20 Ocak 2025
weather
5°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Sağlık Dr. Ayla Aydın'da Koronavirüs Bilim Kurulu'nda

Dr. Ayla Aydın'da Koronavirüs Bilim Kurulu'nda

Sağlık Bakanlığı tarafından 10 Mart’ta kurulan Koronavirüs Bilim Kurulu’nda alanında uzman pek çok bilim insanı yer alırken, bu isimlerden biri de Dr. Ayla Aydın oldu. 1989 yılında Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Dr. Ayla Aydın mikrobiyoloji alanında uzman…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dr. Ayla Aydın'da Koronavirüs Bilim Kurulu'nda

Meslek hayatı boyunca ilaç sektöründe klinik araştırmalar, saha koordinatörü ve medikal danışmanlık gibi çeşitli alanlarda görev yapan Dr. Ayla Aydın, 2016 yılından itibaren Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Daire Başkanı olarak görev yapmaktadır. Bununla birlikte, Aydın, 10 Mart’ta kurulan Koronavirüs Bilim Kurulu üyeliğine davet edilmiştir…

DR. AYLA AYDIN KİMDİR?

Ayla Aydın, 1965 yılında dünyaya gelmiştir. Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1989 yılında mezun olan Aydın, daha sonra Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde mikrobiyoloji alanında doktora yapmıştır.

İlaç sektöründe klinik araştırmalar, saha koordinatörü ve medikal danışman olarak görev yapan Dr. Aydın, Şube Müdürlüğü, Bulaşıcı Hastalıklar Şube Doktorluğu, Toplum Sağlığı Merkezi Hekimliği ve Sağlık Ocağı Hekimliği gibi görevlerde bulundu.

2014 yılında Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Daire Başkanlığında bölüm sorumlusu olarak çalışan Aydın, 2016 yılından itibaren Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Daire Başkanı olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk annesidir.

Dr. Ayla Aydın, 10 Ocak 2020 tarihinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi olarak atanmıştır.

KORONAVİRÜS BİLİM KURULU ÜYESİ PROF. DR. İLHAMİ ÇELİK UYARDI

Sağlık Bakanlığı Corona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, "Büyük piki yaşadık ve bundan sonra küçük pikler şeklinde devam edecek diye düşünüyoruz. Sonbaharda tabi pik olabilir. Kurallara uymamız lazım ki bu piki en az zararla atlatalım" dedi.

'AKCİĞERDE KALICI HASAR OLAN VATANDAŞLARIMIZ VAR'

İyileşen bazı hastaların vücudunda hasarlar gördüklerini kaydeden Prof. Dr. Çelik, "Maalesef akciğerde kalıcı hasar olan vatandaşlarımız var. 'Hipofiz' dediğimiz kemikleşmeye doğru giden akciğer dokusunu kemikleşmiş şeklinde gösteren bir tablo ile karşı karşıya kalan vakalarımız var. Sayısı çok değil. Biz bunları gördük ve onları tedavi etmeye çalışıyoruz. Bunun için zaman gerekiyor, ancak sıkıntı yaşadığımız vakalarımız oldu" dedi.

'AŞIRI VİTAMİN ALMANIZIN FAYDASI YOK'

Bilinçsiz bir şekilde vitamin alınmaması gerektiğini kaydeden Bilim Kurulu Üyesi Çelik, "Hayatın en önemli noktası dengede olmasıdır. Aşırı vitamin almanızın bir faydası yok. Bazen aşırı A vitamini alanları görüyorsunuz. Örnek olarak sapsarı bir vücutla gelirsiniz. İdrarı sapsarı çıkar. Aşırı vitamin alımının bir faydası yok. Sizlere zararı olacak. Vücutta biriken ve birikmeyen vitaminler var. O yüzden lütfen, bizim insanlardan tavsiyemiz dengede olması ve bunu abartmamak gerekiyor" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD'nin ham petrol stokları azaldı

ABD'nin ham petrol stokları azaldı