Türkgün Siyaset Akçay: Milliyetçilik üzerinden ahkam kesiyorlar

Akçay: Milliyetçilik üzerinden ahkam kesiyorlar

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay: "İP’in genel başkanı arada bir milliyetçilik üzerinden ahkâm kesmektedir. İP Genel Başkanı Akşener bir konuşmasında “21’inci yüzyılda beka ve milliyetçiliğin tanımı yeniden yapılmalıdır” diyor. Hazır başlamışken bu tanımı yapsaydı da milletimiz öğrenseydi, ‘iyi’ olurdu. açıklamalarında bulundu.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, basın açıklamasında şunları söyledi:
"İP’in genel başkanı arada bir milliyetçilik üzerinden ahkâm kesmektedir. İP Genel Başkanı Akşener bir konuşmasında “21’inci yüzyılda beka ve milliyetçiliğin tanımı yeniden yapılmalıdır” diyor. Hazır başlamışken bu tanımı yapsaydı da milletimiz öğrenseydi, ‘iyi’ olurdu. Samimiyetten uzak bu sözler karanlık bir siyasi pozisyona kılıf aramanın ötesinde bir anlam ifade etmemektedir. Milliyetçilik kavramı ağızlarında çok eğreti duruyor. Milliyetçiliği “Ernest Renan Milliyetçisiyiz” diyerek tarif etme gayretkeşliğinden sonra şimdi de “milliyetçiliği yeniden tanımlayalım” diyorlar. Milliyetçiliğin yeni bir tanıma ihtiyacı yoktur. Türk milliyetçiliği Türk milletine duyulan eşsiz sevgi, emsalsiz bağlılıktır. Bu düşünceyi siyasetin merkezine almaktır. Yeni tanım arayışına girenler sadece bu kavramdan rahatsız olanlar ile Beka ve milliyetçiliği kavram olarak içini boşaltıp emperyalizme tabi kılma niyetlerinin biz tezahürüdür, ki bu anlayış mandacılığa kadar gider.
Beka söyleminden neden rahatsız oluyorsunuz? Beka demek var olmak, diri kalmak, bağımsız yaşamak, ebediyetin ufkuyla buluşup bütünleşmek demektir. Beka milletimizin birliği, devletimizin dirliği, ülkemizin bütünlüğüdür. Beka Türk milletinin geleceğinin güvence altına alınmasıdır. Beka tanımını değiştirmeyi istemek milli şuuru, Kurtuluş Mücadelesini unutmaktır, aziz şehitlerimizi yok saymaktır, Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı tehdit ve tehlikeleri görmezden gelmektir.
Bilinmelidir ki, Türk milliyetçiliği binlerce yıllık Türk tarihinden beslenen, Orhun Anıtlarından itibaren Türk milletinin tüm siyasi, sosyal ve ekonomik belgelerinde vücut bulan, 21’inci yüzyılda Başbuğ Alparslan Türkeş ve Lider Devlet Bahçeli ile büyük bir medeniyet ülküsünü ifade eder. Milliyetçiliğin fikir pınarları Ziya Gökalp, Erol Güngör, Sadri Maksudi Arsal, Nihal Atsız, Mehmet Eröz ve daha nice ülkü yıldızlarıdır. İşte Türk milliyetçiliğini kuvveden fiile geçiren parti de Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Milliyetçilik sadece partimizin adı değildir. Partimizin programının merkezinde Türk milleti, milliyetçilik ve demokrasi vardır. İP’in parti programında milliyetçiliğin “M”si, Türk milletinin “T”si yokken, 51 yerde “millet” kelimesini kullanıp bir tek yerde dahi “Türk milleti” ibaresini kullanmazken milliyetçi olabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Milliyetçileri kandırabileceğinizi mi düşünüyorsunuz?
Parti programına İmralı canisinin ‘eşit vatandaşlık’ kavramını önce koyup sonra tepkiler gelince kaldırıyorsunuz, öte yandan tek kelime ile milliyetçilikten bahsetmiyorsanız, siz nasıl milliyetçi olacaksınız? Terör örgütü propagandası yapmak, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, terör örgütü kurma ve yönetme suçlamalarıyla ceza evinde olan Selahattin Demirtaş için 24 Haziran seçimleri öncesinde serbest bırakılmasını istiyorsanız, Demirtaş’ın “siyasi çizgisini beğeniyorum” diyenlerle kolkolaysanız milliyetçi olamazsınız. Sözün özü, İP “deve kuşu politikası” uygulamaktadır. MHP sendromu ve kompleksi içindedirler. CHP’nin paçasına tutunmuş, HDP’ye yancılık yapıyorlar. CHP, İP, HDP, FETÖ, PKK aynı potada, aynı kulvardadır, ABD’nin yörüngesinde hareket etmektedirler"

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya Gana'da gıda güvensizliği alarm veriyor

Gana'da gıda güvensizliği alarm veriyor

Gana'da 2,4 milyon kişi gıda güvensizliği riski taşıyor. Tarım Bakanlığı ve WFP'nin raporuna göre, kuraklık ve iklim değişikliği bu durumu tetikliyor. Haziran-ağustos dönemindeki müdahalelerle riskin 2 milyona düşmesi bekleniyor.

KAYNAK: AA

Batı Afrika ülkesi Gana’da, bu yılın mart-mayıs döneminde 2,4 milyondan fazla kişinin gıda güvensizliği riskiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.

Gana Tarım Bakanlığı İstatistik, Araştırma ve Bilgi Müdürlüğü, Dünya Gıda Programı (WFP) ve Sahel'de Kuraklıkla Mücadele Daimi Hükümetlerarası Komitesi (CILSS) işbirliğiyle "Gıda ve Beslenme Güvenliği Durumu" başlıklı bir rapor hazırladı.

Gana’da, bu yılın mart-mayıs döneminde 2,4 milyondan fazla kişinin gıda güvensizliği riskiyle karşı karşıya olduğu belirtilen raporda, bu sayının ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 7,4’üne denk geldiği kaydedildi.

Raporda, haziran-ağustos döneminde yürütülecek tarım ve sağlık müdahaleleri sayesinde gıda güvensizliği riski altındaki kişi sayısının yaklaşık 2 milyona (nüfusun yüzde 6,3’ü) düşmesinin beklendiği ifade edildi.

Raporda, gıda güvensizliğinin başlıca nedenleri arasında 2024’te ülkenin 8 bölgesinde yaşanan kuraklık, iklim değişikliği ve kırılgan topluluklar üzerindeki ekonomik baskıların öne çıktığı belirtildi. Özellikle kuzey bölgelerinde uzun süren kuraklıkların tarımsal üretimi ve geçim kaynaklarını olumsuz etkilediği vurgulandı.

Raporda, Batı Afrika ülkeleri arasında yalnızca Fildişi Sahili ve Benin'in Gana'dan daha iyi bir gıda güvenliği tablosu sunduğu belirtilerek, "Gana çoğu komşu ülkesine kıyasla daha iyi bir performans sergilese de mevcut tablo hala endişe vericidir." denildi.

Raporda ayrıca, kırılgan toplulukların mevcut sosyal koruma programlarına yönlendirilmesinin, ekonomik ve çevresel şokların etkisini azaltmada kritik öneme sahip olduğu vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *