Türkgün Seyahat Çamlıca Kulesi Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri (2025)

Çamlıca Kulesi Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri (2025)

İstanbul'un simgesi Çamlıca Kulesi, modern yapısıyla dikkat çekiyor. Televizyon ve radyo kulelerini tek bir çatı altında toplayan kule, turistik bir mekan olarak da hizmet veriyor. Çamlıca Kulesi'ni ziyaret etmek isteyenler hakkında detaylar haberimizde yer alıyor.

İstanbul’un estetik siluetine uygun ve modern yapısıyla dikkat çeken Çamlıca Kulesi, Küçük Çamlıca Tepesi’nde yer almaktadır. Önceden televizyon ve radyo kulelerinin tepenin etrafında düzensiz olarak dağılması, dışarıdan bakıldığında çirkin bir görüntü oluşturmaktaydı. Bunun üzerine yapılan planlamayla birlikte bu televizyon ve radyo kuleleri tek bir kulede yani Çamlıca Kulesi’nde birleştirildi. Ancak bu noktada şunu da belirtmek gerekir ki, Çamlıca Kulesi’nin tek işlevi sinyal kulelerini bünyesinde barındırmak değil, turistik bir mekan da olmasıdır.

2021 yılında inşa edilen bu kule, çevrede bulunan onlarca sinyal antenini bünyesinde toplamıştır. Ayrıca kulenin yapısı dolayısıyla içinde kafe, restoran ve seyir terası gibi alanlarda bulundurur. Bu özellikleri de, Çamlıca Kulesi’ne ziyaretçilerin gelmesine neden olmaktadır. Peki Çamlıca Kulesi giriş ücreti ne kadardır?

Çamlıca Kulesi’nin giriş ücreti 225 TL’dir. Ziyaretçiler, kulenin girişinde ücretlerini ödeyerek kuleye giriş yapabilirler. Haftanın her günü saat 10:00 ila 22:00 arasında ziyaretçi girişi sağlanan kule, her kesime hitap etmektedir. Bu noktada Çamlıca Kulesi’nin giriş ücretleriyle alakalı belirtmek gerekir ki bu ücretler 2024 yılı için geçerlidir, 2025 yılında ücretlerde değişiklik yapılması bekleniyor. 

Çamlıca Kulesi Giriş Ücretleri

İstanbul’un doğasına uygun olarak inşa edilen Çamlıca Kulesi, çevre kirliliğini önlemenin yanında barındırdığı imkanlar ve teknolojik özellikleriyle de örnek bir yapıdır. Çamlıca Tepesi’nin de siluetine zarar veren sinyal kulelerinin kaldırılmasıyla birlikte bu sinyal kuleleri Çamlıca Kulesi’nde toplanmış, aynı zamanda bu kulenin içerisine sosyal alanlar inşa edilerek halka açılmıştır.

Kule ziyaretçileri deniz seviyesinden 300 metre daha yüksekte kaliteli zaman geçirdiği bu kulede tüm İstanbul ve boğaz manzarası ziyaretçilere sunulmuştur. Girişi ücretli olan Çamlıca Kulesi’nde ziyaretçilerden girişte kişi başı 225 TL talep edilmektedir. Bunun yanında 25 yaş altında bulunan öğrenciler, engelliler, gaziler, 65 yaş üstü olan kimseler ve 1. Dereceden yakını şehit olanlar için ise giriş ücretleri 100 TL’dir.

Çamlıca Kulesi Ziyaret Saatleri ve Açık Olduğu Günler

Çamlıca kulesinin açık olduğu günler haftanın her günüdür. Ziyaretçiler, istedikleri günde bu kuleyi ziyaret edebilirken, özellikle hafta sonunun kalabalığından kurtulmak isteyenler için önerilen, bu kulenin hafta içi ziyaret edilmesidir. 

Ziyaretçilerinin kaliteli zaman geçirdiği Çamlıca Kulesi, haftanın her günü saat sabah 10:00 ve akşam 22:00 arası hizmet vermektedir. 

