25 Aralık 2024
weather
9°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Sağlık Sahurda tok tutan yiyecekler nelerdir?

Sahurda tok tutan yiyecekler nelerdir?

Sahurda tok tutan yiyecekler nelerdir? Sahurda ne yemeli? sorularının yanıtları Ramazan ayının başlamasıyla her yerde aranır oldu. Oruçluyken daha rahat olmak ve gün içerisinde açlıktan çok fazla etkilenmemek için pek çok vatandaş sahurda tok tutan yiyecekler nelerdir? Sahurda ne yemeli? araştırması yapıyor. Sahurda çok yemekten ziyade, doğru besinleri tüketerek, gün içinde daha enerjik ve rahat olmamız mümkün. Peki, Sahurda tok tutan yiyecekler nelerdir? Sahurda ne yemeli? İşte o besinler...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sahurda tok tutan yiyecekler nelerdir?

Sahurda tok tutan yiyecekler nelerdir? Sahurda ne yemeli? soruları Ramazan ayının belki de en kritik soruları haline geldi. Şu günlerde pek çok vatandaş sahurda ne tüketmesi gerektiği ile ilgili araştırma yapıyor. Sahurda, çok yemek, yağlı yemek gibi sağlıksız alışkanlıklar, oruçluyken gün içinde hem mide ve bağırsak problemleri yaşanmasına neden olurken, hem de zannedildiği kadar tok tutmuyor. Bunun için uzmanlar, sahurda doğru besinleri tüketerek oruçluyken daha rahat olmamızı sağlayacak bir takım beslenme önerileri sunuyorlar. Peki, Sahurda tok tutan yiyecekler nelerdir? Sahurda ne yemeli? İşte, bazı tavsiyeler...

Sahurda tok tutan yiyecekler nelerdir?

Yumurta: protein oranı yüksek olan yumurtanın tereyağında yahut haşlanmış olarak tüketilmesi öneriliyor. 

Peynir: diğer bir zengin protein kaynağı olan peyniri (tuzlu olanlar hariç) bol bol tüketmeniz açlıkla başa çıkmakta size yardımcı olacaktır. 

Muz: tok tutma özelliği olan bir meyve olan muz aynı zamanda potasyum içeriği ile Ramazan'da sıkça görülen kas kramplarının da önüne geçmeye yardımcı oluyor. 

Yeşillik: sahurda domates, salatalık ve bilumum yeşillikleri tüketmek hem susuzlukla hem de açlıkla baş edebilmek için iyi bir alternatiftir. Ayrıca lifli yapısı sayesinde de uzun süre tok kalmamızı sağlayacak.

Çorba: doyurucu özelliği olan çorba hem tok tutmaya yarıyor hem de içeriğindeki besin zenginliği ile vücut direncine iyi bir destekçi oluyor. 

Yoğurt: probiyotik açıdan zenginliği ile vücuda şenlik havası yaratan yoğurt besleyici özelliği ile dikkat çekiyor. Hem tok tutan hem de susuzluğa iyi gelen ev yapımı yoğurdu sofralarınızdan eksik etmemeniz öneriliyor. 

Tarçın: Kan şekerini düzenleyen, metabolizmayı hızlandıran tarçın, tokluk süresini de uzatacaktır. Süte, yoğurda veya meyvelerinizin üzerine serperek tüketebilirsiniz. 

Kuruyemiş:  Omega 3 içeriğiyle oldukça sağlıklı olan ceviz, peynir ile birlikte tüketilmesi onu daha da güçlü bir besin haline getiriyor. Ayrıca hurmalarınızın da içini renklendirebileceğiniz ceviz, çok güçlü bir kalp ve damar koruyucudur. Fındık ve fıstık da sahurda rahatlıkla tüketebileceğiniz besinlerden.

Sucuk ve Zeytinden Uzak Durun!

Tuz oranı oldukça yüksek olan zeytin, sucuk, pastırma ile baharatlı gıdalar yemeğin hemen ardından susamanıza ve gün içinde de mide ekşimeleri ve yanmalarına sebebiyet verebilir. Bu nedenle sahur sofralarından bu tür yiyecekleri uzaklaştırmanız gerekmektedir. 

Sahurda ne yemeli?

1-Ekmek ve tahıllar
2-Süt veya yoğurt
3-Peynir, yumurta veya kıyma vb protein
4-Meyve
5-Sebze veya salatalık domates vb
6-Yağlı tohum
7-Bol su

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dünya Türkiye'yi konuşacak! İlk kez görüntülendi

Dünya Türkiye'yi konuşacak! İlk kez görüntülendi