19 Ekim 2024
weather
10°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'e destek verenler Gazze'deki katliama ortaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'e destek verenler Gazze'deki katliama ortaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Filistin ve Lübnan'daki katliamlarına karşı çıktı. Türkiye'nin mazlumun yanında olduğunu belirtti. Hakkı savunan tek ülkenin Türkiye olduğunu vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'e destek verenler Gazze'deki katliama ortaktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Muhtarlar Buluşması'nda açıklamalarda bulundu: 

Son bir yıldır Gazze'de süren, geçen ay Lübnan'a sıçrayan katliamları anlatmakta artık kelimeler çaresiz kalıyor. 50 bin masumun katilinin sorumlusu İsrail'in hukuk tanımaz işgal güçleridir ama İsrail hükümetine koşulsuz destek verenler de bu katliama ortaktırlar. Gezi olaylarında bir ay boyunca Taksim'de kamp kuranların hiçbirini Filistin'de ve Lübnan'da göremedik, göremiyoruz. Sustular, sindiler ve korktular. İsrail’i desteklemek uğruna savuna geldikleri tüm değerleri ayaklarının altında ezdiler. İsrail’in sırtını sıvazlamak, işlediği kalleşçe siyasi cinayetler sonrasında İsrail hükumetini alkışlamak dışında hiçbir şey yapmadılar. Türkiye olarak zalimin hasmıyız, mazlumun hamisiyiz. Soykırım şebekesine karşı yürüttükleri haysiyet ve özgürlük mücadelesinde Filistin halkının yanındayız.

Şunu akıl ve vicdan sahibi herkes görüyor; 50 bin masumun ölümünün sebebi koşulsuz İsrail ve askeri güçleridir ama koşulsuz silah gönderenlerde bunun ortağıdır. Bu gerçeği korkusuzca haykıran tek ülke Türkiye'dir. Bu asil milletin şerefli bir evladı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak şunu söyleyebilirim; hakkı söylemek için daima öne atılan biz olduk. Filistinlilere insanlık ve kardeşlik vazifemizi hakkıyla yerine getirmeye çalıştık.

Geçtiğimiz günlerde şehadet şerbetini içen Yahya Sinvar'a rahmet diliyorum. Filistin'in tüm şehitlerini, tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Allah yolunda öldürülenler diridirler.

Bizim temel politikamız ülkemizin bekasını korumaktır. Vatanımıza kasteden kim olursa olsun gözünün yaşına bakmayız. Biz İsrail yayılmacılığına dikkat çektikçe önlerine konulan tüm delile rağmen ana muhalefet partisinin başını çektiği partiler bizi abartmakla itham ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Kacır'dan güçlü Türkiye Vurgusu: Hasımlarımız hayret ve endişe ile izliyor

Bakan Kacır'dan güçlü Türkiye Vurgusu: Hasımlarımız hayret ve endişe ile izliyor