20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset Akçay: Milliyetçilik üzerinden ahkam kesiyorlar

Akçay: Milliyetçilik üzerinden ahkam kesiyorlar

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay: "İP’in genel başkanı arada bir milliyetçilik üzerinden ahkâm kesmektedir. İP Genel Başkanı Akşener bir konuşmasında “21’inci yüzyılda beka ve milliyetçiliğin tanımı yeniden yapılmalıdır” diyor. Hazır başlamışken bu tanımı yapsaydı da milletimiz öğrenseydi, ‘iyi’ olurdu. açıklamalarında bulundu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Akçay: Milliyetçilik üzerinden ahkam kesiyorlar

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, basın açıklamasında şunları söyledi:
"İP’in genel başkanı arada bir milliyetçilik üzerinden ahkâm kesmektedir. İP Genel Başkanı Akşener bir konuşmasında “21’inci yüzyılda beka ve milliyetçiliğin tanımı yeniden yapılmalıdır” diyor. Hazır başlamışken bu tanımı yapsaydı da milletimiz öğrenseydi, ‘iyi’ olurdu. Samimiyetten uzak bu sözler karanlık bir siyasi pozisyona kılıf aramanın ötesinde bir anlam ifade etmemektedir. Milliyetçilik kavramı ağızlarında çok eğreti duruyor. Milliyetçiliği “Ernest Renan Milliyetçisiyiz” diyerek tarif etme gayretkeşliğinden sonra şimdi de “milliyetçiliği yeniden tanımlayalım” diyorlar. Milliyetçiliğin yeni bir tanıma ihtiyacı yoktur. Türk milliyetçiliği Türk milletine duyulan eşsiz sevgi, emsalsiz bağlılıktır. Bu düşünceyi siyasetin merkezine almaktır. Yeni tanım arayışına girenler sadece bu kavramdan rahatsız olanlar ile Beka ve milliyetçiliği kavram olarak içini boşaltıp emperyalizme tabi kılma niyetlerinin biz tezahürüdür, ki bu anlayış mandacılığa kadar gider.
Beka söyleminden neden rahatsız oluyorsunuz? Beka demek var olmak, diri kalmak, bağımsız yaşamak, ebediyetin ufkuyla buluşup bütünleşmek demektir. Beka milletimizin birliği, devletimizin dirliği, ülkemizin bütünlüğüdür. Beka Türk milletinin geleceğinin güvence altına alınmasıdır. Beka tanımını değiştirmeyi istemek milli şuuru, Kurtuluş Mücadelesini unutmaktır, aziz şehitlerimizi yok saymaktır, Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı tehdit ve tehlikeleri görmezden gelmektir.
Bilinmelidir ki, Türk milliyetçiliği binlerce yıllık Türk tarihinden beslenen, Orhun Anıtlarından itibaren Türk milletinin tüm siyasi, sosyal ve ekonomik belgelerinde vücut bulan, 21’inci yüzyılda Başbuğ Alparslan Türkeş ve Lider Devlet Bahçeli ile büyük bir medeniyet ülküsünü ifade eder. Milliyetçiliğin fikir pınarları Ziya Gökalp, Erol Güngör, Sadri Maksudi Arsal, Nihal Atsız, Mehmet Eröz ve daha nice ülkü yıldızlarıdır. İşte Türk milliyetçiliğini kuvveden fiile geçiren parti de Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Milliyetçilik sadece partimizin adı değildir. Partimizin programının merkezinde Türk milleti, milliyetçilik ve demokrasi vardır. İP’in parti programında milliyetçiliğin “M”si, Türk milletinin “T”si yokken, 51 yerde “millet” kelimesini kullanıp bir tek yerde dahi “Türk milleti” ibaresini kullanmazken milliyetçi olabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Milliyetçileri kandırabileceğinizi mi düşünüyorsunuz?
Parti programına İmralı canisinin ‘eşit vatandaşlık’ kavramını önce koyup sonra tepkiler gelince kaldırıyorsunuz, öte yandan tek kelime ile milliyetçilikten bahsetmiyorsanız, siz nasıl milliyetçi olacaksınız? Terör örgütü propagandası yapmak, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, terör örgütü kurma ve yönetme suçlamalarıyla ceza evinde olan Selahattin Demirtaş için 24 Haziran seçimleri öncesinde serbest bırakılmasını istiyorsanız, Demirtaş’ın “siyasi çizgisini beğeniyorum” diyenlerle kolkolaysanız milliyetçi olamazsınız. Sözün özü, İP “deve kuşu politikası” uygulamaktadır. MHP sendromu ve kompleksi içindedirler. CHP’nin paçasına tutunmuş, HDP’ye yancılık yapıyorlar. CHP, İP, HDP, FETÖ, PKK aynı potada, aynı kulvardadır, ABD’nin yörüngesinde hareket etmektedirler"

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cuma mesajları ile sevdiklerinizi mutlu edin

Cuma mesajları ile sevdiklerinizi mutlu edin