19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Sağlık Mutfağınızda bu ürünleri kullanmayı bırakın! İşte sağlıksız ürünler...

Mutfağınızda bu ürünleri kullanmayı bırakın! İşte sağlıksız ürünler...

Mutfağınızda sıklıkla kullandığınız pişirme gereçlerine çok dikkat etmeniz gerekiyor. Mutfak malzemelerinin doğru seçimi yemek kalitesini de etkiliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mutfağınızda bu ürünleri kullanmayı bırakın! İşte sağlıksız ürünler...
KAYNAK: Haber Merkezi

Pişirme gereçleri söz konusu olduğunda verilebilecek en iyi tavsiye yüzyıllardır kullanılan malzemeleri kullanmayı tercih etmek olabilir. Bazı materyallerden yapılan tencere ve tavalardan da derhal kurtulmanız gerekebilir.

SAĞLIKSIZ PİŞRME ARAÇLARI

Tencere ve tavalarda her zaman kaçınılması gereken bazı malzemeler vardır. Aşağıdaki malzemelerden yapılmış pişirme kaplarınız varsa, mümkün olan en kısa zamanda değiştirmeye çalışın.

Plastik

Bazı gereçlerde şaşırtıcı bir şekilde plastik bulunuyor. BPA'dan ftalatlara kadar çeşitli toksinler ısıtıldığında yemeğinize geçebilir. Yiyeceklerinizi plastik kaplarda saklamaktan dahi kaçının.


Alüminyum

Çalışmalar, yüksek alüminyum seviyelerini anemiden Parkinson hastalığına kadar değişen koşullarla ilişkilendirmiştir. Bu nedenle, fırın tepsileri de dahil olmak üzere sahip olduğunuz alüminyum pişirme kaplarından kurtulmaya çalışın. Bazı tavalar çekirdek kısmında alüminyum içerebilir, bu kısım yiyeceğe temas etmediği için sorun teşkil etmez.


Kalaysız bakır

Demir gibi bakır da temel bir mineraldir, ancak vücudunuzdaki yüksek bakır seviyeleri toksik olabilir. Birçok gıda bakır tencere ile reaksiyona girebilir ve yemeğinize çok fazla bakır sızabilir. Alüminyumda olduğu gibi, bakır çekirdekli tavalar sorun oluşturmaz, ancak yine de, yiyeceklerinizin bakırla temas etmesine izin veren herhangi bir tavadan kaçınmaya çalışın.


Yapışmaz tavalar

Yapışmaz olarak tanıtılan tavaların çoğu politetrafloroetilen (PTFE, teflon) içerir ve birçok araştırma teflonun toksik olabildiğini göstermiştir. Daha yeni "toksik olmayan" yapışmaz tavalar üretilmeye başlansa da kendilerini "PFOA İçermez" olarak tanıtanlara karşı dikkatli olmak gerekiyor. PFOA üretim sırasında oluşturulur ancak her zaman nihai üründe yakılır, bu nedenle teflon kaplı bir tava bile PFOA içermez. PFOA içermediğini belirten tavalar neredeyse kesinlikle PTFE içerir ve her ikisinden de arınmış tavalar bile genellikle bilinmeyen riskler taşıyan "tescilli" yapışmaz malzemeler içerir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meclis’te sandalye dağılımı değişti

Meclis’te sandalye dağılımı değişti