Türkgün Siyaset Bakan Koca'dan 31 Mart mesajı: Bu dönemde renklerimizi koruyalım

Bakan Koca'dan 31 Mart mesajı: Bu dönemde renklerimizi koruyalım

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "31 Mart önemli. Her birimizin farklı düşünceleri olabilir. Bu dönemde renklerimizi koruyalım ama renklerimizi bu dönem için birleştirmenizi özellikle istiyorum. Renk birliği yapalım. Bir ve beraber olalım" dedi.

KAYNAK: DHA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çeşitli ziyaret ve açılışlar için baba ocağı Konya'nın Kulu ilçesine geldi. İlçede esnafı ziyaret eden Bakan Koca, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Acıkuyu Güneş Enerjisi Santrali'nin resmi açılış törenine katıldı. Santralle ilgili bilgi veren Bakan Koca, "20 dönüm arazi üzerinde kurulan santral, 4 Aralık'ta faaliyete geçti. Güneş enerji santrali ve bununla birlikte elektrikli şarj istasyonu dahil olmak üzere yeni dönemde Kulu Belediyemizin olacak. Yıllık geliri 230 bin dolar olan bir santralden bahsediyoruz. İmkanlar ölçüsünde bunu daha da büyüteceğimizi söylemek istiyorum" dedi.

31 Mart yerel seçimlerinde, AK Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile Kulu Belediye Başkan adayı Abdurrahim Sertdemir'e destek isteyen Bakan Koca, şunları söyledi:

"Elimizin güçlü olması son derece önemli. Elimizin güçlü olmadığı durumda veya hedef birliği içinde olunmadığında, bizim talebimizde, heyecanımızda, Kulu'ya yapacaklarımızda eksilme söz konusu olur mu? Asla olmaz ama sözümüzün etkisi için elimizi güçlendirmeniz gerekiyor. Daha güçlü bir sesle, bizim tercihimizi Kulu'dan yana yapmamız gerekiyor. 31 Mart önemli. Her birimizin farklı düşünceleri olabilir. Farklılığımız aslında zenginliğimiz. Bununla ilgili söylenecek hiçbir şey yok. Beni bir bakan olarak değil, kardeşiniz olarak görün. Bu dönemde renklerimizi koruyalım ama renklerimizi bu dönem için birleştirmenizi özellikle istiyorum. Renk birliği yapalım. Bir ve beraber olalım. Asla birbirimizi ötekileştirmeyelim. Birbirimizi kucaklayalım."

KULU BÖLGE HASTANESİ, İLÇELERE HİZMET VERECEK

Bakan Koca, daha sonra da Kulu Bölge Devlet Hastanesi'nin açılış törenine katıldı. Hastanede ilk olarak incelemelerde bulunan ve hastaları ziyaret eden Bakan Koca, hastanenin Cihanbeyli, Haymana, Bala, Şereflikoçhisar ilçelerinden gelecek hastalara hizmet vereceğini söyledi. 250 yataklı hastanenin 360 personelinin bulunduğunu ifade eden Koca, ''Hastanemizin 5 ameliyathanesi var. 41 polikliniği var ama yetmeyecek, muhtemelen arttırmaları gerekecek. 10 yoğun bakım yatağı olan bir bölge hastanesi. Burada sağlıkla, hastaneyle birlikte sağlık eğitimini de aynı kampüste yapalım istedik. Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültemiz kuruldu. Sağlık Bilimleri Fakültemize bu yıl hemşirelik, fizyoterapi ve diyetisyenlik olmak üzere 3 bölümde öğrenci alınacak. Burada yoğun bir öğrenci olacak. Tahminim 4 yıl sonunda 1250-1300 öğrenci burada olacak. Şu an 350 yataklı yurt imkanımız var. Burada 600 yataklı yurt inşaatı da başlamak üzere" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya Trump yine geri adım attı! 9 Temmuz 2025'e erteledi

Trump yine geri adım attı! 9 Temmuz 2025'e erteledi

ABD Başkanı Trump, Avrupa Birliği'ne uygulaması planlanan yüzde 50 ek tarife kararını, AB Komisyonu Başkanı von der Leyen'in talebi üzerine 9 Temmuz 2025’e erteledi. Ticaret görüşmelerinin hızla başlayacağı belirtildi.

KAYNAK: AA

ABD Başkanı Donald Trump, 1 Haziran'dan itibaren Avrupa Birliği'ne (AB) doğrudan yüzde 50 tarife uygulanmasına yönelik kararını 9 Temmuz 2025'e ertelediğini duyurdu.

Trump, Truth Social sosyal medya hesabından AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin paylaşımda bulundu.

Von der Leyen'in 1 Haziran olarak belirlenen yüzde 50'lik tarife için ek süre talebinde bulunduğunu aktaran Trump, bu talep üzerine son tarihi 9 Temmuz 2025'e ertelediğini kaydetti.

Trump, AB ve ABD arasındaki ticaret görüşmelerinin hızla başlayacağını belirten von der Leyen'e konuya gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

Von der Leyen ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Trump'la iyi bir görüşme yaptığına işaret ederek "AB ve ABD dünyanın en önemli ve yakın ticaret ilişkisini paylaşıyor." ifadesini kullanmıştı.

ABD'nin AB'ye yönelik ek tarifeleri

Trump, 23 Mayıs'ta Truth Social sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, AB ile yürütülen ticaret görüşmelerinde ilerleme sağlanmadığını belirterek, "Bu nedenle 1 Haziran'dan itibaren AB'ye doğrudan yüzde 50'lik bir tarife uygulanmasını öneriyorum. Ancak ürün ABD'de kurulmuş ya da üretilmişse gümrük vergisi uygulanmayacak." ifadelerini kullanmıştı.

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent de, Trump’ın, ticaret müzakerelerinde AB’nin sunduğu tekliflerin diğer önemli ticaret ortaklarından gelenlerle aynı "kalitede" olmadığını düşündüğünü belirterek, Birliğe yönelik son tarife açıklamalarının AB’yi "harekete geçirmesini" umduğunu belirtmişti.

ABD Başkanı Trump, nisan ayı başında aralarında Çin, AB ve ASEAN ülkelerinin de olduğu ticaret ortaklarına "karşılıklı tarifeler" kapsamında ek gümrük vergileri açıklamıştı.

Çin'in karşılık vermesiyle iki ülke arasında tarife restleşmesi başlamış, Washington yönetimi de AB ve diğer ülkelere getirdiği ek tarifeleri 90 gün erteleme kararı almıştı.

ABD'nin AB'ye yönelik ek tariflere verdiği 90 günlük süre 9 Temmuz'da sona erecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *