22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset Baba-oğul kavgası büyüyor... Kılıçdaroğlu: Genel başkanlık şirket yönetmeye benzemez

Baba-oğul kavgası büyüyor... Kılıçdaroğlu: Genel başkanlık şirket yönetmeye benzemez

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerde alınan yenilgi sonra kendisini hedef alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'değişim' çağrılarına cevap verdi. 'Değişimin bayraktarlığını yapan partiye nasıl değişimin önünü aç dersiniz' diyerek değişim çağrılarına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, 'Bir kişinin iradesiyle değişim olmaz.' dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Baba-oğul kavgası büyüyor... Kılıçdaroğlu: Genel başkanlık şirket yönetmeye benzemez

İmamoğlu'nun İBB'deki görevine devam etmesi gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu, '(Babasının şirketine göndermede bulunarak) Şirketler ayrıdır partiler ayrıdır. Partiyi şirket gibi düşünemezsiniz.' ifadelerini kullandı.

Seçimlerde hezimete uğrayan CHP, ilke gözetmeksizin bulabildiği her partiyle ittifak yapmasına rağmen milletvekili sayısını düşürdü. Sonuçlar CHP tabanında büyük bir rahatsızlık oluşurken seçmenler, yıllardır koltuğunu bırakmayan ve yine bırakmayacağını açıklayan Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu istifa etmeyen Kılıçdaroğlu'na karşı 'topyekün değişim' çağrısında bulunarak isyan bayrağını açtı. İmamoğlu bugün yaptığı açıklamada, "Vatandaşın değişim talebine cevap veremedik. İktidarı değiştirecek bir güven ve umut ortamını ne yazık ki oluşturamadık. Vatandaşlarımızın beklentisini karşılamak zorundayız, yoksa asla ve asla bu şekilde davranırsak bulunduğumuz mevzileri de koruyamayız." ifadelerini kullandı.

DEĞİŞİM ELEŞTİRİLERİNE KAÇAMAK CEVAP

Kılıçdaroğlu, fondaş Tele 1 canlı yayınında, İmamoğlu'nun kendisini hedef alan 'değişim' çağrılarına cevap verdi. "Değişimin bayraktarlığını yapan partiye nasıl değişimin önünü aç dersiniz" diyerek çağrılara tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Bir kişinin iradesiyle değişim olmaz." ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU'NA TEPKİ: GENEL BAŞKANLIK ŞİRKET YÖNETMEYE BENZEMEZ

İmamoğlu'nun İBB'deki görevine devam etmesi gerektiğini ifade edenCHP lideri, "(Babasının şirketine gönderme yaparak) Şirketler ayrıdır partiler ayrıdır. Partiyi şirket gibi düşünemezsiniz." dedi.

"DEĞİŞİME EN AÇIK OLAN PARTİ CHP'DİR"

Kılıçdaroğlu kendisine yöneltilen 'değişim olacak mı' sorusuna şu cevabı verdi:

"Değişimin bayraktarlığını yapan partiye nasıl değişimin önünü aç dersiniz. CHP'nin kuruluş felsefesi budur. Çağdaş uygarlık dinamik bir kavramdır. Biz bunu yapmak zorundayız, parti parti olmaktan çıkar. Kendi kuralları içinden olacak. Bir kişinin iradesiyle değişim olmaz. Değişim olacak neden olmasın, hukuki zeminde olması lazım. Kurultayı yaparsınız adaylar çıkar, ben kısmen tıkayan geçmişte yapılan tüzük değişikliklerini de hayata geçiren bir kişiyim. her eleştiriyi değerlendirmek genel başkanların görevidir.

"EKREM BEY GÖREVİNE DEVAM EDECEK"

Bizim partimizde herkes koşulları yerine getirdiğinde aday olabilir. Ekrem Bey aday olacaksa ilk kez aday olacak bir kişi değil. Şirketler ayrıdır partiler ayrıdır. Partiyi şirket gibi düşünemezsiniz. Partinin kuralları vardır. Başarılı bir belediye başkanımızdır. Son seçimlerde 20-22 ilçeyi alabilecek potansiyele eriştik. İBB Meclisi çoğunluğu da alınır kişiler gelip aday olabilir. Ben asla İstanbulluların oyuyla alınmış olan bir belediyeyi asla AK Parti'ye teslim edemem. Ekrem bey görevine devam edecektir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz