20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset CHP'de koltuk kavgası derinleşiyor! Kılıçdaroğlu'na içeriden darbe…

CHP'de koltuk kavgası derinleşiyor! Kılıçdaroğlu'na içeriden darbe…

Seçimde yaşanan hezimetin ardından CHP'de yaşanan kriz artarak devam ediyor. İstifa çağrılarına kulak tıkayan koltuk sevdalısı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu direnmeyi sürdürürken, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, partisindeki 'değişim' tartışmalarıyla ilgili, 'Değişim öncelikle genel başkanla olmalı. Genel başkanla birlikte liderlik kadrosunun değişmesi lazım. Ben de dahil” diye konuştu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP'de koltuk kavgası derinleşiyor! Kılıçdaroğlu'na içeriden darbe…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a hem 14 Mayıs hem de 28 Mayıs'ta açık ara fark ile kaybetti. Hezimet sonrası Kılıçdaroğlu'nun koltuktan ayrılması bekleniyordu. Ancak Kılıçdaroğlu beklentileri boşa çıkardı ve 'Mücadeleye devam edeceğim' dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı gösterdiği, 'Oğlum gibi' dediği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na karşı ilk bayrak açan isim olurken, en yakınından ayırmadığı CHP Grup Başkanı Özgür Özel de gemileri yakan isimlerden biri olarak öne çıktı.

CHP'Lİ BÜLENT TEZCAN: GENEL BAŞKAN VE BEN DAHİL LİDER KADROSU DEĞİŞMELİ

Seçimlerin ardından CHP'de başlayan değişim tartışmalarına, eski Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan da katıldı. Seçim kaybedildikten sonra "hiçbir şey olmamış gibi davranılamayacağını" belirten Tezcan, genel başkandan başlayarak köklü bir parti reformuna gereksinim olduğunu söyledi.

BBC Türkçe'ye konuşan Tezcan, "Böyle büyük bir travmanın yaşandığı yerde, 13 yıl genel başkanlık yaptıktan sonra, bir kere değişim öncelikle genel başkanla olmalı. Genel başkanla birlikte liderlik kadrosunun değişmesi lazım. Ben de dahil." dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA KARŞI YENİ BİR HAREKET KURULDU

Seçim hezimetine rağmen koltuğu bırakmayan Kılıçdaroğlu'nun bu tutumu parti içi muhalefeti ayaklandırdı. Kılıçdaroğlu yönetimine karşı CHP içerisinde İlke ve Demokrasi Hareketi adı altında yeni bir oluşum kuruldu.

İMAMOĞLU: DEĞİŞİM OLMAK ZORUNDA

Daha önce de CHP'de değişimin olması gerektiğini söyleyen İmamoğlu, son yaptığı açıklamayla kararının arkasında olduğunu söylemiş, 'Değişimle ilgili fikrim net. Değişim olmak zorunda. Yanlış yaptığımız şeyler var.' diye konuşmuştu.

ÖZGÜR ÖZEL: FATURASI ÇOK AĞIR OLUR

Seçim sonrası CHP'de değişim olması gerektiğini savunan Özgür Özel, parti içindeki hesaplaşmayı yeni bir boyuta taşımış, CHP kurultayının yerel seçimlerden önce yapılması gerektiğini belirterek, 'Yoksa seçmen bize çok ağır bir fatura çıkaracak.' şeklinde konuşmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Teröristbaşı Öcalan’a övgüler düzmüştü! Merdan Yanardağ'a tutuklama talebi...

Teröristbaşı Öcalan’a övgüler düzmüştü! Merdan Yanardağ'a tutuklama talebi...