İSTANBUL DEFTERDARLIĞI
HALKALI VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ
GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI
1- Satışı yapılacak gayrimenkul İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi Küçükçekmece Mah. 8 Pafta 4927 Parsel Nolu Gayrimenkul Küçükçekmece/ İstanbul adresindedir.
2- Gayrimenkul Küçükçekmece Tapu Müdürlüğünde, İstanbul İli Küçükçekmece İlçesi
Küçükçekmece Mah.'de kain 8 pafta 4927 parsel, (Kanarya Mah. Atmaca Sok. No:32, 2. Kat, İç
Kapı No: 10 Küçükçekmece/ İstanbul), 434,65 m2 Tapu alanı, net 73,00 m2, brüt 86,00 m2
yüzölçümlü bağımsız bölüme kayıtlıdır.
3- Satışa çıkarılan gayrimenkule 2.420.000,00 TL (İki milyon dört yüz yirmi bin Türk Lirası) (KDV Hariç) olarak takdir edilmiştir.
4- Artırmaya iştirak edeceklerden gayrimenkulün değerinin rayiç değeri üzerinden (%7,5 nispetinde) 181.500,00 TL (Yüz seksen bir bin beş yüz bin Türk Lirası) teminat yatırması gerekmektedir. Teminat olarak para, banka teminat mektubu, hazine tahvil ve bonoları, hükümetçe belli edilecek milli esham ve tahviller bu esham ve tahviller teminatın kabul edilmesine en yakın borsa cetvelleri üzerinden %15 noksanıyla değerlendirilecektir.
5- Gayrimenkulün birinci ihalesi 17.10.2024 tarihinde saat 11.00'de açık artırma sureti ile İstanbul Defterdarlığı, Akşemsettin Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı No:56 Fatih / İSTANBUL adresinde yapılacaktır.
6- İlgilenenler gayrimenkul ile ilgili satış şartnamesini Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğünden
alabileceklerdir.
7- Gayrimenkul teminatı satış saati olan 11.00'den 1 saat evvel 10.00'dan 11.00'e kadar Satış
komisyonunun toplandığı vergi dairesi veznesine yatırılır (Alacaklı Halkalı Vergi Dairesi
Müdürlüğünün emanet hesabına). Karşılığında alınacak Emanet Makbuzu (Emanet Mektubu) aynı saate kadar İstanbul Defterdarlığı/Tahsilat Müdürlüğü Satış Komisyon Başkanlığına ibraz edecektir.
8- Gayrimenkulün satışında verilen bedel gayrimenkule biçilen rayiç değerin %75'ini bulmadığı veya arttırılan bedel amme alacağına rüçhanı olan alacakların tutarından fazlaya çıkmadığı ve yapılmış veya yapılacak masraflarını karşılamadığı takdirde en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile artırımın 7 gün daha uzatılarak 7 gün sonra aynı mahalde 24.10.2024 gün ve saatte (11.00'de) tekrar 2. artırana ihale edilecektir.
9- Ancak ihale bedelinin rüçhanlı alacakla birlikte masrafları da aşması gerekmektedir. Aksi
takdirde satış yapılmayacaktır.
BİLGİLER: Gayrimenkul üzerinde alacaklı vergi dairesi haczinden önce haciz yoktur.
10- İhale Bedeli,Tellaliye Bedeli, Tapu Harcı, Satıştan doğan Katma Değer Vergisi (%10 ), Damga Vergisi (Binde 5,69) ve diğer masraflar alıcıya aittir.
11- Pey ipotekli borç dikkate alınmadan sürülür. Ancak, gayrimenkul rehni suretiyle sağlanmış muaccel borçlar alıcıya devredilemez, satış bedelinden tercihen ödenir. Muaccel olup, alıcıya intikal eden rehinli borçlar ihale bedelinden tenzil edilerek alıcı uhdesinde bırakılır. Bakiyesi kendisinden tahsil olunur.
12- Gayrimenkul arttırma sonunda 3 (üç) defa bağırıldıktan sonra en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki arttırma bedeli Gayrimenkul için biçilmiş olan değerin % 75' i olan 1.815.000,00 TL yi bulmak zorundadır. Bundan başka amme alacağının rüçhanı olan alacakları geçmesi ve yapılmış, yapılacak masrafı da karşılaması icap eder.
13- Arttırma 12 nci madde de yazılı miktar elde edilemediği takdirde en çok arttırma taahhüdü baki kalmak kaydıyla arttırma 7 (yedi) gün daha uzatılır. 7. günü aynı saatte Gayrimenkul en çok arttıran ihale edilir. Ancak ihale bedelinin rüçhanı alacakları ile birlikte masraflarını da aşması lazımdır. Aşmazsa satış yapılamaz.
14- Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse derhal veya verilen mühlet içinde parayı vermezse ihale kararı feshedilir ve gayrimenkul, satış komisyonunca hemen 7 gün müddetle artırmaya çıkarılır. Bu artırmayı alakadarlara tebliğe hacet olmayıp yalnız ilanla iktifa olunur ve çok artırana ihale edilir.
İhale bedelinin tamamını ödememek suretiyle ihalenin feshine sebep olan kimse teklif ettiği bedel ile bir sonraki ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve fark üzerinden hesaplanacak tecil faizi oranında faizden sorumludur. Bu tutar ayrıca hükme hacet kalmaksızın teminattan mahsubu yapıldıktan sonra bakiyesi tahsil dairesince tahsil olunur.
Aradaki farkın amme alacağını aşan miktarını bundan mesul olan şahıstan tahsil edebilmek üzere malı satılan amme borçlusuna dairece bir vesika verilir. Bu madde ile 86 ncı madde kapsamında mesuliyeti bulunan kişilerden alınan teminattan gerekli mahsup yapıldıktan sonra bakiye teminat tutarı irat kaydedilir.
Ancak, teminatın yeterli olmaması halinde bakiye tutar A.A.T.U.H. Kanuna göre tahsil dairesince tahsil edilir.
15- Borçlu ihale saatinden önce vergi borcunun tamamını ödediği takdirde Gayrimenkulün satışından vazgeçilir.
Yukarıda yazılı olan hususlar dışında başkaca bilgi almak isteyenler 0 (212) 692 12 00 Dahili 1274 no'lu telefon numarasından Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü İcra Satış Servisinden bilgi edinebilir.