17 Ekim 2024
weather
21°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Siyaset Adalet Bakanı Tunç: “Darbe anayasasıyla yolumuza devam etmek bizim için bir yüz karası”

Adalet Bakanı Tunç: “Darbe anayasasıyla yolumuza devam etmek bizim için bir yüz karası”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Cumhuriyetin ikinci yüzyılında, Türkiye Yüzyılı'nın başında artık darbe anayasasıyla yolumuza devam etmek bizim için aslında bir yüz karası. Darbecilerin yazdırdığı bir anayasayla demokratik hukuk devletinin yönetilmesi doğru bir şey değildir" dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adalet Bakanı Tunç: “Darbe anayasasıyla yolumuza devam etmek bizim için bir yüz karası”
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir üniversitenin 2024-2025 Akademik Yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, toplumun değişen ihtiyaçlarına paralel olarak yargı reformunu sürekli güncel tutma çabalarından bahsetti. Tunç, yargı reformu strateji belgeleri çerçevesinde yapılan çalışmaların detaylarına değindi.

Yargı Reformu Strateji Belgeleri ile Yenilenme Süreci

Adalet Bakanı Tunç, yargı reformu strateji belgeleri kapsamında sürekli yenilenme içerisinde olduklarını belirtti. Daha önce yayınlanan yargı reformu belgelerinin yanı sıra 2024 ve 2028 yıllarını kapsayacak yeni belgeler üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Yargı alanındaki sorunların çözümü için farklı kesimlerden gelen görüşleri aldıklarını ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.

Suçla Mücadele ve Yargı Sistemi

Bakan Tunç, toplumun huzurunu korumanın ve suçla etkin bir şekilde mücadele etmenin önemine değindi. Suçun önlenmesi, işlenen suçun cezalandırılması ve suçlunun ıslah edilmesi süreçlerinin adalet sisteminin temel görevleri olduğunu belirtti. Soruşturma, dava ve infaz aşamalarında yargının etkinliğini artıracak düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Darbe Anayasasının Değişmesi Gerekliliği

Bakan Tunç, darbecilerin yazdığı anayasanın değişmesi gerektiğini vurgulayarak, demokratik hukuk devletinin vesayet altında yönetilmesinin kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Anayasadaki değişikliklerin devam etmesi gerektiğini ve yeni bir toplum sözleşmesinin yapılması gerektiğini belirtti. Türkiye'yi demokratik, sivil, ve katılımcı bir yapıya kavuşturma çabalarının devam edeceğini ifade etti.

Katılımcı Programın Katılımcıları

Programa Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. İsmail İlhan Hatipoğlu'nun yanı sıra eski Bulgaristan İnovasyon ve Büyüme Bakanı Milena Stoycheva, Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kesik ve üniversitenin Mütevelli Heyet Başkanı Hülya Gedik de katıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP'li Büyükataman: "Sosyal medyada yalan haber yapanlar Bahçeli'ye karşı operasyon yapıyor"

MHP'li Büyükataman: "Sosyal medyada yalan haber yapanlar Bahçeli'ye karşı operasyon yapıyor"