22 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Sağlık Bu yiyecekler hastalık savar! Bir yudumu bile turp gibi yapıyor!

Bu yiyecekler hastalık savar! Bir yudumu bile turp gibi yapıyor!

Sağlıklı beslenerek hastalıkları uzak tutmak mümkün. Fakat kış aylarının gelmesiyle beraber vücut direncimiz düşebilir. Bu nedenle takviye gıdalara yönelmemiz gerekebilir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek adına probiyotik ve prebiyotik açısından zengin gıdaların tüketilmesi uzmanların önerileri arasında yer alıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bu yiyecekler hastalık savar! Bir yudumu bile turp gibi yapıyor!

Sağlıklı beslenme, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri alması açısından son derece önemlidir. Dengeli bir diyet ile sağlıklı beslenmek, hastalıklardan korunmada büyük rol oynar. Özellikle meyve ve sebzelerin bolca tüketilmesi, vücudun ihtiyaç duyduğu antioksidanları almasını sağlar ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kış aylarında ise vücut direncini kırmak adına en etkili yöntemlerden biri kemik suyu oluyor. 

Kemik suyu

Kemik suyu, içeriğinde bulunan kolajen, protein ve mineraller sayesinde sağlıklı kemikler, cilt ve eklem sağlığı için faydalı olabilir. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirebilir, sindirimi düzeltebilir ve vücuda enerji verebilir. Günlük beslenme programınıza ekleyerek sağlıklı bir yaşam için kemik suyunu tüketebilirsiniz. Ayrıca çorba ve yemeklerde kullanarak lezzetini artırabilir ve besin değerini yükseltebilirsiniz. Kemik suyunu evde de kolayca hazırlayabilir veya marketlerden hazır olarak satın alabilirsiniz. 

SARIMSAK VE SOĞAN TÜKETMEK

Sarımsak ve soğan, doğal antibiyotiktir. Özellikle çiğ tüketildiklerinde prebiyotik etkileriyle bağırsak florasını dengelemeye yardımcı olurlar. İçerdikleri güçlü antioksidanlar, vücudu enfeksiyonlara karşı korur ve hastalıklarla mücadelede etkin rol oynar. Düzenli olarak her gün 1-2 diş sarımsak yutabilirsiniz.

LAHANA prebiyotik kaynağı

Kış mevsimin en önemli sebzelerinden biri olan lahana, çiğ haliyle bile prebiyotik kaynağıdır. Fermente edildiğinde, yani turşu olarak tüketildiğinde ise probiyotik özellik kazanarak sindirim sistemine destek olur. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kartal gözünü Lyon’a dikti

Kartal gözünü Lyon’a dikti