Türkgün Röportaj Tayfun Özsoy, Hakan Yaşar ve Ali Kunak; Galatasaray-Fenerbahçe derbisini, TFF’nin derbi öncesi başkanlara davetini ve Fenerbahçe ve Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi maçlarını değerlendirdi

Tayfun Özsoy, Hakan Yaşar ve Ali Kunak; Galatasaray-Fenerbahçe derbisini, TFF’nin derbi öncesi başkanlara davetini ve Fenerbahçe ve Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi maçlarını değerlendirdi

Türkgün.com spor yazarlarımız Tayfun Özsoy, Hakan Yaşar ve Ali Kunak; Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi yaşanan son gelişmeleri ve Galatasaray ve Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’ndeki karşılaşmalarını yorumladılar.

Türkgün.com spor yazarları Tayfun Özsoy, Hakan Yaşar ve Ali Kunak; TFF başkanın kulüp başkanlarına daveti, Galatasaray-Fenerbahçe derbisi, Fenerbahçe’nin avantajlı çıkacağı UEFA Avrupa Ligi’ndeki Anderlecht karşılaşması ve Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi’nde AZ Alkmaar rövanşı ile ilgili sorularımızı cevapladı.

“Türk futbolunun geldiği nokta vahim.”

TG-Spor: TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Galatasaray ve Fenerbahçe başkanlarını derbi öncesi ““Dostluk ve kardeşlik iklimine katkıda bulunmak” amacıyla bir araya gelmeye davet etmişti ancak Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, bu toplantıya katılmayacağını açıkladı. Bu konuyu nasıl değerlendirirsiniz?

Tayfun Özsoy: Televizyonda Özbek’i açık dille tehdit eden TFF Başkanının yönetiminde, birbirleri hakkında bu kadar söz söylemiş iki kulüp başkanının her şeyi birdenbire unutup, sıfırdan başlayacakların düşünmek hayalcilik olurdu. Böyle bir görüşme gerçekleşse bile toplantı sonrasında verilecek tebessümlü fotoğrafların ömrü, kapıdan çıkana kadar olacaktır. Türk futbolunun ihtiyacı olan bu görüşme değil, ‘herkesin koşulsuz susacağı’ adaletli bir ortamdır.

Hakan Yaşar: Türk futbolunun geldiği nokta vahim. Amir kurumun kulüpleri bir araya getiremediği, asırlık çınarların resmen savaş ilan ettiği, inanılmaz suçlamalara dönüşen vahşi bir rekabet ortamı var. Fair Play toplantısının daveti; içerik, şekil, zamanlama, samimiyet açısından kaos çıkartıyorsa sözün bittiği yerdeyiz demektir. Ne yönetilen Türk futbolundan ne güvenden söz edemeyiz.

“Kazanmaya yakın taraf, zaten kazanmak zorunda olan Fenerbahçe.”

TG-Spor: Süper Lig’in 25. haftasında Galatasaray ve Fenerbahçe, şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren kritik bir derbide karşılaşacak. Sizce bu maçta hangi taraf daha avantajlı? Derbinin belirleyici unsuru ne olur?

Tayfun Özsoy: Eğer bugünden bakarsak, yakaladığı ivme, oyun planı, ezberi ve savunma becerisi ile kazanmaya yakın taraf, zaten kazanmak zorunda olan Fenerbahçe. Çaykur Rizespor deplasmanında kazanan Galatasaray, sanki sezonu yeni açıyormuş gibi dağınık ve ezberini kaybetmiş görüntü içinde. Mourinho ne kadar formdaysa, Buruk o derece dağınık ve telaşlı. Derbide bu denklemi bozacak durum, Avrupa Ligi’ndeki rövanş maçları olabilir. Play off turunda alınacak sonuçlar, derbiye çıkacak rakiplerin, taktik planını ve yapısını değiştirebilir.

Hakan Yaşar: Seyirci ve 6 puanlık fark Galatasaray’ın ciddi avantajı. Fenerbahçe psikolojik olarak en güçlü döneminde. Üstelik oyun gücü bakımından Galatasaray yavaşladı ve 2 takım arasındaki fark ortadan kalktı. Bireysel performanslar açısından Fenerbahçe daha formda. Yine de derbiyi derbi reaksiyonu gösteren taraf kazanacak. Belirleyici unsur sahada savaşmak olur.

