16 Ekim 2024
weather
20°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Sağlık Artrite dikkat: Ağrılarınız nedeni olabilir

Artrite dikkat: Ağrılarınız nedeni olabilir

Romatoloji Uzmanı Dr. Şule Ketenci Ertaş, artrit hastalığı ve etkileri hakkında bilgiler paylaştı. Artritin belirtilerini vurgulayan Dr. Ertaş, kronik romatizmal hastalıklarla ilişkili olduğunu ve erken teşhisin önemine dikkat çekti. Artritin sosyal ve psikolojik etkilerine de değindi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Artrite dikkat: Ağrılarınız nedeni olabilir
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Romatoloji Uzmanı Dr. Şule Ketenci Ertaş, artrit hastalığı hakkında önemli bilgiler paylaştı. Dr. Ertaş, artritin eklemlerde ağrı, kızarıklık, şişlik ve hareket kısıtlılığı ile kendini gösteren, tek başına bir hastalık olmayan bir durum olduğunu vurguladı. Ayrıca artritin kronik romatizmal hastalıkların bir belirtisi olabileceği gibi grip, kovid ve enfeksiyonlar sonrasında da geçici olarak ortaya çıkabileceğini belirtti.

Romatoloji Uzmanı Dr. Şule Ketenci Ertaş, '12 Ekim Dünya Artrit Günü' dolayısıyla artrit türleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Hastalığın eklemlerde ağrı, kızarıklık, şişlik ve hareket kısıtlılığı ile belirti verdiğini vurgulayan Dr. Ertaş, kronik artritlerin romatizmal hastalıklarla ilişkili olduğunu ve bu tür artritlerin kalıcı hasarlara neden olabileceğini belirtti. 1996 yılından bu yana 12 Ekim'in Dünya Artrit Günü olarak kutlandığını ve amacının erken teşhisin önemine dikkat çekmek olduğunu sözlerine ekledi.

Artrit ve Romatizmal Hastalıkların Etkileri

Dr. Şule Ketenci Ertaş, artritin sadece kas iskelet sistemi ile sınırlı kalmadığını, damarları etkileyen vaskülitlerden böbrek, cilt, tükürük bezlerini etkileyen sistemik lupus ve sjögren sendromuna kadar farklı romatizmal hastalıkların bulunduğunu belirtti. Hastaların genellikle ağrı ve artrit şikayetleriyle başvurduğunu ifade eden Dr. Ertaş, hastalıkların tanısını koymak için detaylı öykü, tahlil ve görüntüleme yöntemlerine başvurduklarını ve tedavi sürecinde hastanın yaşam kalitesini korumayı hedeflediklerini söyledi.

Artritin Toplumsal Etkileri ve Tedavi Yaklaşımı

Dr. Şule Ketenci Ertaş, artritin sadece fiziksel sağlık üzerinde değil, aynı zamanda sosyal ve psikolojik etkileri olduğunu belirtti. Hastaların iş gücünü kaybetmeleri veya öğrencilerin okullarından uzak kalmalarının istenmeyen sonuçlar olduğunu vurgulayan Dr. Ertaş, artrit ve romatizmal hastalıkların tedavi edilmediğinde kalıcı hasarlara yol açabileceğine dikkat çekti. Dr. Ertaş, erken teşhis, uygun tedavi ve farkındalığın artırılmasının hastaların yaşam kalitesini yükseltmede önemli bir rol oynadığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İrem Helvacıoğlu sessiz sedasız evlendi!

İrem Helvacıoğlu sessiz sedasız evlendi!