28 Eylül 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karadeniz'in jeostratejik önemi daha da artacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karadeniz'in jeostratejik önemi daha da artacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz Bölgesi’nin ulaşım ve enerji koridorlarının merkezinde yer aldığını belirterek, bölgenin jeostratejik öneminin giderek artacağını söyledi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karadeniz'in jeostratejik önemi daha da artacak
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Karadeniz Rize-Ayder Forumu'na gönderdiği video mesajla, Karadeniz Bölgesi'nin jeostratejik önemine vurgu yaptı. Erdoğan, batı ile doğuyu, kuzey ile güneyi birbirine bağlayan ulaşım ve enerji koridorlarının Karadeniz üzerinden geçtiğini belirterek, bölgenin küresel ticaretteki rolünün artacağını ifade etti.

Karadeniz’in Lojistik ve Ulaştırma Ağı Gelişiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz coğrafyasındaki ülkelerin ticaret ve ulaştırma hizmetlerinde daha hızlı teslimatlar için lojistik ağlarını geliştirmeye ihtiyaç duyduğunu söyledi. Özellikle Rize’deki İyidere Lojistik Merkezi’nin, bölgenin gelişimine ciddi katkı sağlayacağını belirtti.

Yatırımlar Meyvelerini Vermeye Başladı

Erdoğan, son 22 yılda ulaştırma alanına yapılan yatırımların meyvelerinin toplandığı bir döneme girildiğini vurgulayarak, Karadeniz Bölgesi’nin küresel gemi inşa pazarında önemli bir oyuncu olacağını ifade etti. Ayrıca, bölgenin hak ettiği konuma ulaşacağından şüphe duymadığını dile getirdi.

Karadeniz Bölgesi’nde Yeni Dönem

Cumhurbaşkanı, Karadeniz Bölgesi'ndeki ulaştırma ve lojistik altyapısının güçlendirilmesiyle bölgenin küresel ticarette daha önemli bir merkez haline geleceğini vurguladı. Erdoğan, bölgenin stratejik öneminin daha da artacağını belirtti ve forumun bu gelişmelere katkı sağlayacağını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP, ABD'de artık Türkevi'ni kullanacak

CHP, ABD'de artık Türkevi'ni kullanacak