22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset Delegelerin nasıl saf değiştirdiği ortaya çıktı

Delegelerin nasıl saf değiştirdiği ortaya çıktı

CHP'de değişimcilerin kurultayı kazanmak için kurduğu delege borsası ifşa oldu. “Beni konuşturmasınlar” paylaşımı yapan CHP'li Erkan Çakır'ın, değişimcilerle “delege avı” için 1 milyon TL'ye anlaştığı, 200 bin liranın peşin ödendiği, bir de lüks araba verildiği öne sürüldü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Delegelerin nasıl saf değiştirdiği ortaya çıktı

Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel'in yarıştığı, Özel'in genel başkanlığı kazandığı CHP kurultayı ardından parti "rüşvet" ve "delege transferleri" iddialarıyla çalkalanıyor. Önceki gün sosyal medya hesabı üzerinden "Konuşursam altında kalırsınız" diyerek paylaşım yapan, daha sonra bu paylaşımı silen CHP Muş Gençlik Kolları Başkanı Erkan Çakır'ın, "değişimcilerden", delege transferi karşılığında rüşvet aldığı iddia edildi.

İddiaya göre, delege avında Ağrı ve Iğdır'ı yönettiği belirtilen Çakır'a değişimciler tarafından "Seni Gençlik Kolları Genel Başkanı yapacağız" sözü verildiği, kendisine lüks bir araba alındığı öne sürüldü. Sabah'ın haberine göre, Değişim borsasından "emeklerinin karşılığı" olarak 1 milyon lira üzerinden anlaşan Çakır'a, verilen sözlere rağmen 200 bin lira ödendiği, anlaşmazlığın da bu yüzden ortaya çıktığı öğrenildi.

HODRİ MEYDAN

Tüm bu gelişmelerin ardından Çakır, "Dün söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım. Beni kimler görevlendirmiş, kimler o kulis masalarına oturtmuş, yanımda fotoğraf vermiş parti yetkilileri yüreğiniz varsa çıkın benim söylediklerimi yalanlayın. Algılarınızla benim iddialarımı bastıramazsınız. Ben açık net isim veriyorum, isim verdiklerim açıklama yapmak zorunda. Hodri meydan" paylaşımında bulundu.

1-787
"ŞABAN SEVİNÇ'E KULİS BİLGİLERİNİ BİZ GÖNDERİYORDUK"

Erkan Çakır, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından, "Ben kullanıp atacağınız bir adam değilim. Konuşursam altında kalırsınız" paylaşımında bulunurken, dün de sosyal medyada katıldığı bir yayında, "Şaban Sevinç'e bütün kulis bilgilerini Eski bir Genel Başkan Yardımcısı aracılığıyla bizler gönderiyorduk. Kurultay sürecinde zaman zaman yanlış bilgilerde verdik ters algı oluşturmak için" ifadelerini kullandı.

Şaban Sevinç'in sosyal medya hesabından yaptığı birçok paylaşımı silmesi bu söylemi doğrular nitelikte. Sevinç'in diğer haber kaynağının CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel olduğu, hediyelerle devşirilen delegelerin sayısı Adıgüzel'in Sevinç'e ilettiği iddia edildi.
İddialar karşısında genel merkezin suskunluğu ise sürüyor. (Sabah)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tüketicilere mağduriyet yaşatanlara 166 milyon TL ceza

Tüketicilere mağduriyet yaşatanlara 166 milyon TL ceza