19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

KÜÇÜKÇEKMECE VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ

İSTANBUL DEFTERDARLIĞI GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI

 

1-Satışı yapılacak gayrimenkul İstanbul ili, Küçükçekmece ilçesi , Halkalı Merkez mah, 1 Emek sokak 16/A nolu gayrimenkul Küçükçekmece/ İSTANBUL adresindedir.

2-Gayrimenkul Küçükçekmece Tapu Müdürlüğünde, İstanbul ili, Küçükçekmece ilçesi, Halkalı Merkez Mah.'da kain F21C21BIc pafta, 591 ada 10 parsel , 766294657 Hisse ID nolu, Taşınmaz toplam 120,74m2 Net 40,25 (1/3) m2 yüzölçümlü arsa+ bina kayıtlıdır.

3-Satışa çıkarılan gayrimenkule 3.350.000,00 TL (Üç Milyon Üç Yüz Elli Bin Türk Lirası) (KDV Hariç)olarak takdir edilmiştir.

4-Artırmaya iştirak edeceklerden gayrimenkulün değerinin rayiç değeri üzerinden (%7,5 nispetinde) 251.250,00 TL(İki Yüz Elli Bir Bin İki Yüz Elli Türk Lirası) teminat yatırması gerekmektedir. Teminat olarak para, banka teminat mektubu, hazine tahvil ve bonoları, hükümetçe belli edilecek milli esham ve tahviller "bu esham ve tahviller teminatın kabul edilmesine en yakın borsa cetvelleri üzerinden %15 noksanıyla değerlendirilecektir.

5-Gayrimenkulün birinci ihalesi 03.10.2024 tarihinde saat 12.00 'de açık artırma sureti ile İstanbul Defterdarlığı, Ak Şemsettin Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı No:56 Fatih/İSTANBUL adresinde yapılacaktır.

6-İlgilenenler gayrimenkul ile ilgili satış şartnamesini Küçükçekmece Vergi Dairesi Müdürlüğünden alabileceklerdir.

7-Gayrimenkul teminatı satış saati olan 12.00'den 1 saat evvel 11.00'den 12.00'ye kadar Satış komisyonunun toplandığı vergi dairesi veznesine yatırılır.(alacaklı Küçükçekmece Vergi Dairesi Müdürlüğünün emanet hesabına) Karşılığında alınacak Emanet Makbuzu (Emanet Mektubu) aynı saate kadar İstanbul Defterdarlığı/Tahsilat Müdürlüğü Satış Komisyon Başkanlığına ibraz edecektir.

8-Gayrimenkulün satışında verilen bedel gayrimenkule biçilen rayiç değerin %75'ini bulmadığı veya arttırılan bedel amme alacağına rüçhanı olan alacakların tutarından fazlaya çıkmadığı ve yapılmış veya yapılacak masraflarını karşılamadığı takdirde en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile artırımın 7 gün daha uzatılarak 7 gün sonra aynı mahalde 10.10.2024 gün ve saatte (12.00'de) tekrar 2.artırana ihale edilecektir.

9-Ancak ihale bedelinin rüçhanlı alacakla birlikte masrafları da aşması gerekmektedir. Aksi takdirde satış yapılmayacaktır. İş bu ilanın tapu kaydında adresi bulunmayan ilgililer ile tapu kaydında ad ve adresleri geçip de tebliğ edilemeyen ilgililere de tebliğ yerine kaimdir.

BİLGİLER: Gayrimenkul üzerinde alacaklı vergi dairesi haczinden önce haciz bulunmamaktadır.

10-İhale Bedeli, Tellaliye Bedeli, Tapu Harcı, Satıştan doğan Katma Değer Vergisi(%10 ), Damga Vergisi (Binde 5,69) ve diğer masraflar alıcıya aittir.

11-Pey ipotekli borç dikkate alınmadan sürülür. Ancak, gayrimenkul rehni suretiyle sağlanmış muaccel borçlar alıcıya devredilemez, satış bedelinden tercihen ödenir. Muaccel olup, alıcıya intikal eden rehinli borçlar ihale bedelinden tenzil edilerek alıcı uhdesinde bırakılır. Bakiyesi kendisinden tahsil olunur.

12-Gayrimenkul arttırma sonunda 3 (üç) defa bağırıldıktan sonra en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki arttırma bedeli Gayrimenkul için biçilmiş olan değerin % 75' i olan 2.512.500,00TL yi bulmak zorundadır. Bundan başka amme alacağının rüçhanı olan alacakları geçmesi ve yapılmış, yapılacak masrafı da karşılaması icap eder.

13-Arttırma 12 nci madde de yazılı miktar elde edilemediği takdirde en çok arttırma taahhüdü baki kılmak kaydıyla arttırma 7 (yedi) gün daha uzatılır. 7. günü aynı saatte Gayrimenkul en çok arttıran ihale edilir. Ancak ihale bedelinin rüçhanı alacakları ile birlikte masraflarını da aşması lazımdır. Aşmazsa satış yapılamaz.

14- Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse derhal veya verilen mühlet içinde parayı vermezse ihale kararı feshedilir ve gayrimenkul, satış komisyonunca hemen 7 gün müddetle artırmaya çıkarılır. Bu artırmayı alakadarlara tebliğe hacet olmayıp yalnız ilanla iktifa olunur ve çok artırana ihale edilir. İhale bedelinin tamamını ödememek suretiyle ihalenin feshine sebep olan kimse teklif ettiği bedel ile bir sonraki ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve fark üzerinden hesaplanacak tecil faizi oranında faizden sorumludur. Bu tutar ayrıca hükme hacet kalmaksızın teminattan mahsubu yapıldıktan sonra bakiyesi tahsil dairesince tahsil olunur.

Aradaki farkın amme alacağını aşan miktarını bundan mesul olan şahıstan tahsil edebilmek üzere malı satılan amme borçlusuna dairece bir vesika verilir. Bu madde ile 86 ncı madde kapsamında mesuliyeti bulunan kişilerden alınan teminattan gerekli mahsup yapıldıktan sonra bakiye teminat tutarı irat kaydedilir.

Ancak, teminatın yeterli olmaması halinde bakiye tutar A.A.T.U.H. Kanuna göre tahsil dairesince tahsil edilir.

15-Borçlu ihale saatinden önce vergi borcunun tamamını ödediği takdirde Gayrimenkulün satışından vazgeçilir.

Yukarıda yazılı olan hususlar dışında başkaca bilgi almak isteyenler 0212 692 12 00 Dahili 1252 no'lu telefon numarasından Küçükçekmece Vergi Dairesi Müdürlüğü İcra Satış Servisinden bilgi edinebilir.

 

Basın No ILN02088982