16 Ekim 2024
weather
20°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Siyaset AK Partili Tayyar’dan Destici’ye sert tepki

AK Partili Tayyar’dan Destici’ye sert tepki

Kredi kartlarından 750 liralık kesinti alınmasını da içeren Savunma Sanayi Fonu teklifi ertelendi. AK Partili Tayyar, düzenlemeye karşı çıkanları vatan hainliğiyle suçlayan Destici'ye sert sözlerle yanıt verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AK Partili Tayyar’dan Destici’ye sert tepki
KAYNAK: Haber Merkezi

Kredi kartı, gayrimenkul ve araç alım-satımına ek vergi getirilmesini içeren Savunma Sanayi Fonu teklifi, tepkiler üzerine Meclis görüşmelerinde ertelendi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, teklifin daha detaylı incelenmesi için 2025 yılına kadar komisyonda değerlendirileceğini açıkladı.

Destici’nin "Vatan Haini" Suçlaması

Teklifin en çok tartışılan kısmı, 100 bin lira ve üzeri limitli kredi kartlarından yıllık 750 lira katkı alınmasıydı. Bu madde kamuoyunda tepki toplarken, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bu ücreti ödemek istemeyenleri "vatan hainliği" ile suçladı. 

Destici, açıklamasında şunları dile getirmişti;

"Onların derdi, bunların takımı, savunduğu siyasetçilerden biz ne duyuyoruz? Bunlar milliyetçileri değil, DEM'lileri savunurlar. Bunlar Türkiye ile Yunanistan karşı karşıya geldiğinde Yunanistan'ı, Batı'yı, Ermenistan'ı savunurlar.

Bunların hiçbir zaman Türkiye'yi, Türkiye Cumhuriyeti'ni savunduğunu görmedim. Atatürkçülük adı altında, Atatürk ve laiklik kelimelerinin arkasına sığınarak devlet, vatan, din düşmanlığı yapıyorlar. Benim tavsiyem şu; onun vermediği 750 lirayı da biz veririz, bu millet verir. Bu milletin ve devletin onun gibi düşünenlerin parasına da ihtiyacı yoktur. Gitsin o 750 liraya bir büyük rakı alsın, 'demlenmeye' devam etsin."

Tayyar'dan Destici'ye Sert Tepki

Desticinin bu açıklama büyük yankı uyandırdı. AK Partili eski milletvekili Şamil Tayyar, teklifi doğru bulmayarak ertelenmesini olumlu karşıladı. Sosyal medyadan yaptığı açıklamada isim vermeden Destici’ye tepki gösteren Tayyar, "Cumhurbaşkanımız da vatan haini mi oldu?" diyerek dikkat çeken ifadeler kullandı.

Tayyar'ın paylaşımı şu şekilde;

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'nin gıda israfı tablosu: Yıllık 23 milyon ton!

Türkiye'nin gıda israfı tablosu: Yıllık 23 milyon ton!