Ali Kunak: Galatasaray'ın tabii ki bir ev sahibi takım olma avantajı mevcut. Ayrıca son yıllarda Galatasaray seyircisi Fenerbahçe seyircisinden daha motive ve daha etkili. Ama son haftalarda Galatasaray'ın oynadığı futbol, daha doğrusu oynayamadığı futbol Fenerbahçe'yi umutlandırıyor. Önceki gün akşam Galatasaray-Rize karşısında yine kötü oynadı ama 3 puanı kazandı. Oynanan oyunun kalitesi tabii ki önemli ama, futbol bir sonuç oyunu. Kötü de olsa oyun, Galatasaray 6 puan farkla derbiye büyük bir avantajla çıkacak. Futbolda sonuçlar 3 ihtimallidir. Bu derbi içinde bunu söyleyebiliriz. Ama üzülerek ifade edeyim ki, bu derbi maalesef 4 ihtimalli. Umarım 4. ihtimali asla yaşamayız. Nedir bu 4. ihtimal? Yine de biz burada yazmayalım Ama siz tahmin etmişsinizdir.

“Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde yola devam etmesi için…”

TG-Spor: UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu ilk maçında Anderlecht’i 3-0 mağlup eden Fenerbahçe, tur için büyük avantaj sağladı. Sizce Jose Mourinho’nun ekibi Avrupa’da ne kadar ilerleyebilir?

Tayfun Özsoy: Fenerbahçe, ilk maçtan çok daha zor bir maça çıkacak. Jose Mourinho’nun yönettiği sarı lacivertliler, oluşturdukları disiplinli savunma ile Belçika ekibine direnç gösterecektir. Turu geçmeye çok yakın Fenerbahçe, yakaladığı çizgiyle sonrasını da getirebilir. Fenerbahçe’nin yarı final, final görme şansı olabilir. Sanıyorum tek sıkıntı, Süper Lig’deki gerilimli ortamın Avrupa’ya taşınması olacaktır.

Hakan Yaşar: Anderlecht 3-0’ın altından kalkacak kadar güçlü bir takım değil. Fenerbahçe de buna izin vermez. Ama futbol ciddiyet ister. Sonraki turda Olympiakos/Rangers var. Mourinho’nun şansı çeyrek final için de yüksek. Ama sonrasında olası bir Athletic Bilbao engeli bulunuyor. Bu eşleşme gidilecek noktada belirleyici olur.

Ali Kunak: Jose Mourinho çok tecrübeli ve kurt bir isim. Avrupa kupalarındaki başarılarını da hatırlarsak, Fenerbahçe için umutlu konuşabiliriz. Fenerbahçe bu turu kesinlikle geçer. Bundan sonra yola devam etmesi içinse, öncelikle Galatasaray maçında alınacak sonucun motivasyonlarını bozmaması lazım.

"Galatasaray'ın tam güçle rövanşa çıkması, kulübün geleceği için çok önemli"

TG-Spor: AZ Alkmaar’a deplasmanda 4-1 kaybeden Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde tur şansını zora soktu. İç sahadaki rövanş öncesi sarı-kırmızılıların şansını nasıl değerlendirirsiniz? Ayrıca, Galatasaray’ın bu maçta rotasyon yaparak derbiye odaklanması sizce doğru bir hamle olur mu?

Tayfun Özsoy: Son yıllarda Avrupa’da tersine giden Galatasaray’ın, yeniden bu kulvardaki varlığını göstermek için bir şans olacak AZ Alkmaar maçı. Sarı kırmızılıların bu maçı es geçip rotasyonla derbiyi düşünmesine gerek yok. Zaten, UEFA listesinde yer almayan oyuncular derbide hazır kuvvet olarak bekleyecek. Bu nedenle Galatasaray’ın eldekilerden oluşan tam güçle rövanşa çıkması, tur için oynaması kulübün geleceği için çok önemli olacaktır.

