20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Sağlık '6-11 yaş aralığındaki çocuklar da maske takmalı!'

'6-11 yaş aralığındaki çocuklar da maske takmalı!'

Dünya Sağlık Örgütü, 12 yaşın altındaki çocukların virüsü yetişkinler kadar çok yaymadığına yönelik var olan hakim düşüncenin aksine, 6-11 yaş aralığındaki çocukların da maske takmalarının koronavirüsün yayılmasını büyük ölçüde engelleyeceğini açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'6-11 yaş aralığındaki çocuklar da maske takmalı!'

Yeni eğitim öğretim döneminin Kovid-19 salgını nedeniyle 21 Eylül’de kademeli olarak başlayacak olması haberleri gündemi yoğun şekilde meşgul ederken, Türkiye genelinde vakalarda yeniden görülen artış nedeniyle uzmanlar vatandaşları maske kullanımı, sosyal mesafe ve kişisel hijyen kurallarına dikkat edilmesi noktasında uyarmaya devam ediyor. 
Arizon Medikal Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özden, Dünya Sağlık Örgütü (WHO/DSÖ)’nün, 6-11 yaş arası çocukların maske takmasının koronavirüsün yayılmasını azaltacağı konusunda yapmış olduğu uyarılarına dikkat çekerek; “Geçtiğimiz Mart ayından itibaren okullarından uzak kalan öğrencilerin yeniden okullarına dönebilmesi için hem büyüklere hem de küçüklere yani toplumun her ferdine büyük sorumluluk düşüyor” dedi. 

Yaz sezonu nedeniyle vatandaşların maske kullanımı konusunda rehavete kapıldığını kaydeden Özden, “Kovid-19’un etkileri tüm dünyada devam ederken, okulların açılacak olmasıyla birlikte çocuklarda maske kullanımı da büyük önem taşıyor. Virüsün yayılmasında taşıyıcı grubunda risk oluşturabileceği bilinen çocukların hem kendi sağlıkları hem de çevre sağlığı için maske kullanımına özellikle aileleri tarafından teşvik edilmeleri gerekiyor” diye ifade etti. 

ÇOCUKLARA MASKE KULLANIMI SEVDİRİLMELİ

Çocuklarda maske kullanımını teşvik etmek amacıyla renkli ve desenli maskeler dikkat çekici olması açısından çocukların daha çok ilgisini taşıyor. Arizon Medikal tarafından üretilen Arizo çocuk maskeleri eğlenceli desenleriyle hem çocukların renkli dünyasına hitap ediyor hem de kovid-19’a karşı koruma kalkanı oluşturuyor. Yıkanabilir özellikteki Arizon nano çocuk maskeleri ise 50 yıkamaya kadar kullanılabiliyor. Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı UTS Kayıt Belgesi ile ISO ve CE belgelerine sahip olmasıyla da aileler tarafından çocukları için güvenle tercih ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Doğu Akdeniz'de 2 yeni NAVTEX

Doğu Akdeniz'de 2 yeni NAVTEX