildi

Bakan Yerlikaya açıkladı: Şırnak'ta 4 terörist etkisiz hale getirildi