20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Sağlık Aşı randevusu nasıl alınır, 3. doz aşı randevusu nasıl yapılır? e-Devlet MHRS SMS aşı randevusu alma

Aşı randevusu nasıl alınır, 3. doz aşı randevusu nasıl yapılır? e-Devlet MHRS SMS aşı randevusu alma

Aşı randevusunda son dönemlerde 3. doz hatırlatma aşıların tarihinin 3 aya düşürülmesiyle yoğunluk yaşanıyor. Vatandaşlar "Aşı randevusu nasıl alınır, 3.doz aşı randevusu nasıl yapılır? e-Devlet MHRS üzerinden aşı randevusu nasıl alınır?" sorularına cevap arıyorlar. Aşı sırası gelen vatandaşlar aşı randevularını Sağlık Bakanlığı'nın e Nabız, MHRS ve Alo 182 hattı üzerinden almaya devam ediyorlar.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aşı randevusu nasıl alınır, 3. doz aşı randevusu nasıl yapılır? e-Devlet MHRS SMS aşı randevusu alma

Aşı randevusu nasıl alınır? sorusu son günlerde yoğun olarak aratılıyor. Sırası gelenler ve aşı hakkı çıkanlar aşı randevusu oluşturmak istiyorlar. Aşı randevusu e-devlet üzerinden e-nabız üzerinden ve MHRS uygulaması üzerinden alınabiliyor. Ayrıca SMS ile ve alo 182'den 3.doz aşı randevusu oluşturulabiliyor. Peki 3. doz aşı randevusu nasıl ve nereden alınır? Aşı randevusu nasıl oluşturulur? 

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Aşılar 3 farklı uygulama üzernden alınabiliyor. Turkiye.gov.tr ya da e-Devlet mobil uygulamalarından ve MHRS üzerinden giriş yaparak koronavirüs aşısı için randevu almak mümkün. Koronavirüs aşı başvurusu işlemleri e-devlet, e-nabız, MHRS mobil uygulamaları üzerinden de alınabiliyor.

Aşı randevuları MHRS üzerinden şifre ve T.C. kimlik numarasıyla alınmaktadır. Bu bilgilere sahip değilseniz randevu alamazsınız.

Kişi, aşı yapılacak öncelikli grupta bulunuyorsa randevu işlemi için MHRS'ye giriş yapıldıktan sonra aşı randevusu alma ekranı üzerinden istenilen sağlık kuruluşundan tarih ve saat belirtilerek randevu alınabiliyor. Randevu bilgisi SMS ile kişinin telefonuna gönderiliyor.

Aşı randevusu 

TELEFONLA AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Koronavirüs aşısı olacak 80 yaş ve üstündeki vatandaşlar, mobil uygulama veya internetin yanı sıra MHRS Alo 182 hattını arayarak da aşı randevularını alabiliyor.

AŞI RANDEVUSU İÇİN YENİ ŞİFRE NASIL ALINIR?

Aşı randevusu alamayan kişilerin öncelikle MHRS sistemi üzerinden şifre oluşturmaları gerekir. Sisteme T.C kimlik numarası ve oluşturduğunuz yeni şifre ile giriş yapınız. Ardından “aşı randevusu al” bölümünden randevu almak istediğiniz tarihi ve saati belirleyerek işleminizi onaylamanız yeterlidir. SMS ile randevu alacak kişiler için ise 2023’e “ASI” yazıp bir boşluk bırakın “T.C. kimlik numaranızı” yazıp bir boşluk daha bırakıp “kimlik seri numaranızın son 4 hanesini” yazarak mesajı gönderiniz. Telefonunuza bir bilgilendirme mesajı gelecektir. Aşı randevunuzu kolay bir şekilde oluşturabilirsiniz.

HAFTA SONU AŞI RANDEVUSU ALINIR MI?

Sağlık Bakanlığı'nın Twitter hesabından aşı randevularıyla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Covid-19 aşısını mesai saatleri dışında ve hafta sonu da tüm hastanelerden randevu alarak yaptırabilirsiniz. Aşı sıranızı kontrol etmek ve randevu almak için http://enabiz.gov.tr ile http://mhrs.gov.tr adreslerini ziyaret edebilir veya uygulamalarını kullanabilirsiniz." denildi.

AŞI RANDEVUSU İPTAL EDİLİR Mİ, NASIL İPTAL EDİLİR?

Aşı randevusu iptali randevuyu oluşturan kişiler tarafından yapılması mümkündür. MHRS sisteminden veya https://www.mhrs.gov.tr/ web adresinden ya da e-Devlet’e giriş yaparak aşı randevu iptalinizi yapabilirsiniz. E-devlet’ten T.C kimlik numaranızı ve şifrenizi yazarak giriş yapınız. Ardından “randevu geçmişi” bölümünden oluşturmuş olduğunuz aşı randevusu talebinizi iptal edebilirsiniz. Aşı randevunuzu ALO 182’yi arayarak da iptal edebilmeniz mümkündür.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Engelli memur ataması ne zaman yapılacak kaç kişi? 2021 Engelli memur atama tarihi ne zaman?

Engelli memur ataması ne zaman yapılacak kaç kişi? 2021 Engelli memur atama tarihi ne zaman?