Türkgün Sağlık Bakan Koca'dan 'Riski görün' mesajı! Video ile paylaştı

Bakan Koca'dan 'Riski görün' mesajı! Video ile paylaştı

Sağlık Bakanı sosyal medya hesabından 'riski görün' diyerek bir pazar yeri görseli üzerinden hazırlanan videoyu paylaştı. Koca video eşliğinde paylaştığı mesajında ise virüsten uzak durmanın yolunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden bir uyarı mesajı ve videosu paylaştı.

Maske kullanımı ve sosyal mesafenin korunmasının önemine vurgu yapılan videoyla beraber Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı:

"Virüsten uzak durmanın yolu, maske ve sosyal mesafedir. Ev dışında mutlaka maske takın ve sosyal mesafeyi koruyun. Kimin virüs taşıdığını bilemezsiniz. Tedbiri elden bırakmayın. #riskigörün" dedi.

Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vatandaşları semt pazarlarında maske takmaları konusunda uyardı.

Koca, Twitter adresinden, bir pazar esnafının üzerinde "Parasız gel, maskesiz gelme" yazılı tezgahının fotoğrafını paylaştı. 

Fahrettin Koca, "Maske ve sosyal mesafe uyarılarımız, halkımızın pratik zekası, hazırcevap konuşmasıyla mevzu olup yayılıyor. Pazar yerinde dikkatli olalım. Biri, parayla birlikte bir miktar koronavirüs uzatabilir." ifadelerini kullandı.

Son dakika haberler: Sağlık Bakanı Kocadan maske uyarısı
  

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Ekonomi Ankara'da suya rekor zam! CHP oylarıyla 3 kat artırıldı

Ankara'da suya rekor zam! CHP oylarıyla 3 kat artırıldı

CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Haziran ayı toplantısında alınan sürpriz kararla, şehirde suya yüzde 169 oranında zam yapıldı. ASKİ Genel Müdürlüğü’nün kademe su tarifesine ilişkin düzenleme teklifi, AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin ret oylarına rağmen, CHP’li üyelerin oy çokluğuyla kabul edildi. Yeni düzenlemeyle konutlardaki ortalama suyun metreküp fiyatı 58,06 TL’den 156,19 TL’ye yükseldi.

KAYNAK: Sabah

Ankara Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı Meclis toplantısında, kentteki su tarifesine adeta rekor düzeyde bir zam kararı alındı. ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından sunulan yeni kademe su tarifesi teklifi, AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinin red oylarına rağmen, CHP'li üyelerin oy çokluğuyla kabul edildi.

Yeni düzenlemeyle konutlarda ortalama suyun metreküp fiyatı 58,06 TL'den 156,19 TL'ye çıkarıldı. Bu artış oranı %169 olurken, 2019 yılında 5 TL olan su fiyatı baz alındığında, artış %3024 seviyesine ulaştı.

ESKİ TARİFEYLE KIYASLANDIĞINDA 3 İLE 5 KAT ARTIŞ

Yeni tarifeye göre, su fiyatlarındaki değişiklikler şöyle:

0–10 m³: %10 indirimle 41,37 TL → 37,23 TL

11–15 m³: Değişmedi, 41,37 TL

16–30 m³: 57,92 TL → 173,76 TL (3 kat artış)

30 m³ üzeri: 74,88 TL → 374,40 TL (5 kat artış)

İş yerlerinde ise 100 metreküp üzeri kullanımda suyun metreküp fiyatı 105,42 TL'den yüzde 100 artışla 210,84 TL'ye yükseldi.

MECLİSE ZAM BİLGİSİ SON ANDA VERİLDİ

AK Parti ABB Grup Başkanvekili Murat Nihat Yalçın, zammın gerek Meclis üyelerine gerekse kamuoyuna önceden bildirilmediğini belirterek karara sert tepki gösterdi. "CHP'li Meclis Başkanvekili bile zam detaylarını Meclis'te bizimle aynı anda öğrendi. 6 milyon Ankaralıyı doğrudan ilgilendiren böyle önemli bir konuda CHP grubu bile bilgilendirilmemiş. Bu, ciddi bir yönetim zafiyetidir," dedi.

YALÇIN: "BU SADECE ZAM DEĞİL, YAŞAM HAKKINA MÜDAHALEDİR"

Yalçın, 2019 yılında 5 TL olan suyun bugün 156,19 TL'ye çıkmasının sadece ekonomik değil, insani bir kriz olduğunu ifade etti. "Bu sadece bir zam değil, vatandaşın yaşam hakkına doğrudan müdahaledir. Belediyecilik bu değil," dedi.

"MANSUR YAVAŞ VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMADI"

Yalçın, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın göreve gelmeden önce suya indirim vaadinde bulunduğunu, sudan para kazanılmaması gerektiğini sıkça dile getirdiğini hatırlatarak şunları söyledi:

"Sayın Başkan göreve gelmeden önce hepiniz şahitsiniz, tüm Ankaralılar şahittir: 'Su Allah'ın nimeti, sudan para kazanılmaz' dedi. Ama göreve geldiğinden bu yana her fırsatta suya zam yaptı. Bu büyük bir samimiyetsizliktir."

"5 TL'DEN 156 TL'YE: ARTIŞ %3024"

Nihat Yalçın, yapılan zammın boyutunu çarpıcı rakamlarla ortaya koydu. 2019 yılında metreküp fiyatı 5 TL olan suyun bugün ortalama 156,19 TL'ye yükseldiğini söyleyen Yalçın, bunun yüzde 3024'lük bir artış anlamına geldiğini vurguladı. "Bu sadece bir zam değil, vatandaşın yaşam hakkına doğrudan müdahaledir" dedi.

"SU ZAMMI DÖVİZ, AKARYAKIT VE ENERJİ ARTIŞLARININ ÇOK ÜZERİNDE"

Yalçın, zammın boyutunu döviz kurları ve enerji fiyatları üzerinden de karşılaştırarak şu değerlendirmeyi yaptı:

Dolar artışına göre su fiyatı bugün 34 TL olmalıydı

Euro artışına göre su fiyatı 34,62 TL

Benzin artışına göre 35,61 TL

Doğalgaza göre 29,13 TL

Elektrik artışına göre 24 TL

Bu hesaplamaların ortalamasına göre Ankara'da su fiyatının 30 TL civarında olması gerektiğini savunan Yalçın, "Bugün 200 liraları konuşuyoruz. Bu kabul edilemez" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *