18 Eylül 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
KAPALI
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Seyahat Urla'da Gezilecek Yerler

Urla'da Gezilecek Yerler

Ege’nin incisi Urla, bu lakabı ile öne çıkan bölge İzmir’e yakınlığı ile de bilinir. Doğal güzellikleri ve zengin kültürel miraslara sahip olması Urla bölgesinin gezilebilir olmasındaki en büyük rolü üstleniyor.

KAYNAK: Haber Merkezi

Urla’da gezilecek yerler belirlenmeden önce sahip olduğu doğal ve kültürel güzelliklerin göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Doğa severler tarafından ve tarih severler tarafından sıkça tercih edilen bu bölge, keşif amaçlı gidildiğinde muhteşem zamanlara tanıklık etmenize olanak sağlıyor.

Doğası gereği her bir noktası güzelliklerle doluyken attığınız her adımda tarihi mekanlar ve kalıntılar ile karşılaşarak bölgenin tarihi dokusu ile ilgili de önemli bilgilere de sahip olabilirsiniz.

Urla’da görülmesi gereken yerler, mutlaka gezilmeli dediğimiz yerler genellikle şu şekilde karşımıza çıkıyor:

  • Urla bağ yolu,
  • Karantina adası,
  • Urla sanat sokağı,
  • Köstem zeytinyağı müzesi,
  • Demircili koyu,
  • Barbaros köyü,
  • Limantepe antik kenti.

Peki, bu bölgelerin detaylarına bakacak olursak, rotamızı nasıl belirlemeliyiz.

Karantina Adası

Osmanlı döneminde önemli bir yere sahip olan Karantina Adası, adından da anlaşılacağı üzere ölümcül ve bulaşıcı niteliklere sahip olan hastaların bulunduğu, karantinaya alındığı bölgedir. Urla’dan tekne ile yola çıkarak ulaşabileceğiniz bu ada günümüzde tarihi oluşu ve sakin sunduğu ortamları ile öne çıkmakta.

Tarihi yapı, eskiden yaşanan salgın vakalarının ve karantina süreçlerinin en iyi şekilde gözlemlenebilmesini sağlamakta.

Adanın doğal güzellikleri ve çevresini kaplayan muhteşem manzarası sayesinde sessiz, sakin ve geçirilebilecek muhteşem zamanlar sunabilmekte.

Urla Sanat Sokağı

Sanat galerileri, el işi atölyeleri ve bu atölyelerden çıkmış olan eserler, minik ve şirin kafeler ile dolu olan Urla sanat sokağı, yerel sanatçıların ürettiği ve geçişte üretilen sanatları incelemeniz ve hatta anı olarak yanınıza alabilmeniz için oldukça önemli bir noktadır.

Köstem Zeytinyağı Müzesi

Kaliteli zeytinyağının nasıl üretildiğini gözlemlemek ve zeytinyağı kültürünü yakından tanımak isteyenlerin mutlaka uğraması gereken nokta Urla Köstem Zeytinyağı Müzesidir.

Türkiye’nin en büyük zeytinyağı müzesi olarak karşımız acıkan nokta, üretim tekniklerinden üretim aşamalarına tamamını gözlemlemeniz için en uygun ortamı sizlere sağlamaktadır.

Zeytinyağı satın alımı, tadımı ve gözleriniz ile gördüğünüz zeytinyağı üretimi ile yapılabilecek pek çok şeye tanık olabileceğiniz bu nokta, Urla bölgesinin gelişimi hakkında da önemli bilgiler edinmenize imkan tanımaktadır.

Demircili Koyu

Urla, konumu gereği doğal güzellikleri ile öne çıkmayı seven bir bölgedir. Demircili Koyu da doğal güzelliği ile öne çıkmasına izin veren önemli bir noktadır.

Doğa ile baş başa kalmanızı sağlarken sakinlik ile dinlenmenize imkan sunar.

Barbaros Köyü

Kültürel zenginliklerin toplandığı nokta olarak da bilinen Barbaros Köyü, Urla bölgesinin her yıl düzenlenen festivallerine de ev sahipliği yapmaktadır. Oyuk festivali olarak bilinen festivalde korkuluklar yapılarak tarım arazilerinin eğlenceli etkinlikler ile korunması hedeflenir.

Limantepe Antik Kenti

Limantepe antik kenti, Urla bölgesinde kesinlikle görülmesi gereken ve M.Ö 4000’lere kadar uzanan önemli tarihlere şahitlik etmenizi sağlayan önemli bir noktadır.

Deniz ticaretinin merkezi olarak bilinen bölge, arkeolojik kazılara tanıklık etmenizi ve elde edilen antik eserleri gözlemlemenizi sağlar. Gezi planınızda mutlaka bulunması gereken önemli bir noktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Saç yıkamakta ne var demeyin! Bu önerilere kulak verin!

Saç yıkamakta ne var demeyin! Bu önerilere kulak verin!