Çamlıca Kulesi’nde Yapılabilecekler

Çamlıca Kulesi’nin teknik özelliklerinin yanında, ziyaretçilere sunduğu hizmetlerde bu kulenin dikkat çekici yanlarındandır. İstanbul’un güzelliklerini yüksekten izleme imkanı sunan bu kule de yapılabilecekler şöyledir:

  1. Manzara Seyri: Yerden yaklaşık 350 metre yükseklikte bulunan Çamlıca Kulesi’nden ziyaretçiler İstanbul’un eşsiz görüntüsünü seyredebilir.
  2. Restoran ve Kafe Hizmeti: Ziyaretçiler, Çamlıca Kulesi’nde bulunan restoran ve kafelerde sevdikleriyle İstanbul manzarası eşliğinde bir şeyler yiyip içebilir.
  3. Fotoğraf İmkanı: Çamlıca Kulesi’nin yerin yüzlerce metre yükseğinde bulunması ve İstanbul’un birçok noktası görmesi, ziyaretçilerin bu kuleden oldukça güzel fotoğraflar yakalamasını sağlar.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Ahmed Cevad’ın mezarı yok ama ruhu tüm Türk dünyasında yaşıyor

Ahmed Cevad’ın mezarı yok ama ruhu tüm Türk dünyasında yaşıyor

Azerbaycan’ın bağımsızlık ve özgürlük şairi Ahmed Cevad’ın 133. doğum günü kutlanıyor. Azerbaycan Devlet Marşı’nın söz yazarı, aynı zamanda “Çırpınırdı Karadeniz” marşıyla Türk dünyasının gönlünde taht kuran Ahmed Cevad, sadece şiirleriyle değil, hayatıyla da bir direniş sembolü haline geldi.

MUHABİR: Burhan Tural

Torunu Cevad Ahundzade, büyük dedesi Ahmed Cevad’ın mirasını ve ailenin yaşadığı zorlukları anlattı. “Adını gurur ve onurla taşıdığım ulu dedem Ahmed Cevad, hem kalemi hem de silahı elinden bırakmamış bir mücadeleciydi. Birinci Dünya Savaşı’nda Balkan cephesinde Türk ordusunda savaşmıştı. Ardından kaleme aldığı marş, Türklerin özgürlük sembolüne dönüştü,” dedi.

Üç Kez Tutuklandı, Şiirleri Yüzünden Takip Edildi

Ahundzade, dedesinin “Koynunda yer vardı yıldıza, Aya” mısrası nedeniyle takibe alındığını, “Göygöl” şiiri başta olmak üzere birçok eseri nedeniyle tutuklandığını ifade etti. “Ahmed Cevad toplamda üç kez hapse atıldı. Şiirleri rejime tehdit olarak görülüyordu,” dedi.

Eşine Sürgün, Ailesine Baskı

Ahmed Cevad’ın eşi Şükriye Hanım’ın Kazakistan’ın Akmola vilayetindeki ünlü ALJIR kampında yıllarca sürgünde yaşadığını hatırlatan Ahundzade, babaannesinin dedesine olan sadakatini şu sözlerle dile getirdi: “‘Cevad neredeyse ben de oradayım’ demişti. Bu onun vefasının simgesiydi.”

Cevad Ahundzade, dedesi hakkında en çok bilgiye babaannesi sayesinde ulaştığını, ailesinin Sovyet döneminde baskı altında yaşadığını belirtti. “Sovyetler döneminde dedemin adını anmak bile tehlikeliydi. Ancak bağımsızlıktan sonra onun adını onurla duyduk,” dedi.

Resmi Ölüm Tarihi Tartışmalı

Ahmed Cevad’ın ölüm tarihiyle ilgili çelişkili bilgiler olduğunu belirten Ahundzade, “Vikipedi’de 13 Ekim 1937 gecesi kurşuna dizildiği yazıyor. Ancak 2010’da Azerbaycan Milli Meclisi tarafından yayımlanan bir dergide, arşiv belgelerine göre 11 Ekim’de işkenceler sonucu hayatını kaybettiği belirtiliyor,” dedi.

Şairin ölümünden sonra ailenin dağıldığını, büyük oğlunun tutuklandığını, diğer çocukların yatılı okullara verildiğini ifade eden Ahundzade, Şükriye Hanım’ın uzun süre Cevad’ın hayatta olduğuna inandığını, sürgün dönüşü ona mektuplar yazdığını söyledi.

“Mezarı Yok Ama Ruhu Yaşıyor”

Ahmed Cevad’ın mezarının yerinin bilinmediğini hatırlatan torunu, “Sovyet rejimi onun nereye gömüldüğünü gizledi. Ama biz diyoruz ki, onun mezarı tüm Türk dünyasındadır – Kuzey Kıbrıs’tan Çin Seddi’ne kadar,” diye konuştu.

Ankara’da 2022 yılında Ahmed Cevad’ın 130. yılı anısına bir anıt dikildiğini belirten Ahundzade, en büyük arzularının Cevad’ın naaşının bulunması ve Bakü şehir merkezine bir heykelinin dikilmesi olduğunu vurguladı. “Bu sadece bizim değil, tüm Ahmed Cevad sevenlerin ortak dileğidir,” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *