19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset "Behzat Ç." için 'işçi kıyımı' iddiası: "Kod 42 ile kovulduk"

"Behzat Ç." için 'işçi kıyımı' iddiası: "Kod 42 ile kovulduk"

Behzat Ç. rolüyle bilinen Erdal Beşikçioğlu'nun yönettiği Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi’nde çalışan 9 işçinin haksız yere işten çıkarıldığı iddia edildi. İşçilerden bazıları ahlaksızlık suçlamasıyla SGK İşten Çıkarma Kodu 42 kapsamında işten çıkarıldıklarını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
"Behzat Ç." için 'işçi kıyımı' iddiası: "Kod 42 ile kovulduk"
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Etimesgut Belediyesi’nde 9 işçinin haksız suçlamalarla işten çıkarıldığı öne sürüldü. İşten çıkarılan işçilerde üçü, Türk Tarih Müzesi’nde görev yaparken, usulsüz bir İngilizce sınavına sokulduklarını ve bu sınavın ardından SGK İşten Çıkarma Kodu 42’ye dayanarak işlerine son verildiğini ifade etti.

İngilizce Şartı ve Usulsüz Sınav İddiaları

Agah Çağatay isimli işçi, işe girişte İngilizce şartı aranmamasına rağmen Erdal Beşikçioğlu'nun belediye başkanı olduktan sonra yapılan İngilizce sınavıyla işten çıkarıldıklarını söyledi. Beşikçioğlu tarafından medyaya “rehber” olarak lanse edildiklerini belirten Çağatay, sınavın kim tarafından yapıldığının belli olmadığını ve bazı işçilerin sınava girmeden işlerine devam ettiğini iddia etti. “Bu sınav usulsüzdü, komisyon kararı olmadan gerçekleştirildi” dedi.

İşten çıkarılan Agah Çağatay
İşten çıkarılan Agah Çağatay

İşten Çıkarılma Gerekçesi: Kod 42

İşçiler, kendilerine yöneltilen ahlaksızlık suçlamasının asılsız olduğunu vurguladı. Çağatay, “Bizi SGK İş Çıkarma Kodu 42’ye göre işten çıkardılar. Bu kod, yüz kızartıcı suç anlamına geliyor ve bu yüzden hiçbir yerde iş bulamıyoruz” dedi. Çağatay, Erdal Beşikçioğlu'nun seçim öncesi işten çıkarılma olmayacağını belirttiğini ancak verilen sözlerin tutulmadığını da ekledi.

İş Bulma Zorluğu ve Mağduriyet

Fatma Gül Konuk ise 12 yıldır belediyede çalıştığını belirterek, İngilizce sınavının bir komisyon tarafından yapılmadığını ve kendilerinin asılsız suçlamalarla işten çıkarıldığını ifade etti. Konuk, “Bizim burada bir ahlaksızlığımız yok. İş vereni kandırma gibi durumumu yok. Ortada hiç ispat ve kanıt yok. 2.5 aydır işsiziz. Yüz kızartıcı suç olduğu için iş bulamıyoruz." dedi. Ayrıca tazminatlarını alamadıklarını ve mağduriyet yaşadıklarını belirtti.

İşten çıkarılan Fatma Gül Konuk ve Furkan Taş

Sınava Girmeyenler İşlerine Devam Etti

İşten çıkarılan bir diğer işçi Furkan Taş ise, İngilizce sınavının sadece belirli işçilere yapıldığını ve sınava girmeyen bazı çalışanların işlerine devam ettiğini söyledi. Taş, “İşe başlarken bize İngilizce şartı sunulmadı ama sonradan bu şartı koydular. Sınav sonucu bize bildirilmedi ve ahlaksızlık suçlamasıyla işten çıkarıldık” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dünyanın en büyük İHA-SİHA tedarikçisi: Türkiye

Dünyanın en büyük İHA-SİHA tedarikçisi: Türkiye