22 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sonu onursuz ölüm oldu"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sonu onursuz ölüm oldu"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümünü "onursuz bir son" olarak nitelendirerek, devletin FETÖ ile mücadelesini tamamen tasfiye oluncaya kadar kararlılıkla sürdüreceğini vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sonu onursuz ölüm oldu"
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’ndeki Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.  FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümüne ilişkin ilk açıklamasını yapan Erdoğan, FETÖ’yle mücadelenin örgüt tamamen tasfiye oluncaya kadar süreceğini söyledi. 

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan satır başlıkları şöyle:

"Kolaya değil zora talibiz. Şımaran ve böbürlenen bir kadro asla değiliz. Güç odaklarına hiçbir zaman baş eğmedik. Gece yarıları bildiri yayınladılar, buruşturup çöze attık.

15 Temmuz gecesi ölüm kusan silahlara, namussuzca millete kurşun çıkan FETÖ'cü alçaklara aziz milletimizle sırt sırta vererek hadlerini bildirdik. Darbecilere meydanları dar ettik. Zaferlerimizle birlikte tevazumuzu da büyüttük. Kibre kapılıp halkla arasına mesafe koyanlardan asla olmadık. Kendimiz bedel ödesek bile millete ve memlekete bedel ödettirmedik.

FETÖ ELEBAŞI GÜLEN'İN ÖLÜMÜ HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

Milletin çocuklarını hizmet diyerek, himmet diyerek mankurtlaştıranların sonu, tarihteki diğer insan kılıklı iblisler gibi onursuz bir ölüm olmuştur. Bu hainler tüm uğraşlarımıza rağmen emrinde oldukları ağababalarının eteklerine yapışarak Türk adaletinden kaçmayı başardılar. Bu dünyada işledikleri suçların, hakkına girdikleri insanların, döktükleri şehit kanlarının hesabını vermeden gittiler ama ilahi adaletten kaçamayacaklar. Biliyor ve inanıyoruz ki Allah'ın cezalandırması çetindir. Rabbimiz bu ülkeye ve bu millete yaptığı kötülüklerin ve verdiği zararların hesabını bu hainlerden tek tek soracaktır. Biz de devlet olarak FETÖ tamamen tasfiye olana kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. FETÖ'cü sırtlan sürüsünün ensesinde muhakkak olacağız. Baş hainin ölümüyle şehit ailelerinin yüreği biraz olsun soğumuş, gazilerimiz biraz olsun teselli bulmuş, Türkiye'ye ihanet edenlerin akıbeti böylece görülmüştür."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kartlı harcamada sert fren! 3 ay sonra bir ilk: En düşük seviyeyi gördü

Kartlı harcamada sert fren! 3 ay sonra bir ilk: En düşük seviyeyi gördü