Hakan Yaşar: Kaan Ayan cezalı, Lemina ve Ahmed Kutucu Avrupa listesinde yok. İlk maçta cezalı olan Davinson, Torreira ve Osimhen’i sahada göreceğiz. İdeale yakın bir 11 sahada olacak. Okan Buruk’un kimseyi derbiye saklama düşüncesinde olacağını sanmıyorum. Sadece aksi bir oyun içi gidişatta oyuncuları korumayı tercih edebilir. Galatasaray ilk yarım saatte baskın bir oyun oynayıp 2-0’ı bulursa, 3. gol, 4. gol gelir. Sorun AZ’nin yüksek enerjisine fizikle olmasa bile akılla karşılık verebilmek. Bu belirleyici olur.

Ali Kunak: Okan Buruk, bugüne kadar Türkiye Ligi'nde 3 şampiyonluk kazanmış bir teknik adam. Ama Avrupa'da takımını başarıya ulaştıramayan bir geçmişi var. Seyirci desteğini alarak yine de AZ Alkmaar karşısına iddialı çıkacak olan sarı kırmızılar, tur için skoru zorlayacaklardır. Fakat yarınki hava koşulları ve kar yağışı, maçın oynanmasını engellerse o zaman bütün planlar bozulabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Biyografi Metin Keçeci kimdir aslen nereli?

Metin Keçeci kimdir aslen nereli?

Bir zamanlar BKM’nin popüler programı “Çok Güzel Hareketler Bunlar” ile adını duyuran Metin Keçeci, zor günleriyle tekrar gündeme oturdu. Maddi problemlerin ardından icra takibine maruz kaldığını açıklayan oyuncunun yaşamı, hayranları tarafından ilgiyle takip ediliyor. İşte Metin Keçeci’nin meslek hayatı, özel hayatı ve güncel durumu hakkında tüm bilgiler…

MUHABİR: Sevda Yalçın

Bir zamanlar “Çok Güzel Hareketler Bunlar” kadrosunda yer alarak geniş bir izleyici kitlesi tarafından tanınan oyuncu Metin Keçeci, yaşadığı maddi zorluklarla yeniden gündeme geldi. Tiyatrodan televizyona uzanan kariyeriyle bilinen Keçeci, geçim sıkıntısı nedeniyle evini terk etmek zorunda kaldığını duygusal anlarla paylaştı. Uzun süredir ekranlardan uzak kalan sanatçı, yaşadığı zor süreci anlatırken hem Yılmaz Erdoğan’a hem de eski çalışma arkadaşlarına yönelik sitemlerde bulundu. Bir zamanlar alkışlarla sahnede yer alan Keçeci’nin şimdi verdiği yaşam mücadelesi dikkat çekiyor. Peki Metin Keçeci kimdir, kaç yaşında, nerelidir? Metin Keçeci şu anda ne yapıyor, neden icra işlemi başlatıldı? İşte BKM oyuncusu Metin Keçeci hakkında merak edilen tüm ayrıntılar…

METİN KEÇECİ KİMDİR, NERELİDİR?

Metin Keçeci, 1975 yılının sonlarında Hakkari’de dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlardan itibaren tiyatroya ilgi göstermeye başlamıştır. 1993 yılında Hakkari’de kurduğu yerel tiyatro topluluğuyla sahne deneyimini ilk kez yaşamıştır. Bu tutku zamanla büyüyerek 2002 yılında İstanbul’a taşınmış ve profesyonel oyunculuk kariyerine adım atmıştır. İstanbul’a geldikten sonra çeşitli projelerde yer alma fırsatı bulan Keçeci, 2003 yılında yerel bir televizyon kanalında sunuculuk yapmıştır. 2004 yılında TRT’de yayınlanan Fırtınalı Hayatlar dizisiyle ekran karşısına çıkmıştır. Daha sonra TGRT’de yayımlanan “Bodrum Hakimi” adlı dizide rol almıştır.

Gerçek çıkışını ise 2005 yılında Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) bünyesine katılarak gerçekleştirmiştir. Organize İşler, Hacivat ve Karagöz Neden Öldürüldü?, Hokkabaz, Bir Demet Tiyatro ve A.R.O.G gibi önemli projelerde yer almıştır. En çok dikkat çeken performansını ise 2008’de yayınlanan Çok Güzel Hareketler Bunlar programında sergilemiştir. Hem sahnedeki enerjisi hem de canlandırdığı karakterlerle izleyicilerin beğenisini kazanmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *