28 Eylül 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Siyaset CHP, ABD'de artık Türkevi'ni kullanacak

CHP, ABD'de artık Türkevi'ni kullanacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkevi'ni gurur kaynağı olarak nitelendirerek, ABD'de yapılacak programları burada gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP, ABD'de artık Türkevi'ni kullanacak
KAYNAK: Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye’nin New York Başkonsolosluğu ve Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliğinin bulunduğu Türkevi’nden ayrılırken gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. 

"Türkevi GURUR KAYNAĞI"

Ziyaret sırasında yetkililerle Türkiye’nin BM Daimi Temsilciği ile New York Başkonsolosluğunun çalışmaları ve New York’taki Türk toplumu hakkında bilgi aldıklarını belirten Özel, Türkiye’nin dış politikası hakkında da görüş alışverişinde bulunduklarını aktardı.

Özel, Türkevi binası hakkında “hepimiz için bir gurur kaynağı” ifadesini kullanarak, CHP olarak bundan sonra ABD’de yapacakları programları ve temasları Türkevi’nde gerçekleştirmek istediklerini ifade etti.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Türkevi hakkındaki sözleri, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tepki çeken videosunu akıllara getirdi.

Kılıçdaroğlu, Manhattan’dan bulunan TURKEN Vakfı’nın yaptırdığı yurt binasının önünde çektiği videoda, “Burası New York, Manhattan. ABD’nin en pahalı iş muhiti... Tanıdığım bir ailenin gökdelenine ‘hayırlı olsuna’ geldim. Erdoğan kim, anayasa, aile kim... Onunla ne aile konuşulur ne anayasa. Senin ailen burada. Burası New York’un en pahalı yeri Manhattan. Bu da ailenin yaptırdığı gökdelen. Oğlunun kızına gönderdiği paralarla bu gökdelen yapıldı.” ifadelerini kullanarak Türkiye’nin bu faaliyetlerini ‘kara para aklama’ olarak nitelendirerek kirli bir algı operasyonuna girişmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
‘Araçta yoktum’ diyen CHP’li Ediz Ün’ü görüntüler ele verdi

‘Araçta yoktum’ diyen CHP’li Ediz Ün’ü görüntüler ele verdi