19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset AK Parti'li Turan: Siyonist zihniyet sadece Gazze'yi ve Filistin'i işgal etmiyor

AK Parti'li Turan: Siyonist zihniyet sadece Gazze'yi ve Filistin'i işgal etmiyor

TBMM İdare Amiri, Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Instagram'ın Filistin'e destek veren paylaşımları engellemesine tepki gösterdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AK Parti'li Turan: Siyonist zihniyet sadece Gazze'yi ve Filistin'i işgal etmiyor
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Turan, yaptığı yazılı açıklamada, sosyal medyada, Türkiye'deki kullanıcıların Filistin'e destek veren paylaşımlarının engellendiğini belirtti.

"Siyonist zihniyet sadece Gazze'yi ve Filistin'i işgal etmiyor. Aynı zamanda bütün dünyayı kendine esir etmeye, tahakküm altına almaya çalışıyor." ifadesini kullanan Turan, soykırım ve savaş suçlarının çeşitli sansür ve engellemelerle gizlenmeye çalışıldığını vurguladı.

"ORTAYA ATILAN BİRER YALAN"

Gazze'de öldürülen gazeteci ve medya mensuplarının sayısının her geçen gün arttığına işaret eden Hasan Turan, "Çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 40 binden fazla insanı katleden bu canilerin cinayetlerini dünya kamuoyundan kaçırmak için uyguladıkları iç sansür ve baskı, özgürlük ve insan hakları gibi cilalı sözlerin sadece siyonist emelleri korumak ve gerçekleştirmek için ortaya atılan birer yalan olduğunu göstermektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Turan, başta ABD, İngiltere ve Fransa olmak üzere Batı ülkelerindeki medya çalışanlarının, akademisyenlerin, öğrencilerin, protesto düzenleyenlerin soykırım yapanları ve onları destekleyenleri ifşa ettiğini belirtti.

Küresel iyiliğin ve vicdanın, küresel kötülüğü yeneceğinin altını çizen Turan, "Bir süre önce ülkemizde erişim yasağı getirilen Instagram, verdiği taahhütlere uymayarak yeniden sosyal medya kullanıcılarının paylaşımlarında Filistin'e destek veren ve katiller sürüsü İsrail'i eleştiren, protesto eden hesaplara sınırlama getirmeye, paylaşımları kaldırmaya devam ediyor." açıklamasını yaptı.

'HESAPLARIMIZI ASKIYA ALALIM' ÇAĞRISI

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin uğradığı suikastla şehit edilmesinin ardından yayımladığı mesaja ve videoya Instagram tarafından erişim engeli getirildiğini aktaran Turan, şunları kaydetti:

"Instagram, hesaplara getirdiği kısıtlamalarda da açıkça siyonizm propagandası yapmakta ve eli kanlı teröristleri savunmaktadır. Kendi çıkarları ve bozuk zihniyetleri çerçevesinde dünyayı şekillendirme hevesinde olan bu emperyalist tutum ve düşünce ile her türlü platformda mücadelemiz sürecektir. Sosyal medyadaki bu teröre, faşist tutuma tepki olarak Kudüs ve Mescid-i Aksa sevdalısı, Gazze'deki katliama, soykırıma karşı ortak bir bilinçle hareket etmeliyiz. Gerekirse hesaplarımızı askıya alalım, açacağımız 'hashtaglerle' protestolarımızı ortaya koyalım."

Hasan Turan, Instagram ve diğer sosyal medya mecralarının engellemelerine ve kısıtlamalarına herkesin tepki göstermesini ve protesto etmesini istedi.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rusya'daki petrokimya tesisinde patlama!

Rusya'daki petrokimya tesisinde patlama!